Fotoğrafçılık Forumları
Canon A610 Lcd Ekranı. Acil!!!!
Merhaba arkadaşlar.
Dün akşam bir az fotoğraf çekecektim, fakat dikkat ettiğimde Canon A610 makinemin ekranının titrediğini gördüm. Ekranda sanki “noktalar uçuşuyorlar”. Çok kötü oldum, ne yapacağımı bilmiyorum. Makineyi alalı daha 10 gün oldu. Bu bir arıza mı? Piller mi zayıf? Ne ola bilir acaba?
Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum, özellikle deneyimle Cağrareal arkadaşımdan.
sanırım bu özellikle az ışıkta ortaya çıkıyordur? Titreme değil de sürekli uçuşan noktacıklar(noise)bende de var, ancak bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Fazla teknik bilgiye sahip olmasam da bunun sebebinin, makinanın çekim yapmadığı sırada bize LCD ekrandan akıcı görüntü verebilmek için muhtemelen devamlı olarak düşük çözünürlük,boyut olarak küçük bir diaframda ve yüksek iso'da görüntü algılamaya devam ettiğini bu gibi durumlarda ortaya çıkan noise un o yüzden bukadar belirgin olduğunu düşünüyorum.
Zaten lcd ekranda sorun olsaydı çekilmiş fotoğraflara bakarken de bu sorunun var olması gerekirdi, ancak bu sadece çekim modundayken var öyle değil mi?
#mrtksn' tarafyndan 02.02.2006 16:25:18 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşım,
Tamamen senin dediğin gibi. Bu dediğim çekim modunda oluşuyor ve özellikle az ışıkta. Fakat çekim yaptıktan sonra fotoğraflarda bir sorun olmadığını görüyorum.
Ben sadece merak ettim de, neden şu 10 gün içinde bu yoktu da, şimdi oldu?
Yine de cevabın için çok teşekkür ediyorum, içim rahatladı.
Bu konuda bilgisi olan diğer arkadaşların da düşüncelerini bilmek isterdim.
Sevgili drongo ben az ışıkta bile rahatsız edici bir karıncalanma göremedim. şayet seni rahatsız eden bu durum benim önemsiz derecede gördüğüm bu az ışık durumundan kaynaklanan kumlanmaysa endişelenmene gerek yok. bu lcd'ın yapısından kaynaklanıyor ve aynı tür lcd'i kullanan tüm fotoğraf makinalarında ve video kameraların hepsinde bu hafif karıncalanma oluyor zaten..
bunu belki de şimdi farkettiğin içindir; yani makina okadar güzel ki aşık oluyoruz ve aşkın gözü kördür hevesimizi biraz aldıktan sonra makinanın eksikliklerini görmeye başlıyoruz gibime geliyor
Valla ben yeni yıla A610 umla girdim ve hiçbir eksiğinide göremiyorum, kendisinden çok daha pahalı makinelerle boy ölçüşebilecek bir makine bence..
CAGLARERAL,
Yanıtın için çok teşekkür ediyorum. [>:D
Bu arada lcd ekranların soğuğa görede çok garip tepkiler verebileceğini unutmayın.
Parody,
Ben de senden bir az sonra A610 sahibi oldum, benim de bir şeyden şikayetim yo da, burada söz konusu LCD ekranında kumlanmadır. Var mı sende böyle bir durum?
mrtksn,
En garip olan durum biliyor musun nedir?
Bilinçli bir tüketici ve makine mühendisi olarak, ben makineyi aldıktan sonra yaklaşık 100 sayfa olan kullanım kılavuzunu baştan sona okudum. Ve yaklaşık 500 tane test fotoğrafı çektim 10 gün içinde. Bana garip gelen, bu 10 gün içinde bunun farkında olamama. Farkında olmadığıma inanansım gelmiyor sanki…
Dikkatimi çekmedi..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0520906 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -