usas
usas (üye)
Ankara / Amatör

300d-pro1-d70 Bigisi Rica Ediyorum

merhaba;

ben canon sevenlerdenim. telefonda nokia gibi bir noktaya gelmış. menuler ince ayrıntılar detaycılık ve tabiki kalıte aht saffada ozellıkle govde kısmında bir numara gozumde. bir makinanın menulerine sistemıne alısınca artık o markacı oluyorsun. canon cu nikoncu gibi.
Pro 1 e slr olmaması haricinde mukemmel gozuyle bakıyorum. 2 inch ekran 8 mp sensor, L serisi lens ve focus ring benı etkıledı.
300D ise analog eos 300 gibi degıl plastık basit bir govde ve tombul bir ekran. lcd donmuyor ve bir koruyucuda yok uzerinde. neyse inceledım ve pro1 mi eos 300d mi derken d70 dikkatimi cektı. nikon a karsı bir sempatım olmamasına ragmen. ozelıkleri 300d den malesef ileri gibi gozukuyor. af asist lamp- 1/8000 perde hızı- lcd cover- ve sureklı cekımlerdeki basarısı eos u geride bırakıyor gibi.
yurt dısı fiyatlarında D70 Eos300d den 200-300 dolar kadar pahalı iken turkıyede D70 daha ucuz.??? bu sebepden dolayı D70 ilgimi cekmeye basladı. mınımal iso 200 olması ve biraz tombul olması haricinde rahatsız eden bir nokta olmadı benı. kullanıcılardan bu konuda bilgi rica ediyorum.
tesekkurler...

Tarih: 14 Kasım 2004, 00:08 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

foruma hosgeldin canmurat..

....

ben de inanmiyorum nikon'un dijitalde canon'la ayni yerlerde olduguna.. bunu ispatlayacak dunya kadar ornek bulmak mumkun.. tabii bir nikoncu adama bunu anlatmak cok ama cok..

nikon daha yeni F6'i piyasaya cikardi.. neydi bundaki amac? artik analog zamani kapandi, ki markalar artik uretmeyeceklerini duyuruyorlar.. nikon ise F6 ile geliyor.. var bu iste bir bit yenigi..

....

Tarih: 29 Kasım 2004, 17:03 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast kızıyorum ama hıımmmmm

Tarih: 29 Kasım 2004, 17:12 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

saka diyorum murat, sen hemen alinma..

murat aslinda gelmek istedigim nokta o degildi.. canmurat su anda pro1 kullandigini soyledi; 300d ile d70 alma dedi.. bazi gerekceler gosterdi, hakli da..

burada herkesin tanidigi cok meshur bir fotografci var; Lord Lichfield.. belki duymus olaniniz vardir..

dijitalin ilk ciktigi gununden itibaren kullaniyormus.. kendisinde bu 8 megapixelli digicam'lerden biri var bildigim kadariyla, zannedersem olympus 8080.. tabii diger en gelismis makineleri de kullaniyormus, ama, sadece studyodayken..

magazinde cektigi fotograflari gostermisler, olympus'la aldigi.. harika fotograflar.. ......

hani hep diyoruz, DSLR da DSLR.. ama isin asli oyle degil tabii.. is insanin kendisinde bitiyor..

insanin yine kendisi karar vermeli bence; ocum, "ilgi cekebilecek yazilar" konusunda birkac link vermisti, birinde, yazar soyle diyor: "fotografci kendi secer hangi makine olacagini".. ki cok dogru.. sevdiginiz bir makine olmasi da onemli.. hangisiyle fotograf cekmek isteniyorsa o olmali diye dusunuyorum ayrica..

neyse ben 20D'yi almaya karar verdim coktandir.. insallah alacagim da.. (ah bir lens secebilseydim bir de..)
.....

Tarih: 29 Kasım 2004, 18:39 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)

vay be millet 20d lere uçmuş bizde daha yazın yeni d70 alıcağız...olur mu bu bee))

Tarih: 29 Kasım 2004, 18:51 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

neyse..

kendimiz secmeliyiz ama sonucta kullananlardan bilgi almak da gerekir tabii..

