Fotoğrafçılık Forumları
Bütçem Kısıtlı, Makina Arıyorum !!
slmm herksee : )
benim bi sorunum var, oda şu: bi dijital fotoğraf makinası almak istiorm ama max 600 - 700 ytl verebilirim. makinayı sadece özel günlerde kullanmicam, fotoğrafçılığı ciddi bir hobim olarak görüorm.
benim için önemli olan şeyler: mikro çekimlerde iyi olsun; gece çekimlerinde iyi olsun; çok ağır olmasın falan. lütfen bi fikir verin, bi makina ismi verin acilll
herkese teşekkürler şimdiden..
Ben sana panasonic fx 8 veya 9 öneririm.Makinenin 10 taksit aylık 48 lira ödemesi olan bir kampanyası var şu sıralar.Panasonic markasını diğer markalardan öne çıkaran otomatik görüntü sarsıntısını giderici özelliği sayesinde bulanık fotograf çekme şansının olmaması...fiyat performans ilşşkiside irdelendiğinde yine bu makine öne çıkmakla beraber şık ve ince tasarımı sayesinde ve geniş ekran olanağıyla bayanlar için ideal özelliklere haiz..
Panasonic önerisine katılıyorum ama, panasoniğin fz7 modelini öneririm. Ben de çok uzun zamandır inceleme ve araştırma yaptım. 600-700 civarı 2 tane favorim var.
panasonic fz7 ve canon a610..
Bu 2 makine de gayet güzel.. ikisi de kendini ilerletmene müsait cihazlar. eğer uzakları yakınlaştırmak istersen 12x optik zoomu olan fz7 modelini kesinlikle öneririm. Fz7 yabancı inceleme sitelerinde, otorite kişilerden çok yüksek puan almış olan, kalitesi belli bir cihaz.. Fiyatı da 700 ytl filan peşin..
Dilersen fz7 ile çekilmiş örnek resimler yollarım. Ben de yeni bir maline alacağım ve 3 adayım var, biri de fz7.. Diğer ikisi 1000 ytl nin üstünde..
fz7 ayrıca yüksek kaliteyi ucuza sattığı için, eleştirmenlerden ayrı bir güzel eleştiri alıyor. 12x optik zoomlu zaten bu fiyata zordur.
Hangi makinayı secersen seç, gönlüne hitab etsin,güle güle kullan..
önerileriniz için çok tşkleeer
internette biraz araştırma yaptım, casio z 750 - z850 ve sony w50 gibi kafama yatkın üç makina buldum. ne dersiniz, bunlar uygun mudur, artıları eksileri nelerdir?
çook tşkler tekrar
"Fotoğrafçılığı ciddi bir hobi olarak görüyorum" dediğinize göre manual kontrolleri olan bir makina almalısınız. Sony W50'de manual ayarlar yok(manual focus dışında). Bahsettiğiniz Casio modellerinde var ama galiba diyaframı sadece maksimum ve minimum açıklıkta olabiliyormuş, ara değerleri seçemiyorsunuz. Aynı numara HP R707'de de vardı yanlış hatırlamıyorsam. Diyafram seçeneklerini çok kısıtlı yapıyorlar, sonra da "diyafram öncelikli" modu var diye yazıyorlar, biraz ayıp ediyorlar.
Panctom'un önerilerine katılıyorum, ama FZ-7 bütçenizi aşabilir. Çanta, pil, hafıza kartı masraflarını da hesaba katıyor musunuz?
Fuji S5600'ü de düşünebilirsiniz, sarsıntı önleyici özelliği yok ama diğer açılardan güzel bir makina olduğu söyleniyor.
BEN DE SİZE ŞÖYLE BİRŞEY ÖNERECEĞİM,
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1006/show.html
YUKARIDA VERDİĞİM ADRESTE ARKADAŞLARIN ÖNERDİĞİ VE SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ MAKİNELERİ KARŞILAŞTIRIN..
HERZAMAN YANINIZDA TAŞIYABİLECEĞİNİZ,KİBAR HOŞ GÖRÜNÜMLÜ
ÖZELLİK VE KALİTE OLARAK İYİ BİRŞEY İSTEDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM.
BUNUN İÇİNDE CASİO,SONY VE PANASONIC,FİRMALARININ ÜRETTİĞİ
MAKİNELER
İLGİNİZE VE BEKLENTİLERİNİZE CEVAP VEREBİLECEK NİTELİKTE ÜRÜNLERİ VAR.. MARKA OLARAK SONY ÖN PLANDA..FAKAT FOTOĞRAF MAKİNELERİ ÜRETİMİ KONUSUNDADA PANASONİC ÖN PLANDADIR..
ÖTE YANDAN SÖYLEDİĞİNİZ MARKALARI İNCELEMİŞTİM..
ARALARINDA SONY W 50 Yİ TAVSİYE EDEBİLİRM,MAKRO CEKİMLERDE OLDUKÇA BAŞARILI,VE GECE ÇEKİMLERİNDE DE ,ISO ORANI YÜKSEK BİR MAKİNE..FİYAT VE ESTETİK KONUSUNDA İSE BİR BAYAN İÇİN ÇOK İDEAL BİR MAKİNE KANIMCA..
