hhuseyin
hhuseyin (üye)
Antalya / Amatör

Bana Bir Öneride Bulunun

ben diji foto mak. alcam.1 milyara kadar sınırım var.optik zoomu yüksek video kalitesi iyi kaliteli bir makine istiyorum..ayrıca 1 2 sene içinde slr ye geçicem.ona hazırlık olması için manuel ayarlara izin veren bi makine arıyorum.. kendi başıma aradım ama insanın kafası karışıoo... bana bi tavsiyede bulunun..kendi başım abir makine alıp pişman olmak istemiyorum..

Tarih: 27 Ocak 2005, 15:42 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Video önemli ve zoom'u yüksek diyorsan Canon s1.Ama Avi formatında kaydettiğinden fazla kaydededemiyorsun. Forumu incelersen bu konu hakkındaki başlıkları görebilirsin. Ama makro da önemli dersen Minolta, Olympus'a bakmayı da unutma. Ama makro, zoom ve video üçlüsünden birini çıkartırsan alternatif çoğalacaktır.

Tarih: 27 Ocak 2005, 18:22 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

zoomlu makine olarak ya lumix fz20 ya da canon s1 alabilirsin.
megapixel önemliyse lumixi, video önemliyse canonu tercih et.

susysa bu arada sebnin dedğinden bişi anlamadım? avi olarak 340x280 çözünürlükte ve 15 fps hızında 50 dakika kadar kayıt yapılabiliyor. Böyle bir kaydı VCD olarak saklayabilir ve TV'de izleyebilirsiniz.

#ohara' tarafından 27.01.2005 19:03:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2005, 19:07 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

arkadaşım iyi bir makina 2 milyardan başlıyor.
kaliteli istiyorsan parana kıyacaksın.sana nikon d70 ve canon300d yi önerebilirim.bunlar taksitlede satıyorlar.

Tarih: 27 Ocak 2005, 19:31 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Ohara 15fps kayıt normal görüntü hızında olmaz ve hissedilir onun için amaç video kaydetmekse 25 yada 30fps olarak kaydedilmesi lazım

#kobra' tarafından 27.01.2005 19:52:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2005, 19:55 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

kobra bende 128 CF kart olduğu için mecburen 15 fps'de kayıt yapıyorum, ardından encode edip vcd'ye dönüştürüyorum, görüntü kalitesi normal bir vcd' kadar desem abartmış olmam.

Tarih: 27 Ocak 2005, 20:17 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

benim söylemek istediğim kalitesi değil hareketlerin hızı 25 yada 30 fps e göre daha yavaş görünür hareketler ve hızlı hareket eden şeyleri kaydedersen daha çok fark edilir

Tarih: 28 Ocak 2005, 00:13 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Ohara,
640 *480 'de bahsettiğim. Evet 340x280 'de çekersen hiç sorun yok. Televizyonda 340 x 280 yeterli bir çözünürlük.

Tarih: 28 Ocak 2005, 11:22 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

sayın adopro,
cevabın hhuseyin'in sorusuna uygun olmamış. senin tavsiye ettiğin makineler slr makineler. slr makineler bildiğim kadarıyla video kaydı yapmıyor. zaten hhuseyin slr ye 1-2 yıl sonra geçebilirim demiş.

sayın hhuseyin,

hem yüksek zoom hem de iyi ve uzun video kayıtları yapmak istiyorsan mpeg4 formatında video kaydı yapan makinelere bakmalısın. örneğin, olympus c770 veya sanyo vpc-c1 veya sanyo vpc-c4. yüksek zoom olsun ama uzun video kaydı yapmasam da olur diyorsan canon s1.

Tarih: 28 Ocak 2005, 16:58 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

panasonic lumix fz20. gayet iyi ve seni slr makinaya hazirlar.

Tarih: 28 Ocak 2005, 17:04 - İp: yok
megolaman
megolaman (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

slm s öncelikle amatör bi eyler mi istiyo anlamadım ama ne olursa olsun olypus a bi göz at ister amatör olsun ister prof. makineleri çok güzel ve sonuçları tatmin edici uzun ömürlü bi şeyler istiyosan onu tavsiye ederim (çünkü ben kullanıyorum...

Tarih: 20 Şubat 2005, 16:37 - İp: yok