...

burada her ay -artik- duzenli takip ettigim ve bilgilerine guvendigim, practical photography magazininin aralik sayisinda bir karsilastirma yapilmis, ayrica 20D'yi test etmisler.. karsilastirma "sub 1000 DSLR's."

uc makine ele alinmis; canon 300D, nikon D70 ve sigma SD10..

verilen artilar eksiler aynen soyle:

300D:

artilar: en ucuz DSLR su anda piyasadaki.. fotograf kalitesi super, cok az "noise" -gurultu- var; hatta yuksek iso degerlerinde bile.

eksiler: cok ucuzmus hissettiriyor, ozellikle nikon'la kiyaslandiginda..

tutus:** yazilim:*** ozellikler:** performans:**** fotograf kalitesi:***** fiyat uygunlugu:*****

D70:

artilar: iso 200'de super kalite.. hizli acilmasi makinenin ve karta yazma suresinin hizli olmasi cok pahali modellere cok yakin.

eksiler: iso 100 olmamasi kotu.. noise canon 300D'ninkinden yuksek iso'larda daha fazla..

tutus:***** yazilim:*** ozellikler:*** performans:**** fotograf kalitesi:**** fiyat uygunlugu:*****

SD10:

artilar: foveon sensor dusuk iso'da cok etkin.. raw yazilimi cok iyi ozelliklere sahip..

eksiler:sadece raw formatinda yaziyor.. yavas hiz saniyede alinan fotograf sayisinda..

tutus:** yazilim:**** ozellikler:** performans:** fotograf kalitesi:*** fiyat uygunlugu:***

......

aralarinda nikon D70 secilmis..

..........................

daha sonra 20D testini yapmislar..

tutus:***** yazilim:***** ozellikler:***** performans:***** govde kalitesi:**** fiyat uygunlugu:****

fotograf kalitesini anlatmaya zaten gerek yok.. 5 yildiz da o..

sonda soyle bir soru sorup cevabini yazmislar:

"the EOS 20D offers better quality, performans and speed than any other digital camera in this price range, but is it worth spending the extra over the sub-£1000 models?"

"the quality of the images that the 20D produces alone is worth the money, and with the extra performans on offer the answer is resounding yes.
.....

...put simply, the 20D is the best digital SLR currently available under £3000."

...

orijinal yazi aynen oyle iste..

simdi buradan suraya gelmek istiyorum..

harcanacak meblag onemli.. ne kadar harcanabilecekse o kadar iyisini alma sansiniz var; her ust model bir oncekine gore daha iyi ve o parayi verebildiginize gore deger de.. ama sonucta fotografci icin makineden ziyade kisinin yine kendisi onemli.. makine ikinci planda.. juggler'in bir ara dedigi gibi: "yakinda 2D'yi cikarttiklarinda elimiz yine kasinmaya baslayacak".. iste o zaman o modeli almaya cabalayacagiz..

....

iste zaten bunlardan dolayi da karar vermek cok zorlasiyor..

...

bu arada bence canon G6 pro1'dan daha iyi.. zaten o parayi pro1'a verene kadar 300D almak gerekir.. neyse.. cok konustum yine..

Tarih: 29 Kasım 2004, 19:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murat daha yaza cok var, yapma etme.. o zamana kadar nikon D140 cikarir.. sonra D70'e bakmazsin artik..

zaten gel bosver D70'i, artik 20D diyelim.. 20D gercekten de 10 tane D70 simdi..

Tarih: 29 Kasım 2004, 19:13 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)

para para para varlığı bir dert YOKLUĞU YARA

Tarih: 29 Kasım 2004, 20:00 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)

20d ye sararsam şimdi valla ikii yıl falan olur herhalde almam..
ama bak millete 20d demek fikri fena değil...
ama onuda demeyelim abi ya 20d deyince millet bize sonra uçuk diyor...

Tarih: 29 Kasım 2004, 20:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

oyle oldugundan zaten bu kadar kafayi yiyoruz hangisini alacagiz diye.. para olsaydi alirdik bir tane 1Ds Mark II, yemeyip yaninda yatardik..

.....

o zaman D70'e son surat devam..

#dadanagast' tarafından 29.11.2004 20:19:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Kasım 2004, 20:17 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bu adreste canon'un film kameralari ile dijital kameralari arasinda karsilastirma yapilmis..

sonuc bolumunde, yazar, eos1d ve 20d'nin fotograf kalitesi ve keskinligi acisindan film (ki film makineler olaraktan eos 1 serisi alinmis..) olanlarindan daha iyi oldugu soyleniyor..

20D'nin pixel buyuklugu aralarinda en kucugu ve cozunurlukte de en iyisi.. bu arada fotograf kalitesi olarak 1D mark II en iyisiymis..

....

Tarih: 30 Kasım 2004, 02:02 - İp: yok