usas
usas (üye)
Ankara / Amatör

300d-pro1-d70 Bigisi Rica Ediyorum

merhaba;

ben canon sevenlerdenim. telefonda nokia gibi bir noktaya gelmış. menuler ince ayrıntılar detaycılık ve tabiki kalıte aht saffada ozellıkle govde kısmında bir numara gozumde. bir makinanın menulerine sistemıne alısınca artık o markacı oluyorsun. canon cu nikoncu gibi.
Pro 1 e slr olmaması haricinde mukemmel gozuyle bakıyorum. 2 inch ekran 8 mp sensor, L serisi lens ve focus ring benı etkıledı.
300D ise analog eos 300 gibi degıl plastık basit bir govde ve tombul bir ekran. lcd donmuyor ve bir koruyucuda yok uzerinde. neyse inceledım ve pro1 mi eos 300d mi derken d70 dikkatimi cektı. nikon a karsı bir sempatım olmamasına ragmen. ozelıkleri 300d den malesef ileri gibi gozukuyor. af asist lamp- 1/8000 perde hızı- lcd cover- ve sureklı cekımlerdeki basarısı eos u geride bırakıyor gibi.
yurt dısı fiyatlarında D70 Eos300d den 200-300 dolar kadar pahalı iken turkıyede D70 daha ucuz.??? bu sebepden dolayı D70 ilgimi cekmeye basladı. mınımal iso 200 olması ve biraz tombul olması haricinde rahatsız eden bir nokta olmadı benı. kullanıcılardan bu konuda bilgi rica ediyorum.
tesekkurler...

Tarih: 14 Kasım 2004, 00:08 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"mükemmel öteai bir liste.."

sagol murat, daha iyi bir liste icin calisalim herzaman ama.. sonra hep ayni seyleri soyluyorlar, tavsiye ediyolar demesinler..

"20d yi amerikadan aldim , 18-55 kit lens + battery grip + yedek pil + 1 gb sandisk ultra II kart + kablo deklansor + 60gb digital wallet toplam 1850 dolar gibi bir fiyata cikti."

cok iyi fiyat gercektende.. juggler baslangic icin neleri almak yararli olur? mesela ben bir tane zoom lensi, memory karti ve canta alayim diyorum en basta.. sonra tripod ve flas alacagim.. mesela kablo deklansor de alsam iyi olur mu senin gibi?

"dadanagastın terapi yazılarını tekrar tekrar okuyacağım"

yaklasik ayni zamanlarda alacagiz 20D'yi demek..

"Merak ettiğim 18-55'li kit mi yoksa 17-85 mm'li kit mi alsam."

acu, internetten bir yerden bulmustum aslinda test raporlarini bu iki lensin.. ayrica birkac lens de vardi testte.. test raporlarinda 18-55 lensin cok basarili oldugu soyleniyordu.. hatta sadece fiyatina gore iyi degil fiyatindan bagimsiz olarak da iyi.. 17-85 lens hakkinda kimisi iyi diyor kimisi degmez diyor.. cunku fiyat acisindan mesela 17-40mm f/4L lense cok yakin; fakat internette her iki lensle cekilen fotograflara bakmistim; 17-40 lens harika fotograflar cekiyor, renkler mukemmel.. hatlar cok duzgun.. tabii bir L serisi lens olmasi kalitesine zaten gosterge.. 17-40 degil de 17-85 secenler genelde 17-85'in zoom acisindan daha cok mm'yi kapsadigindan seciyorlar.. aksi takdirde 17-40 tek kelimeyle kusursuz..

