majesty
majesty (üye)
İzmir / Meraklı

Canon Eos20d / Eos 300d / Nikon D70

sevgili arkadaslar ,
coolpix 8800 almaktan tamamiyle vazgecmis bulunuyorum...
degerli yorumlarinizi okuyarak bu makinalardan birini almaya karar verdim...
su an onumde cevabini bulmam gereken uc son soru bulunuyor...
birincisi , bu makinalardan hangisini secmeliyim...? (eger vaktiniz olursa , sebepleriyle yazarsaniz cok sevinirim...)
ikincisi , "fotograf" konusunda , genele bakildiginda , sozkonusu bu iki markadan hangisi simdiye kadar daha iyi isler basarmis , daha buyuk bir markadir...?
ucuncusu , malumunuz bu makinalarin kucuk pixelli resim cekebilme ozellikleri yok... cekebildikleri en kucuk pixelli resim ortalama olarak 2mpixel... hazirlamaya calistigim bir web sitesi var ve bu makinalarla cektigim resimleri o siteye yuklemek istiyorum... ama takdir edersinizki , bu buyuklukte resimlerin siteye yuklenmesi cok zor... yuklense bile acilmasi uzun surer ve acildiginda da ekranda sadece kucuk bir kismi gorunur... dolayisiyla 640*480 boyutunda resimler web sitem icin ideal olacak ama bu makinalarda bu buyuklukte resim cekmek imkani yok maalesef... sozkonusu makinalarla cekilip kucultulmus resimleri inceledigimde ise sunu gordum : resmin orjinali neredeyse mukemmel ama , kucultuldugu zaman tam bir renk karmasasi... bu konu benim icin cok onemli... en saglikli nasil resim kucultebilirim... yardimci olursaniz cok sevinirim...
simdiden cok tesekkurler... calismalarinizda basarilar...

Tarih: 8 Aralık 2004, 20:41 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Selam majesty,
Zor bir karar verdin, umarım verdiğin emeğin karşılığını da kısa zamanda alırsın.
Bilgimin yettiği kadarıyla yardım etmeye çalışayım,
Sürç-i Lisan edersem af fola.
1. Bu sadelikte bir soruya senden başka kimse cevap veremez. Öncelikle bu makinalar arasında bariz bir fiyat farkı bulunuyor.
Eos 300D:1100 Euro
D70: 1500 $
20D: 2200 Euro

Manzara, portre, macro çekim için Eos 300D oldukça uygun görünüyor. ½ -1/4000 sn shutter hızıyla saniyede 2,5 fps yakalayabilirsin.6,3 Mp çözünürlüğe sahip. Fiyat/ Performans oranı oldukça uygun. Ama yanında verilen objektif pekte iyi değil diyorlar.

D70 üçlü arasında en iyi Fiyat/ Performans oranını göstermekte. ½ - 1/8000 objektif kapanma hızı ile hareketli nesnelere odaklanmakta ve hareket anında çekim yapmakta şayana değer bir üne sahip. Saniyede 3 fps (yani üç ard arda fotograf) çekim yapabilmekte. 6.0 Mp çözünürlükte. Yanında verilen geniş açı objektifin gerçekten iyi olduğu söyleniyor.
(söyleniyor diyorum, çünkü benim de hala bir D70’im yok, denemedim yani)

Canon 20D ise sunduğu özelliklerle kısa zamanda herkesin gönlünde taht kurmayı başarmış bir makine. Performans açısından üç makine arasında birinci sırada. ½ - 1/8000 shutter hızı ve saniyede 5 fps çekebilme kabiliyetine sahip. Magnezyum gövde ve 8,2 MP ile çok cazip bir D-SLR konumuna geliyor. Yüksek Iso’larda seçtiğin diğer makinalara nazaran daha az gürültü (noise-gren) oluşturuyor. Objektifi 300D’nin ki ile aynı

Makinalar bunlar ama senin bu işe ayırmak istediğin bütçen belirleyecek pek çok şeyi. Bence sen en başta ihtiyaçlarını bir belirle ona göre bilgi edin, sonra alacağın makine şekillenmeye başlayacaktır. Kişisel düşüncem eğer alabilirsen hiç düşünme 20D al. Vereceğin parayı hakeden bir makine. Ama fiyatı yüksek, oldukça hem de. Ayrıca D70’ten de öyle pek bir üstünlüğü yok, fiyat/ performans oranına bakarsak .(şahsi düşüncem, hemen kızmayın ) Yani onda bulacağın pek çok özelliği 2.000.000.000 daha az verip D70’te sahip olabilirsin. 20D gerçekten D70’ten üstün, kabul; ama aradaki fark iki milyar eder mi, bence etmez.

