Fotoğrafçılık Forumları
3 Dfm Arasında Seçim
Araştırmalarım sonunda 3 dfm arasında kararsız kaldım.
NİKON COOLPIX 8800
OLYMPUS C-8080
CANON PS PRO1
Bunlar arasında resim kalitesi en iyi olan hangisidir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler!
eğer öyle düşünürsen, ne tarihe karışmayacak ki söyler misin? arkadaşın alacağı o modellerin hiçbirinin 5 yıldan fazla ömrünün olacağını sanmıyorum. günümüzün en belirgin özelliği ürün ömürlerinin giderek kısalması. her yıl yepyeni teknolojiler ortaya çıkıyor, yüzlerce yeni model piyasaya sürülüyor. dolayısıyla ne alırsanız alın, eski güzel günlerde olduğu gibi ömür boyu kullanmayı beklemeyin. sonuç olarak şunu söyleyebilirim: dslr makinelerin tamamen piyasadan çekilmesi (ki eğer bir yerlerde okuduğun ve hemen kesin olarak gerçekleşecekmiş gibi burada ifade ettiğin bu kehanet gerçeklşirse!) en az bir 5 yılı bulur. e bu süre zarfında da zaten ne alırsan al, demode olacaktır. bugün çektiğiniz fotoğrafları 1-2 yıl sonra bilgisayarınızda görüntüleyebileceğinizin garantisi dahi yok.
Tamam da Evf çok yeni bir teknoloji değil bildiğim kadarıyla. Mesela ben geçen sene Mart ayında makine araştırırken Evf'lı makinelere rastlıyordum. SLR'nın kompaktlara karşı paralax hatası dışında en önemli avantajı hepimizin bildiği gibi hemen hemen sınırsız odak uzunluğu kullanabilme imkanı olması. Şimdi bazı kompaktlar tele ve geniş açı konvertör ilavesine imkan tanısalar da yine de sınırlı odak uzunluğuna sahip olunuyor. Bir de sabit odak uzunluğuna sahip lenslerin avantajlarını, büyük sensörün sağladığı geniş dynamic range avantajını vs. düşününce sadece Evf , SLR'nın pabucunu dama atamaz gibi geliyor bana. Haa yakında kompaktlarda da SLR boyutunda sensörler kullanılacak, onlarda da şu anki SLR'ler gibi objektif değiştirme imkanı olacak diyorsan olur. O zaman da sadece şimdiki SLR'lerden tek farkı ayna yerine Evf kullanılması olur. Özetle, bu açıklaman beni tatmin etmedi Burkay Hocam. Başka birşeyler daha olmalı. Hadi bakalım ikinci yediyüzün ilkine başla. Kolay gelsin
Pardon!Ben hala sorduğum soruya cevap alamadım.Arada benim soru kaynadı.
Sorunuz cevaplanmış. Resim kalitesi en iyi olan hangisidir? diye sormuşsunuz. İki kişi Olympus C-8080 diye cevaplandırmış, karşı görüş bildiren de olmamış.(resim kalitesi konusunda)
Sayın bitpire!2. sorumu kastetmiştim.Servis problemini yani
Aynı araştırmayı geçen ay bende yaptım ve sonunda pro 1 de karar kıldım. Kararımda şunlar etkili oldu; 1. si bu makinelerde objektifler sabit olduğu için hem geniş açısı hemde telesi iyi olan bir makina olmalı diye düşünüyorum.Hhemen hemen tüm makinelerde tele varken ,geniş açı ya pek rastlanmıyor. Bu özellik hem pro 1 de (28) hemde olympusta 8080 de (28) mevcut. Nikon 8800 ın ise telesi iyi (350). Pro 1 in telesi 200 iken olympus unki 140. Yani telede pro 1 , olympus 8080 in biraz önünde. 2. olarak ayrıca kompakt makinelerde boyutta çok önemli bir husus. Biz bu fiyatlara (neredeyse DSLR fiyatlarına yakınlar) bu makineleri alıyorsak küçük olmalarınıda istiyoruz. Olympus ve Nikon ların boyutları DSLR lere yakın (biraz büyükler).3. olarak tabiiki arkasındaki distribitör ve yaygın satış, servis ve aksesuar bulabilmem. Çekilen fotografların kalitesine gelince; evet olympus 8080 testlerde önde gözüküyor, fakat yabancı büyük fotograf sitelerinin yorumlarının pekçoğunda şu ilave ediliyor.''Testlerdeki bu farklılıkları çıplak gözle ayırtedebilmek neredeyse imkansız''
kesinlikle canon pro 1..!
