zmsakarya
zmsakarya (üye)
İstanbul / Amatör

Amatör İçin Makine Seçimi

İyigünler,

Ben çok profesyonelce kullanmayacağım (gezi çekimleri ve tasarladığım sitelere müşteri çekimleri) fiyatı 400-500 tl. civarında olanbir makine arıyorum.Fotoğtaf çekimi ve makineleri hakkında hiçbir bilgim yok ve ilk aklıma gelen kriter titreme sebebi ile resimleriminkullanılmaz bir durumda olmaması olabilir.
Az çok araştırarak Sony DSC-W220 'ye ulaştım.Forumu okuduğumda ise Canon'un oldukça tavsiye edildiğini görüyorum.
Sonuçta -işi ehline bırakarak- sizlerden alacağım tavsiyeler üzerine bir makine alacağım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Hayırlı günler dilerim...

Tarih: 11 Ekim 2009, 21:02 - İp: 78.***.**3.78
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

w220 ye para verene kadar canon a590 alın daha iyi.

Tarih: 12 Ekim 2009, 14:30 - İp: 78.***.**2.29
aks35
aks35 (üye)
İzmir / Meraklı

Merhaba
Bende tercihimi iki makinaya düşürdüm.Sizlerin yorumlarını uzun zamandır okuyorum,meraklıyım,amatör olmak istiyorum.yedi senedir nikon coolpix 2100 ile 6000 in üzerinde fotoğraf çektim.maddi olanaklar yüzünden ilerletemedim.şimdi bir başlangıç yapmak istiyorum,bu cesaretimde sizlerin yorumları çok etkili oldu.orta düzeyde başlamak istiyorum ve biraz zorlanarak panasonic lunix dmc tz 7 ile canon sx200 ıs arsında kaldım,başka tavsiyelere de açığım.Beni de değerli yorumlarınızdan mahrum etmeyin,hepineze başarılar,kolay gelsin.

Tarih: 12 Ekim 2009, 15:59 - İp: 88.***.**9.21
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Bence panasonic fz28 ya da canon sx10 a bakın... ikisi de bu sınıfta fiyat/performansı çok iyi makineler...

Tarih: 12 Ekim 2009, 16:31 - İp: 193.***.**9.61
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

tz7 yada sx200 ikiside iyi makineler.
içinizin ısındıgı makineyı alın.
birinde olup digerinde olmayan eksikligini duyacagınız birşey yok

Tarih: 12 Ekim 2009, 17:12 - İp: 78.***.**2.29
zmsakarya
zmsakarya (üye)
İstanbul / Amatör

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.Aklımdaki 'Sony' sabitini aştım.yazdığınız makinekleri -kendimce- inceledim.Önerdiğiniz Canon modellerinden a590 ve sx10 oldukça güzel keza panasonic fz28'da öyle.Canon a590 ile diğer makineler arasında bir öneri daha rica etsem.Bütçem 500 tl'ye kadar imkan versede o çok beğendiğim sx10 ve fz28'e çıkamıyorum.
Ve yurtdışından tr menu olmayan bir makine tercih etmeyeceğimi de düşünerek -olmadı en menu tr seçimi- İstanbul'da tercihim markasının mağazası olacak.Bu yöntem doğru mudur yoksa satın alabileceğim başka bir yer önerir misiniz?

Tarih: 12 Ekim 2009, 19:47 - İp: 78.***.**3.78
mengenlix
mengenlix (üye)
Ankara / Amatör

500 tl'yi biraz daha zorlarsanız yurtdışından fz28 getirtebilirsiniz.
Ayrıca menüsünü çok kolay bir şekilde Türkçe'ye çevirmek mümkündür.

Tarih: 12 Ekim 2009, 22:51 - İp: 88.***.**2.92
zmsakarya
zmsakarya (üye)
İstanbul / Amatör

Yurtdışından getirtemiyorum şartlarım gereği.Dahası CANON IXUS 85 IS 10MP SILVER şeklinde bir mankine almak zorundayım -bayan kısmının isteği olunca...- Öneriler ve araştırmalarda başa döndüm anlayacağınız.Zamansızlıkta bir yandan...Bu formda 500 tl civarında önerilerinizi rica etsem.

Tarih: 14 Ekim 2009, 14:42 - İp: 88.***.**0.17
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Bayan için alıyorsanız önemli olan kriterler bir anda değiştir. Önemli olan boyut ve renktir ama iyi de çeksin isterler. Casio Z serisine bakın o zaman, oldukça şirin makineler ve çektiği fotoğraflar bir bayanı mest eder, iyidir de. Canon ixus serisi pahalı bir seri...

Tarih: 14 Ekim 2009, 14:49 - İp: 193.***.**8.54
zmsakarya
zmsakarya (üye)
İstanbul / Amatör

Tüm casio'lar içinde bütçe uyarınca şunlar var:
CASIO EXILIM Z100 -tercih gibi- | CASIO EXILIM Z2 | CASIO EXILIM S10
Fiyat görünüm ve özellikler yakın sayılır.Hiçbirinde IS (image stabilizor) okuyamadımbu özellik yok mudur bunlarda?
İnternetten satın alacağım sürekli kullandığınız siteler var mıdır?
(Ve Mac kullanıcısı olarak tavsiyeden çok memnun kaldım ayrıca teşekkür ederim)

Tarih: 14 Ekim 2009, 15:15 - İp: 88.***.**0.17
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

aman diyim casio kompakt almayın.. üzülürsünüz. verdiginiz parayada yazık olur.
tasıması kolay kompakt bir alet arıyorsanız ixus serisi tercih edilebilir.

Tarih: 14 Ekim 2009, 17:45 - İp: 78.***.**7.197