Fotoğrafçılık Forumları
Bilgi
merhabalar ben daha önce olympus c 7070 almıştım ama onu beğenmedim kayıpsız olarak geri verdim olympus e300 aldım biraz ilave ile bana 14-45 mm lens ve 40-150 mm lens verdiler 14-45 i biliyorum 3x zoom fakat 40-150 ne işe yarıyor bilmiyorum bana anlatırsanız sevinirim ben makinayı evkurdan aldım satanlarda ne amaçla kullanıldığını bilmiyorlar
yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim
selam joonyguita..
kullandigin lens, 40-150mm olani ,aslinda 40-150mm'dir.. yani 80-300 falan degil.. oyle olsaydi adini 80-300 koyarlardi degil mi?..
neyse.. 40-150mm lensi ayni 40-150mm gibi kullanirsin; ama digital makinelerin hepsinde 36x24mm buyuklugunde sensor olmadigi icin (ki 36x24mm sensor buyuklugu 35mm film buyuklugune denk geliyor), bu crop faktoru isin icine giriyor.. crop faktorundeki olay; mesela olympus cameralar icin -ki sen de biliyorsun 2.0x crop faktorlu hepsi, E-1 ve E-300 icin konusuyorum- , bir tam sensor (36x24mm) kameranin verecegi fotograf boyutunu azaltmasi.. olympus E-300'un sensor buyuklugu 17.3x13mm'dir.. bir kenari 17.3mm diger kenari da 13mm olan bir dikdortgen seklinde sensor..oysaki 1x crop faktorlu yani 36x24mm olan (ornek canon 1ds) sensor buyuklugu 36'ya 24mm'dir.. iste hayalinde, o 17.3x13mm'lik dikdortgeni 36x24mm olan dikdortgenin icine koy.. fotograf o derece kirpilmis olacaktir.. umarim anlatabildim..
iste o kirpilmadan oturu, sanki objektifinle daha fazla yakinlastirmissin gibi gorunur.. ayni 40-150mm objektifin 80-300mm gibi sonuc vermesi yuzunden, genelde butun makinelerin 35mm'deki denklikleri veriliyor..
compact makinelerde crop faktoru cok daha fazladir.. 5-6x gibi.. o yuzden compact makinelerdeki lens degerlerine bakacak olursan sayet, objektifin zoom degerlerinin cok kucuk rakamlar arasinda degisen focal uzunluklarina denk geldigini gorursun.. 5.2-15.6 gibi mesela.. crop faktorunu bulmak icin sensor boyutunu bilmen gerekir.. eger ki 5x crop faktorlu bir kameraysa, o halde 5.2-15.6 degerini 5 ile carparak 36-108mm olarak buluruz ki bu 35mm'deki karsiligidir..
...
aklinda bir soru olunca hic cekinme sor..
not: viewfinder'daki goruntuye lens ila bakarken, sensor'le bakmayiz.. yani 70-200mm lens 70-200mm lenstir.. ama fotografin son hali sanki daha fazla zoom yapilmis gibidir..
#dadanagast' tarafından 18.06.2005 20:36:56 tarihinde düzenlendi.
selam dadanagast yazdıklarını okudum ama henüz beni biraz aşıyor daha ileride sanırım anlayacağım ben e 300 ü aldım ama bir türlü lcd ekranda çekeceğim görüntüyü göremiyorum hep ayarlar görünüyor fotoyu çekince çektiğin görünüyor ne yapmam gerekiyor teşekkürler
Şu ana kadar gördüğüm hiçbir DLSR de LCD ekrandan çekim görmedim. Vİzöre mahkumsun. Yeni bir alet çıkmış talıyormuşsun vizöre sana ayrı bir LCD de görünütyü veriyormuş ma 150 pound falan o da İngiltere fiyatı.
joonyguita bu makineyle türkçe bir kullanım kılavuzu verdiler mi? Vermedilerse acele İngilizce öğren yoksa bu makinanın potansiyelini çözene kadar yıllar geçer.
bir tane 12 sayfalık bir kullanım kitapçığı var ama standart olan şeyleri anlatıyor türkçe ama pili,objektifi vsaire şeyleri anlatıyor yani benim bildiğim başka yok yandık desene çok yardım bekliyeceğim ben sizlerden )))))
sorunun oldugunda hic cekinmeden sor joonyguita. hepimiz severek yardimci oluruz..
sen de bizlerle E-300 ile tecrubelerini paylasirsin..
selam dadanagast ben makinayı pc ye bir türlü tanıtamadım verdikleri yazılımı kuruyorum fakat makinayı bir türlü görmüyor usb bağlantısı başlamıyor acaba usb 1.1 diyemi
selam joonyguita,
eger ki bilgisayarina usb kablosu ile bagladiginda otomatik olarak yuklenmiyorsa yazilim; ilk once start'dan my computer'e git; my computer'e sag click yap ve properties'i sec.. daha sonra hardware'den device manager'i sec.. device manager'i actiginda, orada sari unlemle belirtilmis bir sey olmasi gerekir..(fotograf makinen bu esnada bilgisayara bagli olmali).. daha sonra o sari unleme, mouse'in sag dugmesiyle properties'i sec.. ve guncelleme yap.. bunun icin olympus'un gonderdigi cd'yi de cd-rom'a koyman gerekir.. guncelleme konusunda sorun yasarsan, bana buradan sorabilirsin... ben hattayim..
2 tane sarı ünlem var birincisi universal serial bus(usb) denetleyicisi
ikincisi usb yığın depolama aygıtı diyor
birincisi xp logo sınamasından geçmedi diyor ikincisi ise daha iyi bir güncelleme yazılımı yok diyor
makinada ise one moment yazıyor
makinanın verdiği programda transfer bölümünü açıyorum oradada şunlar yazıyor the software is unable to find an olympus digital camera connected to a USB port on your computer Would you like to search again diye bir şey
selam joonyguita..
iste o guncelleme gerekenin properties'ini ac.. driver'dan update driver yap.. advanced'i sec.. oradan "i have the disk, don't search" i sec.. olympus diskini goster.. oradan hangi sistemi kullaniyorsan uygun "sys" file'ini secip yukle.. zannederim olympus cd'sini gosterdikten sonra sistem otomatik olarak yukleyecektir..
windows'u update at ayrica.. eger hala daha usb yigin'la ilgili hata veriyorsa, hata veren unlem isaretli olan device'i sag click'le sil. windows'u restart yap..
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
013116 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Programsız Bilgisayarda Virüs Ve Zararlı Yazılım Temizleme
12 Eki. 2024, 01:02 prodersler
019612 Eki. 2024, 01:03
prodersler -
-
Telefon İnternetini Bilgisayarda Kullanma İphone - Android