BENDE YENİ BİR MAKİNE SATIN ALACAK OLAN BİRİYİM,
EĞER OPTİK ZOOM DETAYINA ÖNEM VERMESEYDİM, SONY W 50 TARZ BİR MAKİNE BENİMDE İLGİMİ ÇEKİYORDU..
KAZANÇLI ALIŞVERİŞLER DİLERİM..
Casio ilk etapta ihtiyaçlarına cevap verir. Ama fotoğrafçılığı ilerletince yetmeyecektir diye düşünüyorum. Daha manuel ayarları olan bir makine, ilerde de seni biraz daha geniş ufuklara götürür.
w50 hakkında bilgi sahibi değilim ama "betelgeuse" nin söylediği gibi ise, onda da bir süre sonra ufkunu aşamayacaksın. Benim sana EN KESİN TAVSİYEM: Ne olursa olsun, manuel ayarları geniş bir makina al.. Bunda da aday sayısını 3'e çıkarabiliriz:
1- fz7
2- canon a610
3- canon s2
3 makina da fiyatına göre gayet iyi.. Benim ilk tercihim dediğim gibi fz7 olurdu.. Yine de gönlüne hangisi yakın gelirse onu seç, sonuçta sen kullanacaksın.Hayırlısı olsun diyelim.
şimdi de casio'lardan vazgeçip Fz5 ile s2 IS arasında kaldım
gittigidiyor'da 625 ytl'ye s2 IS ler var, acaba bir sorunu çıkar mı? fiyat uygun mudur? bir sene sonra satmak istesem panasonic mi kolay satılır s2 mi?
bir de şu var, s2 için noise problemi var deniyor. bir forumda gördüm, aynı mekanın fz5 ve s2 ile çekilmiş fotoğrafları; fz5 daha canlı renkler sunuyo, s2'nin fotoğrafları daha bulanık falan. napcam bilmiorum :S
Aynen öyle ekxl.. Fz7 biraz daha net fotoğraf verir. Noise sorunu zaten kompakt makinalarda az veya çok var hep.. Ama sadece iso değerini yükseltince noise verir. İso değeri olarak 200'ü geçmezsen pek sorun yaşamazsın, bu da yeterlidir bence..
Yani hem s2'de, hem de fz7 modelinde isoyu yükseltince noise oluşur. Ama s2'de azcık daha fazla galiba.. Eğer dersen ki, "ben yüksek isoda, çok çekim yapıcam, iso400 ün üstüne çıkacağım." o zaman ben sana canon a610 öneririm. a610 yüksek isoda, her iki modelden biraz daha az noise veriyor. Ama onda da, uzakları fazla yakınlaştıramazsın. Yani sadece 4x optik zoom var.
Ya 12x optik zoomlu fz7 veya s2..
Ya da 4x optik zoomlu a610..
Ben olsaydım, noisede daha başarılı olan a610 yerine,
12x optik zoomlu fz7 yi tercih ederdim. Fz7 modeli, senin de gördüğün gibi s2 den biraz daha net görüntü verir çünkü..
Yine de kullanacak olan sensin, gönlüne yakın olan??
Hadi kal sağlıcakla, güzel resimlerini bekleriz
Pardon.. Yukarıdaki cevabımda hep "fz7" diye geçmişim Sen onu "fz5" olarak say.. Sonuçta fz5 ile fz7 arasında kalite farkı yok.
ben 4 ay önce teknosadan fz5 aldım kampanyalıydı 6oo ytlye sahip oldum fz7 ve fz5 arasında 2.5 inç ve mauel focus dışında fark yok her ikisi de leica lens kullanıyor ki biz onu efsane olarak kabul ediyoruz ben de alırken fz5 fz7 ve canon s2 arasında kaldım s2 pahalı ve fz serisine göre kötü bir performans sergiliyor sadece makrolarda daha iiyi gibi fz5 ve fz7 de ise hiçbir fark yok tek fark fiyat ben kesinlikle fz5 i öneririm çok hızlı bir işlemciye ve çok kısa bir odaklanma süresine sahip ayrıca herşe manuel diyebilirim yanına fotoşopu da alırsan seni kimse tutamaz
http://galeri.netfotograf.com/portfolyo.asp?foto=krizalit17
bu linkte benim bu makineyle çektiğim fotolar var bak ve karaırını ona göre ver
İlgili olabilecek konular
-
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112765811 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
Bu Fotoğraf Makinası Ne Kadar Eder
07 Nis. 2022, 17:55 alper3866
0487007 Nis. 2022, 17:55
alper3866 -
-
İphone Hesap Makinası İpuçları Hesap Geçmişini Gör
05 Ara. 2020, 16:56 prodersler
0268105 Ara. 2020, 16:56
prodersler -
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2327312 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
Hangi Lens Ne İcin Ve Makina Tavsiyeniz
18 Ara. 2019, 21:21 marvel44
0174618 Ara. 2019, 21:21
marvel44 -
Bütçeme Uygun Makine Ve Lens Hangisi ?
23 Eki. 2019, 15:10 tonysoprano
0171023 Eki. 2019, 15:10
tonysoprano -