17-40mm lensin tek kotu yani belki de aperture'in 4 olmasi.. bunun alternatifi olarak ben en cok sigma 18-50 f/2.8'yi dusunuyorum.. cunku fiyat acisindan 17-40'in neredeyse yari fiyati.. uste kalan miktarla canon 50mm f/1.4 mesela almak olabilir..

internette bircok kisinin cantasinda sanirim benzer liste var.. 20D kullananlar genelde 17-40 leni 50mm lens (1.4 veya 1.8 olani) ve 70-200 (f/4L veya f/2.8 L IS..) secmisler.. cunku bu lensler hakkinda cok iyi konusuluyor..

ben 17-40 f/4L, 50 f/1.4 ve 70-200 f/4L'i secmek istiyorum acikcasi.. juggler sigmanin 70-200 f/2.8'inin iyi oldugunu soylemisti.. sonucta canon'un f/2.8 olan 70-200 lensinin yari fiyati ve soylenenlere gore kalitesi cok yuksek bir lens..

diger yandan IS (image stabilizer) geldi.. IS'li bir lens secmek bence cok onemli.. cunku IS'li veya olmayanli lenslerin aldiklari fotograflara bak, gercekten de IS farkettiriyor.. IS'li lens olarak oncelikle dijitalde calisan 17-85 geliyor aklima.. aslinda neden olmasin dememe ragmen sonradan 17-40 yerine mi diye sorup kendime bosver diyorum..

bir baska lens yaklasimim da 12-24+24-70+70-200 lenslerini almak..

1 hafta oncesinde 24-70 lens istiyorum diye dusundum.. canon'un 24-70 lensinin fiyati cok yuksek, beni asar acikcasi.. fakat sigmanin 24-70mm f/2.8 ile tamron 28-75mm f/2.8 lensleri olabilirler.. ki haklarinda iyi konusuluyor..

aslinda forumdakilerin fikirlerini de ogrenmek isterim bu konuda.. 24-70 gibi bir lensle mi baslamak daha iyi yoksa 17-40 veya 18-55'le mi?..

18-55 hakkinda herkes cok olumlu konusuyor internette; pek kaliteli bir yapisi yok belki inan dukkanda baktim, kalitesiz oldugunu dusunmuyorsun 20D'nin uzerindeyken.. ayrica cok iyi bir denge olusturmus bence 20D ile..

su yilbasini bir atlatalim da bakalim ne olacak son lens kararlarimiz.. inan lens secmek bence dunyanin en zor islerinden biri..

Tarih: 23 Kasım 2004, 23:36 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

arkadaslar o kadar muhabbet ediyoruz, ama sizin fotograf konusundaki tecrubeleriniz nedir onlari hic yazmadiniz?.. Simdiye kadar ne siklikla fotograf cekiyorsunuz, en cok ne fotografi cekmekten zevk aliyorsunuz?.. Fotograf makinasi arastirirken asil amactan uzaklasmayin. Size tavsiyem, 20d ya da baska bir makina farketmez, Sigma 18-125 alin, baska da lens almayin. ben daha bir ay once bir arkadasima aldim, cok da memnun, hatta ben de almayi dusunuyorum, makinaniza taktiktan sonra baska bir objektife cok az ihtiyaciniz olur gunluk kullanimda. Ondan sonra eger "allahim cekmek istedigim fotograflarin %50 sini objektif yuzunden kaciriyorum" dediginiz anda yeni bir objektif alma zamaniniz gelmistir. Cekemediginiz fotograflarda sucu makina ya da objektife bulmayin, once cekim tekniklerinizde arayin, ondan sonra lens alin.

Tarih: 24 Kasım 2004, 03:07 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast, yukaridaki mesajda da dedigim gibi, 18-125 objektif bence ilk alis icin yeterli.. 270 dolar civari bir fiyati var. Kablo deklansor cok ozel durumlarda gerekli, mesela cok yuksek bir zoom kullaniyorsan, o zaman faydali olabilir. Ama bana sorarsan ilk asamada hic gerek yok.. Flas ihtiyaci sonradan dogacak, henuz ona da gerek yok. kaldi ki 20d nin yuksek asalardaki performansiyla cok fazla flas kullanmayacaksin. Tripod her zaman ihtiyac.. Bir sure sonra "benim objektifim yeterince keskin degil, acaba kalite kotrol sorunu mu var" demeye baslayacaksin.. Elle cektigin hic bir fotograf lensin keskinligi icin bir olcu sayilmaz.O yuzden tripoda verdigin paraya acimamak lazim. iyi bir tripod cok onemli.

