onur_dt
onur_dt (üye)
İzmir / Amatör

Canon A95 Almak İstiyorum?

arkadaşlar ben canon a95 almak istiyorum.aslinda bu işe yeni başladim ve hangi makinayi alacağıma karar veremedim tam bir amatörüm,sizce a95 ile kendimi gelistirebilrimiyim,özellikleri hakkında baya bi bilgim var aslında ama tam karar veremedim,manuel ayarlama yapilabiliyor diyo ama bu ayarlar tam olarak ne anlamadım?

Tarih: 2 Aralık 2004, 14:25 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Bütün dünya dillerine çevrilmişi web'de varken neden Türkçe'si web'de olmuyor? Bütün dünyadaki ülkeler kendi dillerine çevrildiği için müşteri mi kaybeder, yoksa kazanır mı? Türkiye'den aldım ben s1'i. Kullanma kılavuzu için mi ? Hayır. Sadece servisi için. Fotoğraf makinası ve bilgisayar bilgisi olan bir kişi kullanma kılavuzu olmadan öğrenebilir. Fakat bu makina hakkında bilgisi olmayan bir kişiye ön araştırma yapabilmesi için alacağı makina hakkında muhakkak kullanma kılavuzunu satın almadan önce okuması gerekiyor ki sağlıklı bilgi sahbi olabilsin. Şimdi makina satın alaaksınız en iyi detaylı bilgiyi nereden edinebilirsiniz? Tabii ki kullanma kılvuzundan. Forumda bakıyoruz başlıkların büyük bir çoğunlu makinalar hakkında detaylı bilgi olmadığı için özellikleri ile ilgli sorulardan oluşuyor. Kullanma kılavuzu sitelerede yayınlansa bu forumda sorulaak soru fotoğraf kalitesi nasıl olurdu ? şeklinde olacaktı. Bu konuda firmaları zorlamak için kanun çıkması gerekiyor. Ülkemizde yaşayan insanlara çok değer verildiğini firmalar hizmetleriye göstermelidir ki müşteri tercih etsin pahalı bile olsa ! Mücadele buydu.

Tarih: 7 Aralık 2004, 17:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

suysal haklisin tabii, olmali.. ama olmasa da olabilir.. kac kisi acip da okuyacak kullanma klavuzunu almadan once? parmakla gosterebilirsin ancak.. birak almadan once okumayi millet aldiktan sonra bile okumuyor.. kaldiki aldiktan sonra o makine hakkinda ogrenmen gerekenler olacaktir; niye hangi ayarin nereden yapilacagina ihtiyac duyacaksin eger ki makineye sahip bile degilsen henuz?

turkce fotograf makinesi degerlendirmeleri yapan birileri var mi bildiginiz? yoksa; olsaydi sayet, zaten herseyi ogrenebilecekti herkes..

bence en onemli soru tabii ki fotograf kalitesidir alinacak makinede aranmasi gereken.. menulerinin sekli degil..

kaldi ki, menulerde yazanlar hep ayni, sadece yerleri farkli.. menulerden nasil yararlanilmasi gerektigini fotografcilik konusunda birkac yazi okuyarak ogrenebilir herkes..

bana bir link verebilir misin tum dunya dillerine cevrilmis pdf formatinda kullanma klavuzlarini dagitan yerin? cevrilmis diller; ingilizce, almanca, fransizca, italyanca, ispanyolca, japonca, cince.. veya birkac tane fazla bu dillere ilaveten.

Tarih: 7 Aralık 2004, 18:17 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Elbette makinayı almak isteyenler buna ihtiyaç duyacaktır. Canon'un sayfasında ülkeler sıralanıyor. Burada neden Türkiye görünmüyor? Türkçesi olsa zaralı mı olur? Bu gün dünya coğrafyasında Türkçe konuşan ülklerin sayısını azımsayabilir misiniz? veya Türkiye yeterli değil mi? Kendimizi neden İngiltere, Fransa gibi ülkelerden küçük görüyoruz. Kendimizi biz yok sayarsak, diğer ülkelerin ve Canon'un yok sayması normal. Ama sadece Canon değil Türkiye'ye mal satan bütün markaların aynı hassasiyeti göstermesi gerekir. Canon'a haksızlık olmasın. Bu bir Milliyetçilik falan değil. Sadece basit bir müşteri hizmeti.

#suysal1' tarafından 08.12.2004 17:36:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Aralık 2004, 18:33 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Evet aslında basit bir müşteri hizmeti, ben distribütör olsam bütün ithal ettiğim makinalara ait manuel'lerin PDF formatında Türkçe'lerini web sayfama koyarım , isteyen oradan DL yapar, isteyen print yapar. Bu hizmetin matbu kitapçık halinde bastırılması kadar büyük maliyetide yok . Sadece tercüme masrafı var. İşaAllah digital makina getiren firmalar piyasanın nabzını ölçme açısından bu forumlara da arasıra göz atıp ilham alıyorlardır ...

Tarih: 7 Aralık 2004, 18:58 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Mademki ülkemiz ve insanları yok sayılıyor. Çok önemli bir teklifim var. Bütün ithal malların tanıtımlarını ve kullanım kılavuzlarını İngilice yapın. Satarken de İngilizce konuşun. İthal mallarda Türkçe yasağı olsun. ! Müşterileriniz de İngilizler ve İngilizce bilenler olsun.

#suysal1' tarafından 08.12.2004 08:59:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2004, 08:56 - İp: yok