joonyguita
joonyguita (üye)
İstanbul / Amatör

Bilgi

merhabalar ben daha önce olympus c 7070 almıştım ama onu beğenmedim kayıpsız olarak geri verdim olympus e300 aldım biraz ilave ile bana 14-45 mm lens ve 40-150 mm lens verdiler 14-45 i biliyorum 3x zoom fakat 40-150 ne işe yarıyor bilmiyorum bana anlatırsanız sevinirim ben makinayı evkurdan aldım satanlarda ne amaçla kullanıldığını bilmiyorlar

yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 16 Haziran 2005, 18:01 - İp: yok
joonyguita
joonyguita (üye)
İstanbul / Amatör

selam dadanagast dediklerini aynen uyguladım ama sorun devam ediyor ancak sorunun nedeni benim pc imiş yazılım service pack 2 istiyormuş o yüzden olmuyor benim xp illegaldir ))))sp2 yok anlayacağın yeniden format atmam gerekiyor sp2 ile daha sonra deneyip sana anlatırım ama makina çok karışık bir kaç ayarı çözdüm ama devenin bir kaç tüyü oda çok kızıl çekiyor yada beyaz ayarlayamadım bir türlü teşekkürler

Tarih: 20 Haziran 2005, 20:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam joonyguita..
sp2'yi windows update sitesinden yukleyebilirsin.. format atmana gerek yok.. windows update sitesine gittiginde ((burada) advanced'i sec.. easy install dersen sp2'yi otomatik olarak yuklemeyebilir.. advanced install'u sectikten sonra sp2'yi gormen gerekir.. (illegal olmasi onemli degil)
....
E-300'de Incandescent modundayken whitebalance, kizillik ortaya cikiyormus.. bu senin sucun degil yani.. disarida kullanirken otomatik whitebalance ayarini kullanabilirmissin ama..
iceride cekim yaparken makinenin whitebalance'ini manuel olarak degistir..soldaki WB tusuna bas oncelikle, sonra da menuden 5300K gibi bir deger sec.. artik hangisinin daha iyi sonuc verecegini deneyerek bulacaksin..
bir diger opsiyon da raw process programi kullanman.. rawshooter essentials programini indir.. fotograflari raw formatinda cek.. program sayesinde rahatlikla beyaz ayarini yapabileceksin.. program ucretsiz bu arada..

Tarih: 20 Haziran 2005, 21:47 - İp: yok
joonyguita
joonyguita (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast çok teşekkürler verdiğin bilgiler için görüşürüz

Tarih: 21 Haziran 2005, 00:42 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

#Kobayashi' tarafından 21.06.2005 17:57:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Haziran 2005, 17:33 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Uzun süredir buralardan uzak kalmıştım bu yüzden herkeze selam..
Yeni makinen hayırlı uğurlu olsun joonyguitar gerçekten çok iyi bir makine ve gayet iyi iki objektif sahibi olmuşsun tebrik ederim.
İzin verirsen bende biriki tavsiyede bulunayım sana.
*O makineyi gerçekten tam performanslı kullanmak istiyorsan bir fotoğrafçılık kursuna veya seminerine katılmanı öneririm.Mesela İFSAK gibi ki Temmuz 15 te yeni dönem seminerleri başlıyor.(Tabi İstanbulda isen eğer)
*Ondan önce bu sitenin eğitim bölümünden veya BURADAKİ fotograf bölümünden veya ingilizcen varsa BURADAKİ teknik bilgilerden tamel birkaç şeyi öğrenabilirsin.
*Birde makinen ve menüleri hakkında bir çok detayı BURADAN inceleyebilirsin.
Tabiki takıldığın her soruyuda çekinmeden sorabilirsin tekrar hayırlı olsun..

Tarih: 21 Haziran 2005, 18:01 - İp: yok
joonyguita
joonyguita (üye)
İstanbul / Amatör

selam Kobayashi düşüncelerin için teşekkürler tabiiki bir kursa yada seminere gitmek isterim çünkü dijital makina ve fotoğraf için çok acemiyim profesyonel fotoğraf çekimi için daha çok fırın ekmek yemem gerekiyor bu arada istanbulda oturuyorum vede ingilizcem yok )))
menüden bazılarını çözdüm ama yüzde 1 sadece gerisini sizlerin yardımı ile zamanla öğrenirim herhalde
ama buradan çok yardım alacağıma eminim ilgilenen herkeze çok teşekkür ederim

Tarih: 21 Haziran 2005, 21:04 - İp: yok