Tarih: 24 Kasım 2004, 03:14 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Yazdığım paragrafı almıyor, ne yapabilirim?

Tarih: 24 Kasım 2004, 22:47 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf tecrübem sıfır. Geçen sene F80 kit almıştım (28-100 / 70-300) 5-6 makara film çektim, habire para yazdığı için 1 ay önce sattım. Sonra günlük kullanım için sony P10 aldım, filme para vermediğim için çek Allah çek. Güneşli havalardaki performansı süper fakat loş ortamlarda çuvallıyor. Zaten makinayı öyle cepte taşıyayım ve yaşadığımız anları kayıt altına alayım diye almıştım. F80'in gücünün farkındaydım fakat makara başına maliyeti zoruma gidiyordu. O yüzden de çekim yapmak istemiyordum.

Tarih: 25 Kasım 2004, 01:52 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

SLR makinalar hele ki 300D, D70 ve 20D insanı tahrik ediyor. İnsanların çektikleri o güzelim fotoğrafları görünce "ben de ben de"diye insan içinden haykırıyor. Manzara resimlerini çekmek hoşuma gidiyor. 20D'yi alabilirsem Evliya Çelebi gibi önce İstanbul'u karış karış gezeceğim, ardından da Kültür turlarına katılıp Türkiyeyi. Bilgisayar, hard disk, cd yazıcı zaten sahip olduğum imkanlar. 20D'nin başlangıçtaki maliyeti acıtacak ama sadece o makinaya sahip olmak bile bana mutluluk verecek. Ondan sonra gelsin binlerce fotoğraf. Ayarlarıyla defalarca oynayıp etkilerini fotoğraf üzerinde gözlemlemek, daha iyisini çekmek için çabalamak.

Tarih: 25 Kasım 2004, 01:53 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Bu arada forumlardan inanılmaz şeyler öğrendim. Okuduğum fotoğrafçılık kitabını bir daha okuyorum. Sevgili Juggler senin sitendeki yazılarını print ettim ikinciye bir daha okuyorum. "Perde, diyafram, sensor, pozlama degeri" yazının diğer bölümlerini çabucak bitirmen için bileğine kuvvet. Anlayacağın şu an şarj oluyorum, bilgilerimi arttırıyorum ve 20D'ye sahip olmayı umduğum anı iple çekiyorum.
18-125 Sigma lens önerini dikkate alacağım. 1,6 crop faktörü ile 28-200'lük bir lens gibi davranacak. Pyro bir yazısında 28-200 lenslerden uzak durun demişti. Ama lensin yetmeyeceği ana kadar kullanıp, tecrübe ve bilgi birikimimle bunun ben de farkına vardıktan sonra yeni lens arayışlarına girmek bana da mantıklı görünüyor.

Uzun metinleri bölerek yazmak gerekiyormuş, yeni farkettim.

Tarih: 25 Kasım 2004, 01:56 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"arkadaslar o kadar muhabbet ediyoruz, ama sizin fotograf konusundaki tecrubeleriniz nedir onlari hic yazmadiniz?.. Simdiye kadar ne siklikla fotograf cekiyorsunuz, en cok ne fotografi cekmekten zevk aliyorsunuz?.."

