drongo
drongo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Canon A610 Lcd Ekranı. Acil!!!!

Merhaba arkadaşlar.
Dün akşam bir az fotoğraf çekecektim, fakat dikkat ettiğimde Canon A610 makinemin ekranının titrediğini gördüm. Ekranda sanki “noktalar uçuşuyorlar”. Çok kötü oldum, ne yapacağımı bilmiyorum. Makineyi alalı daha 10 gün oldu. Bu bir arıza mı? Piller mi zayıf? Ne ola bilir acaba?
Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum, özellikle deneyimle Cağrareal arkadaşımdan.

Tarih: 2 Şubat 2006, 15:57 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Bence de A610 herşeyiyle mükemmel bir makina. Benim bu güne kadar keşke buda olsaydı dediğim tek şey pil seviyesi göstergesi oldu. Bu makinanın değerini bilmek lazım arkadaşlar. bu makinaya performans olarak en yakın makina nikon5400 ve nikon 5400'u teknik özellik olarak a610'dan ayıran tek fark 28mm geniş açıdan paşlaması. peki bunun dışında tüm teknik özellikleri aynı olan 5400'ün fiyatını biliyormusunuz..? fiyatı 1200ytl ile 1450ytl arasında değişiyor.bu verdiğim fiyat güvenilir bir kaç sitede rastladığım fiyatlar. yoksa daha ucuza da bulunabilirdi mutlaka.buraya bir tıklayıp da nikon5400'ün 2004 fiyatını görmenizde yarar var.
Yani bu makinanın kıymetini bilelim demek istiyorum. bu yüzden kafaya takılmayacak şeyleri dert etmeyin lütfen. bu dert etme olayının nedenini çok da iyi anlıyorum aslında. sonuçta bu makinalara dünyanın parasını saydık ve onlardan mükemmel olmalarını bekliyoruz sanırım...

Tarih: 2 Şubat 2006, 23:55 - İp: 85.***.**6.114
mrtksn
mrtksn (üye)
Ankara / Amatör

itiraf etmem gerekirse ben de bu durumu makinayı aldıktan 3-4 gün sonra anca fark ettim

ben de kullanma kılavuzuna baştan sona göz attım(hepsini okumasam da ilginç noktaları okudum) ve yüzlerce test fotoğrafı çektim, makinanın canına okudum, tüm özelliklerini denedim. pil performansını bile denemek için tam şarjlı pille saatlerce aralıksız fotoğraf çektim(2000ma/h uniross pil). çok ilginçtir ki pillerin ilk şarjından sonra 620 fotoğraf çeken makina,ikinci şarjda en az 600 ü flaşlı olan 1250 test fotoğrafı çekti peş peşe; Her türlü ışık ve hava koşulunda(-5 derecede kar fırtınası,kalorifer üstünde 15sn pozlama ve yağmur dahil) denedim, her an elimdeydi günlerce ama benim makinanın eksilerini(lcd deki kumlanma, boyanın soylabileceği v.s) fark etmeye başlamam 4 gün sürdü.Öncelikle belirteyim ki makina fiyatına göre çok üstün bir performans sergiliyor, bahsettiğim eksiler anca kaliteli D-SLR makinalarda, en azından 1000ytl nin üstündeki bazı makinalarda yok bi tek. ama işte pozitif yönleri okadar ön plana çıkıyor ki negatifleri farketmekte çok güçlük çekiyorum

#mrtksn' tarafyndan 03.02.2006 02:39:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Şubat 2006, 02:33 - İp: 144.***.**1.138
parody
parody (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

mrtksn

Evet, şarjlı piller 3-4 turdan sonra gerçek performanslarını göstermeye başlarlar. Yani 3-4 tur dediğim, boşalıp tekrar doldurmadan bahsediyorum.

Tarih: 3 Şubat 2006, 07:04 - İp: 85.***.**3.10
drongo
drongo (üye)

Arkadaşlar, konuya duyarsız kalmayıp yanıt verdiğiniz için bir daha teşekkürler.

Pil konusu ile ilgili söylediklerinize katılıyorum. Zaten pil kullanım kılavuzunda, pillerden tam performans alına bilinmesi için birkaç kere şarj-deşarj olması gerektiğini yazıyor.

Ben bu makinenin performansından, özellikle de tasarımından çok memnunum. Pil durumu göstergesi de olsaydı iyi olurdu. Fakat anladığım kadar, benim dediğim bu kumlanma olayı Mrtksn ve Caglareal arkadaşlarımızda gözükmemektedir. Dün bir kere daha baktım makineye, izleme modunda öyle güzel izleniliyor ki, fakat çekim modunda gözle görülecek kadar titreşim ve kumlanma var. Bilmiyorum, belki servise götürürüm tavsiye almak için…

Tarih: 3 Şubat 2006, 11:24 - İp: 160.***.**7.39
metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

sevgili drongo,
bende A610 sahibi olarak LCD ekran titremesinin bir arıza olmadığını senin makineyi alalı 10 gun olmasını hesaba katarak ,turkçe kullanma kılavuzu Syf.94 ve 95 te bunun hangi ortamlarda olacağını ve arıza olmadığını yazmış.
iyi çekimler..

Tarih: 3 Şubat 2006, 14:19 - İp: 85.***.**4.159
drongo
drongo (üye)

metalik
Tavsiyen için teşekkürler.
Kesinlikle o sayfaları bir daha okuyacağım.

Tarih: 3 Şubat 2006, 14:37 - İp: 160.***.**7.39
drongo
drongo (üye)

Flood yapmamak için bura yazmaya karar verdim.
Sizler hangi marka hafıza arktı kullanıyorsunuz? Ben 512 Mb San Disk almak istiyorum.

p.s. LCD sorunu ile başka arkadaşlarımızın deyecekleri varsa, yazmaya devam ede bilirler.

Tarih: 3 Şubat 2006, 14:46 - İp: 160.***.**7.39
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

gördüğüm kadarıyla sayfa 15'deki gece ayarı anlatımı herşeyi açıklıyor

Tarih: 3 Şubat 2006, 15:00 - İp: 85.***.**6.114
drongo
drongo (üye)

Eve gidince okuyacağım

Tarih: 3 Şubat 2006, 15:03 - İp: 160.***.**7.39
drongo
drongo (üye)

Arkadaşlar, dediğiniz sayfaları okudum.
Parazitlenme olayının aynı zamanda “flöroasan” ışık altında çekim yapıldığında da ortaya çıkacağı yazılmış. Ben de aynı ortamda çekim yapıyorum. Sanırım bundan kaynaklanıyor. Yarın güneşli bir havada çekimle yapacağım, bakalım ne olacak.

Tarih: 3 Şubat 2006, 23:14 - İp: 85.***.**2.181