zmsakarya
zmsakarya (üye)
İstanbul / Amatör

Amatör İçin Makine Seçimi

İyigünler,

Ben çok profesyonelce kullanmayacağım (gezi çekimleri ve tasarladığım sitelere müşteri çekimleri) fiyatı 400-500 tl. civarında olanbir makine arıyorum.Fotoğtaf çekimi ve makineleri hakkında hiçbir bilgim yok ve ilk aklıma gelen kriter titreme sebebi ile resimleriminkullanılmaz bir durumda olmaması olabilir.
Az çok araştırarak Sony DSC-W220 'ye ulaştım.Forumu okuduğumda ise Canon'un oldukça tavsiye edildiğini görüyorum.
Sonuçta -işi ehline bırakarak- sizlerden alacağım tavsiyeler üzerine bir makine alacağım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Hayırlı günler dilerim...

Tarih: 11 Ekim 2009, 21:02 - İp: 78.***.**3.78
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

"Bayan için alıyorsanız önemli olan kriterler bir anda değiştir. Önemli olan boyut ve renktir ama iyi de çeksin isterler.... "

Bolubeyi sana birazcık sitem edebilir miyim müsadenle ?
Telefon almaya gidiyoruz, bu bayana uygundur deyip bişeyler çıkarıyorlar, bas çek makine soruyoruz ya da mp3 çalar vb.. bayan diye hemen pembe-mor bişeyler çıkıyor tezgaha, nedir bu kardeşim elektroniğin bayanı-erkeği olur mu deyip kızıyorum tezgahtarlara Hadi onlar saçma bir satış politikası kurbanılar, bari sen yapma eyleme gözünü seveyim...

zmsakaya, eğer makinede manuel özellikler aramıyorsanız panasonic'in bas çek tipi makinelerine de bakın derim.. geçen yıl bir arkadaşım için denemiştik, model adını unuttum, hatta forumda bir yerlerde de beğendiğimi yazmışlığım vardı. Ancak bugun için fiyatlarını bilemiyorum tabi..

#ozge71' tarafından 14.10.2009 17:55:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ekim 2009, 17:53 - İp: 80.***.**3.187
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

IS, VR vb var mı bunlarda bilmem, iyi makineler olduğunu da iddia etmem, sadece bayanlar beğeniyor bunu biliyorum. hepsiburada.com dan gözü kapalı alışveriş yapabilirsiniz. Defalarca kez alışveriş yaptım, binlerce lira harcadım bu sitede hiçbir sorun yaşamadım. Hani zeytin peynir satsalar alırım o kadar!

Tarih: 14 Ekim 2009, 17:56 - İp: 193.***.**8.55
zmsakarya
zmsakarya (üye)
İstanbul / Amatör

ixus'lar benim de hoşuma gitti ne var ki bütçe 500 tl max. o sebeple alternatiflere yöneldim.Daha ucuz bir öneriniz var mıdır?

Tarih: 14 Ekim 2009, 18:24 - İp: 88.***.**0.17
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

özge hanım ...

daha evvel iki tane bayan arkadaşım benden makine tavsiyesi istediler. ikisine de gayet fonksiyonel ve fiyat performansı çok iyi olan makineler önerdim ancak ikisine de önerdiğim makineleri aldıramadım. ben IS den bahsediyorum biri pembesi var mı der, biri çok kaba değil mi der. tümevarım yapmakta aceleci mi oldum bilmiyorum ama aksini düşünen bayanlar sanırım azınlıkta. sürç-ü lisan ettiysem affedin.

inanmayacaksınız ama bluz beğenir gibi pembesini bulmuş bir de tonunu arıyor ne demeli şimdi???

zmsakarya ben A590 da ısrarcıyım, gövdesi kaba gelirse, daha kaba makinelerden örnekler vererek küçük gösterebilirsiniz

kolay gelsin.

Tarih: 14 Ekim 2009, 23:27 - İp: 78.***.**0.116
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

Bolubeyi ve Gaijin güzel demişler. Canon 590 IS yi bir bayan arkadaşım adına denemiştim, hatta 570 IS de denedim ve aynı sensörde, aynı gövdede biraz daha fazla megapiksele niye fazladan para ödeyeceğim ki diyerek arkadaşıma da önerdim (ben fz 18 imi de neredeyse hiç 8mp olarak kullanmıyorum), size de öneririm sayın zmsakarya.

ve sayın Bolubeyi, polemiğe girmek istemem çünkü haklısınız, görüntü ve renk bir pazarlama taktiği ve ben aslında o taktiğe karşıyım. sadece bir anekdot, 3 yıl kadar evvel kendime telefon alırken satıcı beni bayanım diye rengarenk ve süslü kapaklı modellerle ikna etmeye çalışıyordu (marka model meclisten dışarı) sonunda dayanamayıp siz ne kullanıyorsunuz diye sordum ve aynısını satın aldım, daha renkli daha pahalı ama kullanmayacağım fonksiyonlara sahip bir makineye ihtiyacım yok çünkü. satın almışsam canı çıkana dek kullanırım, her tuşunu her fonksiyonunu bilirim, bilmek istemiyorsam niye fazladan para vereyim ki?

Bunu kimsenin lafından alındığım için değil, ya da size muhalefeten de değil ; daha çok da forum da yorumları okuyanların kulağına küpe olsun diye yazdım.
Kızım sana söylüyorum , gelinim sen anla hesabı yani

Tarih: 14 Ekim 2009, 23:51 - İp: 88.***.**9.193
zmsakarya
zmsakarya (üye)
İstanbul / Amatör

(: Karar sizinde önerileriniz doğrultusunda CANON a590,şimdi iş kaldı bunu kardeşime allıyıp pullamaya.(Malum kırmızı,mor istemesede küçük makine olmalı )
Birçok mağaza gezip,satıcı önerilerini de ekleyerek -kuşkulansamda- dahası kullanarak sizlere bir defa daha hak verdim.Şaşırtıcı olarak işlemcisi daha hızlı -segmentinde- ve çift bulanıklık önleme adı altında IS dışında bir işlem ile daha da titrek ellere diğer modellerden çok daha yardımcı oluyor.(Not düşeyim fiyatı 700 civarı olsada fuji pixellence f20 IS hususunda mükemmel)
Şu anda kampanya dahilinde 349 tl darty,daha ucuz sanalda var reklam girmeyeyim düşünenler yönelebilirler.
Bu çok yabancı olduğum alanda burada bana yardımcı olan olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Tarih: 15 Ekim 2009, 16:53 - İp: 78.***.**5.132