benim acikcasi bir tecrubem yok juggler.. veya tecrubelerim siradan bir insaninki kadar; elimde bir tane dijital fotograf makinem var, genelde ailemi kirda piknikte disarida cekiyorum, hepsi o.. fotografciliga ilgi duymaya basladim; su anda yaraticiligimi gosterebilecegim fotograflar cekmek istiyorum; ilk arzum, esimi en guzel portreye koyabilmek evimde, o yuzden portre cekimi icin en uygun lens diyordum; diger istegim en cok kimsenin farketmedigi nesneleri kagit uzerinde cok daha farkli gosterebilmek; ne bileyim bir catalin yarisini fotograflayip diger yarisini frame'den atayim gibi.. macro ve landscape fotografciligi da yapmak istiyorum ama bu istegim cok yuksek duzeylerde degil.. kus gozlemciligine ve fotografciligina bir turlu anlam veremiyordum onceleri, simdi nedense icimde bir yapma istemi var.. safari turunden parklara gidip hayvanlari fotograflarda cok daha farkli gostermek istiyorum.. ingilteredeki satolarin resimlerini cekmek istiyorum.. irmaklardaki suyun akisini.. rallilere gidip ilginc fotograflarini cekmek istiyorum arabalarin.. gunbatimini cekmek istiyorum..

fotograflarimda renklerin cok canli, puruzsuz olmalarini istiyorum..

genel olarak konusacak olursak, canon makinelerinden cikan fotograflarin daha canli olduklarini dusunuyorum.. internette bazilari canon'u secerken bazilari nikon'u seciyor; ama ben kendimi canon'cu olarak nitelendiriyorum bu hususta..

" Fotograf makinasi arastirirken asil amactan uzaklasmayin."

sanirim bunu soylemek cok ama cok zor bizler icin.. dedigin gibi keske yapabilseydim.. ama sen de biliyorsun; fotograf makinesi almaya girisen herkes sonunda citayi epeyce yukseltmek zorunda kaliyor..

sana sormak istedigim bir konu daha var aslinda; 20D bildigim kadariyla "weather proof" degil, bu ozellik ne kadar 20D'de, bu genelde 1D serisi makinelerde var, fark ne kadar cok?.. mesela bazi lensler (17-40 f/4L gibi..) weather-resistant ozelliklerine sahipken bazilari oyle degil.. bildigin gibi, burasi, ingiltere, cok yagmurlu bir yer; sence ne kadar cok bu ozellikte olanlarina ihtiyac duyarim?

Tarih: 25 Kasım 2004, 13:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Size tavsiyem, 20d ya da baska bir makina farketmez, Sigma 18-125 alin, baska da lens almayin. ben daha bir ay once bir arkadasima aldim, cok da memnun, hatta ben de almayi dusunuyorum, makinaniza taktiktan sonra baska bir objektife cok az ihtiyaciniz olur gunluk kullanimda."

bir de yakinda 18-200 lens mi cikacakti juggler? belki ondan dusunebiliriz..

aslinda sorun, o kadar parayi bir fotograf makinesi govdesine harcadiktan sonra uzerine de olmusken iyi olan bir lens olsun dememden bu kadar aci cekiyorum.. eminim, hangi lens olursa olsun zaten fotograflardaki kalite tatminkar olacak..

en cok kullanim olanagina sahip lens en iyisi bizler icin sanirim.. genis acidan baslayip telephoto'ya giden lensler..

luminous-landscape'de miydi hatirlayamiyorum dogrusu, degerlendirmeyi yapan diyordu; 18-55 lense para verecegine 17-85 alin; fiyat 200 dolar ucuza gelecek sizlere; birincisi o 18-55 lense 100 dolar vermeyeceksiniz ikincisi de kit fiyatindan dolayi 100 dolar kara gececeksiniz..

durum boyle olunca, insan biraz daha emniyetle yaklasmak istiyor olaya.. dedigin gibi; "allahim %50'si kaciyor.." dedigimiz anda daha iyi bir lense ihtiyacimiz olacagi sonuna kadar dogru olsa da acaba basta secmisken en iyisinden secip daha sonradan "aa bak hata yapmisim, aslinda su lensi alsaymisim simdi bir baska lense de ihtiyacim olmayacakti" demeli mi insan?

zaten o noktada problemler basliyor.. kimisi su iyi diyor kimisi bu.. ben kafamda kendime gore bir liste olusturdum, ayrica en cok bu listenin olusmasinda sen yardimci oldun diyebilirim juggler. sanirim 20D alirken iclerinden birini secip ondan alacagim.. ama en azindan emin olacagim, o lens kesinlikle en iyilerinden biri.. ileride satmam gerekirse de satarken zorlanmayacagim.. cunku o lensin talibi cok diye emin olacagim kendimden.. vesayre vesayre.. aslinda en onemlisi bir an once alip fotograf cekmeye baslamak tabii.