L serisi dünyanın en iyi lensine sahip, 28-200 gibi güzel bir aralığı var,ekran diğerlerideki gibi hareketli ve makinenin çok hızlı açılma süresi var,Türkiyeden almayı düşünürsen,2 yıl erkayalar garantisinde kdv dahil peşin 875€, 6x279YTL,12ayx145YTL...
saygılar
ugur foto
selamlar...
luckyman; diyorsun ki DSLR icin yeterli tecrubem yok ama DSLR-like en gelismis compact modellere bakiyorsun.. anladigim kadariyla en buyuk etken -DSLR almamandaki- lens ucretleri..
fotograf makinesinde lens cok onemli bir olgu ama hersey de degil.. pro 1'in L serisi lensi olabilir ama herhangi bir DSLR ve en adi lensle cekilmis fotograf cok daha kalitelidir..
piyasada satilan en ucuz DSLR'lardan biri ile 18-200 gibi bir lens alsan sana cok daha fazla tatmin verecektir kanimca..
ama dersen ki, hayir DSLR olmasin; o halde yanlis makinelere bakiyorsun bence.. fiyat acisindan biraz daha ucuz olan ama bahsettigin makineler kadar gelismis olan bir makine bakmalisin..
panasonic'in fz20'sini hic dusundun mu? 12x zoom ve f/2.8 aperture.. OIS.. yani image stabilization.. ayni nikon 8800'de oldugu gibi, ondakinin isimi VR..
aralarinda 3 megapixellik bir fark var.. onemli bir farklilik tabii.. ama panasonic'le kazanacagin ozellikleri hesaba katarsan o kadar da onemi kalmayacaktir..
..yok ben kesinlikle 8 megapixel olanlarindan birini alacagim dersen, o halde nikon 8800 derim.. 10x zoom cok onemli.. ayrica VR ozelligi..
.. benim 8080 ile pro1'i da cok begenmistim.. 8080, eline cok rahat oturan bir makine... eline alir almaz seviyorsun makineyi.. (tabii ellerimiz arasinda bir farklilik olabilir..)
pro1 daha compact bir model.. gercek su ki, onu da cok seviyorsun.. cok saglam bir yapisi var..
..
neyse.. sonuc olarak diyecegim; o kadar para baglayacaksan DSLR dusunmelisin.. yok dusunmuyorsan panasonic FZ20.. ama yok illa da bunlardan biri dersen o halde 8800 derim..
Sevgili Luckyman;
Haklısın. 2. soruna dikkat etmemişim. Ama fena olmadı, bak yeni öneriler geldi. Ancak asıl yanıtsız kalan benim sorum oldu. Evf'nin tek başına SLR'leri müzeye gönderebilecek önemde bir özellik olup olmadığı konusundaki tereddütüme Burkay hocadan bir açıklama gelmedi henüz.
slr'larin muzeye kaldirilmasi gibi birsey olamaz bitpire.. burkay neden oyle soyluyor hala daha anlam veremiyorum dogrusu.. cok ilerilerde olabilecek birsey icin konusmak biraz garip.. simdiki compact modeller SLR olamazlar.. hersey evf degil.. DSLR'lar bircok nedenden dolayi tercih ediliyor.. hangi compact makineyle DSLR kalitei saglanabiliyor ki? veya hangi DSLR ile medium-format kameranin kalitesi saglaniyor? veya large-format kameralari dusunelim; hangi gelismis, yuksek cozunurluge sahip DSLR veya benzeri makine o kaliteyi yakalayabilir? muzeye kaldirilmis bile olsalar halen daha bircok profesyonel fotografci large-format makineleri seciyor..
İlgili olabilecek konular
-
-
Frontier 350 Magazindeki Kağıt Boyunu Değiştirdim
19 May. 2023, 00:31 eray1011
092419 May. 2023, 00:32
eray1011 -
Fujı 340 2 Banyo Ilac Bozuluyor Nedenı
20 Kas. 2021, 15:51 serdar0468
2191926 Oca. 2023, 20:22
mete007 -