2. Bu soru bence “ Son 2-3 sene içinde ...” diye başlamalıydı, yani bu markaların 50 sene önceki geçmişi bizi alakadar etmez ki. 3D Labs en büyük ekran kartı üreticisiydi 7-8 sene önce, ama 4 sene önce falan rakip olarak bile görmediği nvidia tarafından satın alındı. Ve şu an 3D Labs diye bir marka yok. Yani bu markaların şu an yaptığı işlere bakmalıyız, ki ikisi de gerçekten teknolojik gelişmelerde birbiriyle yarışan güzide firmalar. Ama aralarından seçim yapmak beni aşar.

Son sorunu da başkası cevaplandırsın artık, benim uykum geldi

#Crussor' tarafından 09.12.2004 02:57:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Aralık 2004, 03:00 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

o fiyatlar oldukça fazla
eos300d 900 dolar civarı
d70 1350 dolar civarı
20d 1900 dolar civarı

Tarih: 9 Aralık 2004, 17:34 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

murat zaten bunlar kdv dahil fiyatı. Yani ben iyi bile yazmışım aslında

Tarih: 9 Aralık 2004, 19:37 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)

d70 fiyatı doğru ama diğerleri çok fazla geçen haftalarda okumuştum 20d yi sirkeciden 1900 dolara almış birisi.
300d ise en fazla 1000 dolar yoktur bile kdv dahil fiyatları üstelik sen birde 300d ye euro demişsin aşağı-yukarı d70 ile aynı fiyata denk geliyor...

Tarih: 10 Aralık 2004, 21:03 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Şimdi konu dağılıyor ama D20 hakkında bir fiyat araştırması yapmış değilim ama 300D sirkecide 1000 Euro'dan aşağıya satılmıyor. (üç aşağı beş yukarı değişir ama 900 $ değil, eminim yani) Ayrıca Erkayalar canon ürünlerini dikkat edersen hep euro bazından pazarlıyor. Ben şu ana kadar 300D yi sadece $ bazından satanı görmedim, herkes euro satıyor, çünkü pazarlama mantıkları diyeyim artık,bunu gerektiriyor.
Sen nerde buldun bu fiyatları bilmiyorum ama 900$, hele 300D için, bence yalnıştır. Veya spot maldır. Yani daha dün sirkecinin yarısını gezdim murat daha ne diyeyim?

Tarih: 10 Aralık 2004, 23:49 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

murat şu sitelere bir bakarsan fiyat hakkında bana hak verirsin:
Ebay
Amazon

Senin verdiğin fiyat amazon.com'un liste fiyatından 300$ daha ucuz. Komik ama ben bir DSLR'nin Türkiye'de amerikadan daha ucuza satılacağına inanmam.

#Crussor' tarafından 10.12.2004 23:58:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Aralık 2004, 00:02 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)

erkayaların euro üzerinden sattığını biliyorum bende zaten eos300v yi 330 euroya almıştım ona bir şey demiyorum ben fotokritik.com da okumuştum 900 dolara almış..d70 300d den daha pahalı üstelik 1000 euro d70 in fiyatından bile yüksek çıkıyor...

Tarih: 11 Aralık 2004, 20:05 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

murat
Eos 300D 1000 euro = 1.900.000.000 (yaklaşık)
D70 1500 $ = 2.145.000.000 (yaklaşık)
Yani 300D, D70'ten daha pahalı değil!

Tarih: 11 Aralık 2004, 20:39 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)

Karfo karacsulu geçen aylarda seri ilanlar bölümüne ilan vermiş.d70 ede 1200 dolar diyordu ve kdv dahil fiyatıydı.istersen tel.no.sunu vereyim..
02125268743

Tarih: 11 Aralık 2004, 21:12 - İp: yok
majesty
majesty (üye)
İzmir / Meraklı

arkadaslar ilk cevap haric yazilanlarin , benim sorduklarimla hic ama hic ilgisi yok... mail adresime haber geliyor , yeni cevap var diye , ben de hevesle acip bakiyorumki ayni tartisma... fiyat tartismasi icin ayri bir baslik acabilirim dilerseniz... tesekkurler , iyi calismalar...

Tarih: 12 Aralık 2004, 16:43 - İp: yok