"Cekemediginiz fotograflarda sucu makina ya da objektife bulmayin, once cekim tekniklerinizde arayin, ondan sonra lens alin."

simdi 20D alinca, bizim yerimize, guzel fotograflar cekmeyecek mi kendi basina?

saka bir yana; belki de once iyisinden alip sonradan teknik yetersizliklerinden yakinmak iyidir.. o durumda her zaman kendimizi gelistirmeye cabalayacagiz.. oysaki; en iyisi degil ama yeterli bir lens diye bilirsek; o durumda: "tamam, teknik yetersizligi de var bende, ama diger yandan en iyi lensi de kullanmiyorum.." da diyebiliriz..

olaya ekonomik acidan bakacak olursak, kesinlikle sonuna kadar hakli olduguna inaniyorum bu konuda da juggler..

su anda zaten pahali bir makine alma sevdasi icerisindeyim, 20D; neden biraz daha kaliteli olan lensi de tercih etmeyeyim? tabii ki alacagim lens, yine de, maximum 500 pound gibi olmali; daha pahalilarina bakmayi dusunmuyorum..

Tarih: 25 Kasım 2004, 13:33 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"dadanagast, yukaridaki mesajda da dedigim gibi, 18-125 objektif bence ilk alis icin yeterli.."

bu lensi su anda listemin baslarina koymus durumdayim.. tesekkurler.

" Tripod her zaman ihtiyac.. Bir sure sonra "benim objektifim yeterince keskin degil, acaba kalite kotrol sorunu mu var" demeye baslayacaksin.. Elle cektigin hic bir fotograf lensin keskinligi icin bir olcu sayilmaz.O yuzden tripoda verdigin paraya acimamak lazim. iyi bir tripod cok onemli."

okudugum kitaplarda da en cok tripod onemli deniyor ve ben bu onemi iyice kavramis durumdayim.. bak, henuz almadim bile makineyi, fakat, simdiden neden keskin degil diye kaygilaniyorum..

..............................................................

selam acu,

" F80'in gücünün farkındaydım fakat makara başına maliyeti zoruma gidiyordu."

gercekten beni, film fotografciligindan en cok uzaklastiran faktorlerden biri budur..

su anda belki makine ucretleri cok daha yuksek fakat surekli bir masraf kapisi da olmuyorlar.. bir hafiza karti ve fotograf makinesi.. tabii print de edeyim dediginde yazici da masraf olacak o baska..

"SLR makinalar hele ki 300D, D70 ve 20D insanı tahrik ediyor. İnsanların çektikleri o güzelim fotoğrafları görünce "ben de ben de"diye insan içinden haykırıyor........ 20D'nin başlangıçtaki maliyeti acıtacak ama sadece o makinaya sahip olmak bile bana mutluluk verecek. Ondan sonra gelsin binlerce fotoğraf. Ayarlarıyla defalarca oynayıp etkilerini fotoğraf üzerinde gözlemlemek, daha iyisini çekmek için çabalamak."

aynen bana da, o makineye sahip oldum duygusu mutluluk verecek.. ahhhh ah..

hem de ne tahrik edici DSLR'lar..

"Uzun metinleri bölerek yazmak gerekiyormuş, yeni farkettim."

o kadar da kisa bolmek zorunda degilsin ama.. aslinda kisa kisa yazmak en iyisi sanirim; insanlar yazdiklarimi cok uzun bulduklarindan cogunlukla okumuyorlar sanirim..

Tarih: 25 Kasım 2004, 13:47 - İp: yok