cavo
cavo (üye)
İzmir / Amatör

1200 Ytl Bütçem Var Önerileriniz.

Merhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır siteyi takip ediyorum.
Daha önce bir hata yapıp casio ex.z120 almıştım ve bir süre sonra makinadan soğuyup satmıştım.o zaman bütçem çok kısıtlıydı.Şu an ki bütçen maksimum 1200 ytl dir.

Canon s3 e niyetlenmiştim fakat bir kaç yerde kötü yorum okudum.Bulanıklık olayından bahsedenler oldu.Bu kadar para verip büyük eksiklikleri olan bir makina almak istemiyorum.

fuji s6500fd ye niyetlendim.İs gibi titreşim önleyici bir sistemi yok be optik zoom u kullanınca sorun yaratacağına eminim.

canon g7 nin incelemelerini okudum.Onun da eksikleri var.

Biliyorum bu paraya mükemmel makina bulmak zor.Fakat alabileceğim en iyi makinayı arıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Işığınız bol olsun

#cavo' tarafından 01.03.2007 06:51:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Mart 2007, 06:50 - İp: 85.***.**1.2
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Panasonic FZ50 ye baktın mı? SLR düşünmüyor musun? Bence o paraya ikinci el de olsa güzel bir SLR makine alınabilir. Sitenin seri ilanlar bölümüne bakmanı öneririm. Bi düşün istersen.

Tarih: 1 Mart 2007, 10:31 - İp: 88.***.**2.22
cavo
cavo (üye)
İzmir / Amatör

Dijital ve hassas olduğu için makinamı sıfır almak istiyorum.Fz50 yi inceledim.Hemen karar vermek istemiyorum.
Yardım etmek isteyen arkadaşların tavsiye ettikleri makinayı kullanmuş olması benim için önemli.Bu kadar yüksek miktarda para verip üzülmek istemiyorum.

Tarih: 1 Mart 2007, 12:49 - İp: 85.***.**1.2
oymak
oymak (üye)
İzmir / Amatör

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1100603&productid=bd93053

pentax k100d yi anlatmama gerek yok sanırım artık. sadece ben de aldım ve çok memnun kaldığımı ekleyebilirim. sağolsun hepsiburada 10 günde gönderdi aleti ama hep öyle mi olur bilemem tabi neyse.

sana tavsiye, 100 lira daha ucuza almak istiyosan, hemalhemsat tan kendine, atıyorum 1100 liralık satış açacaksın, onu alıp hepsiburada çeki olarak kullanınca o 1210 lira olacak. küsürünü de ister kk ister havale yap. sigortalı da al kafan iyice rahat olsun. ben yaptım çok da güzel oldu

Tarih: 1 Mart 2007, 14:33 - İp: 85.***.**2.131
cavo
cavo (üye)
İzmir / Amatör

Canon s3 IS alsam pişman olurmuyum ? ne dersiniz.Forumda bu makina ile çekilmiş çok güzel fotoğraflar var.Demek ki fotoğrafı çekmeyi bilene iyi bir makina.
Ne dersiniz ?

Tarih: 2 Mart 2007, 00:38 - İp: 85.***.**1.2
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

tam o fiyata nikon d40 var süper..

Tarih: 2 Mart 2007, 02:02 - İp: 85.***.**8.77
cavo
cavo (üye)
İzmir / Amatör

liebster demişki "tam o fiyata nikon d40 var süper.."

Arkadaşım bu şekildeki önerilerin bana hiçbir faydası yok.Süper den kastın ne.Eksiği ne ? fazlası ne ?
Üzerinde otomatik odak motoru olmayan bir alet bu d40.Bence hiçde süper değil o yüzden.Hem manuel hem otomatik olsa neyse ama bu alet bana göre değil.

Tarih: 2 Mart 2007, 06:49 - İp: 85.***.**1.2
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

24-120mm aralığı yeterliyse Sony R1 mükemmel bir alet, yalnız 1kg ağırlığında ve IS yok. Yine de dslr-like sınıfında, diğerlerinden kat be kat büyük sensörüyle rakipsiz. ancak fiyatı bütçenizi aşabilir.

Tarih: 3 Mart 2007, 21:52 - İp: 88.***.**7.151
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

murgur gereğini söylemiş..
fiyat olarak aşabilir ama istanbulda garantili olmayanlarını o fiyata bulabilirsiniz..

Tarih: 3 Mart 2007, 22:24 - İp: 88.***.**5.48
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

D40, K100D A100 vs vs...

Kişisel görüşüm dslr almayın.

O iş için en az 2000 dolar gibi bir bütçe lazım insanın içine azda olsa sinebilecek bir kalite için. Gövdesiydi lensiydi geniş açı vs vs vs.

Fz50 türü makinalar sanırım en uygunlarından.

R1 çok kaliteli olduğu söyleniyor, (ki gördüğüm tüm R1 le çekilen fotoğraflar güzeldi) ama ciddi ağırmış. İnanın insanı yorabiliyor.

Oysa anladığım kadarıyla sizde sürekli ağırlık gibi sorunlar yaşamadan yanınızda kolayca taşıyabileceğiniz ve kolayca çevrenizdeki kareleri yakalayamak isteyen insanlardansınız. O yüzden küçük boyutta slr-like lar bence çok daha ideal.

Onlarda da IS tarzı özellik taşıyan modelleri seçmek daha ehven deniyor.

Kolay gelsin.

Tarih: 3 Mart 2007, 23:13 - İp: 85.***.**6.228
cavo
cavo (üye)
İzmir / Amatör

malesef bütçem maksimum 1200 ytl.
Ayrıca 1200 ytl veripte garantisiz ürün alacak kadar da zengin değilim.
şu an için sony h5
canon s3 IS
arasında kalmış durumdayım.
Ama araştırdığım kadarıyla bu ürünler bu kadar fiyatı hakkedecek ürünler değil

Sanırım slr için şu an erken.Çok ağır ve hacimli ürünler düşünmyorum.Tabi gömlek cebine sığacak birşey de olsun demiyorum..Slr yi bir sonraki makina olarak düşünüyorum.

makinadan beklentilerim :
10x ve üzeri optik zoom
El titremesi nedeniyle oluşancak sarsıntılara karşı duyarlı olması.
yüksek iso da noise yapmaması
diğerlerine nazaran daha büyük sensöz
Fotoğrafların canlı renklerde olması.
çözünürlük çok muhim değil 5mp yeterde artar bile.

Hepsi bu fiyata belki zor ama az para olmadığından ince eleyip sık dokuyorum.

Tarih: 3 Mart 2007, 23:15 - İp: 88.***.**4.133