Fotoğrafçılık Forumları
S2 Ustalarına 2 Soru
Netlik-BKT ne oluyor set tuşuna basınca bir ayar yapılıyor üç yeşil nokta genişliyor daha geniş alanı netleme yapması ile ilgilimi
şimdi insan ne olduğunu bilmeyince kullanamıyor belki işine gelecek bir ama bilmeyince
2. soru başka bir forumda gördüm ondan sonra fark ettim. perde hızını 1/3200 yaptığınız halde flaş açık ise makine onu 1/500 yapıyor neden?
#Sarucabey' tarafından 29.01.2006 06:48:09 tarihinde düzenlendi.
valla bu soruna cevap vermeyi çok isterdim çünkü cevabını bende merak ediyorum
s2ciyim ama usta değilim ne yazıkki
nası ya koskoca fotoğraf formunda bilen anlayan yok mu, çok kötü çok
sarucabey arkadaşım. elinde Türkçe kullanma klavuzu varsa şayet orada bunların hepsinin nedeni yazıyor zaten.
eğer bu Türkçe klavuz sende yoksa ve şayet sorunu doğru anladıysam sana bu durumu şöyle açıklayayım.
otomatik odaklama ayarını AİEF moduna getirmişsen şayet makina 1den fazla noktada odaklama yapıyor. diğer durumlarda merkezde odaklıyor. bu çok noktada odaklama 3 noktada da 4 noktada da tek bir noktada da olabilir.
diğer sorunun cevabına gelince,
eğer manuel modda çekim yapıyorsan senin yaptığın ayarlar ister flaşlı kullanımda ister flaşsız kullanımda olsun çekim esnasında değişmiyor. ama sen Tv modunda çekim yapmış olduğun için, şayet flaş kullanıyorsan makina seçtiğin enstantene süresini, en uygun diyafram değeriyle birlikte en uygun seviyeye otomatik atıyor.
eğer flaş kullanmıyorsan, makina zaten ışığın yeterli seviyede olduğunu düşünüp buna dokunmuyor fakat flaş kullanmıyorsan ve ışık yetersiz ise sana doğru diyafram değeri yakalayamadığını kırmızı diyafram uyarısıyla gösteriyor. işte o zaman napıcaksın. diyafram değeri kırmızıdan yeşile dönene kadar enstantene değiştirip en uygun enstantene değerini bulucaksın.
umarım yardımcı olabilmişimdir...
CAGLARERAL dostum walla yok manuel moda bile flaşlı çekimlerde 1/500 ü geçmiyor perde hızı flaşsızda zaten problem yok yani flaşlı çekimlerde 1/500 ü geçmiyor perde hızı acaba japonlar sınırmı koydularlar diyorum. valla canonun sitesi çok karışık mail atıcam bulamıyorum ki? daha önce buldum video kamera ile mail attım heemn cevap gelmişti.
2. soruna cevap
makinenin flaş senkron hızı ile alakalı...
1/500 ün üzerinde senkron olamıyo flaşla....
Makineyi ne kadar akıllı yapmışlar. Senin flaşının aydınlığı 500 enstanteneyi doyuracak kadar patlıyor. Seni daha karanlık bir resme itmemek için çabalıyor makine. 3200 enstantenede patlatılan bir flaşın f değeri herhalde 1'in altında olmalı.
Dunesea doğru söylüyor, kullanım kitapçığında bu belirtilmiş zaten. 1/500 üzeri bir perde hızında flaş kullanamıyorsun.
sevgili sarucabey...her makinanın flaş çekebileceği bir maksimum enstantene vardır..daha hızlı enstantane kullanırsan,senkronizasyon bozulur...yani önce enstantane açılır kapanır arkasından flaş boş yere çakar,buna senkronizasyon bozukluğu denir...Ayrıca neden enstantane üzerinde bu kadar duruyorsun? Eger gece çekim yapıyorsan enstantane ile ışık ayarı yapamazsın...yani sadece flaş ışığını kullanarak çekim yapıyorsan,enstantaneyi belirleyen şey flaş ışığının yanma süresidir.Eğer kullandığın flaş mesela 1/5000 saniye süreyle ışık veriyorsa,çektiğin fotoğraf 1/5ooo enstantanede çekilmiş olur...makinanın enstantanesi 1/8 bile olsa fotoğraf 1/5000 enstantanede çekilmiştir ve enstantaneyi değiştirerek bunu degiştiremezsin...flaşlı fotoğraflarda ışık ayarı sadece ve sadece diyaframla yapılabilir....makinanın enstantane ayarının hiç mi hiç etkisi yoktur...yeterki senkronizasyon sınırını aşmayasın veya civarda senin flaşından daha kuvvetli bir ışık bulunmasın...umarim anlatabilmişimdir...iyi çalışmalar dilerim.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ekrem Çelebi Benide Düşün Benide Canlı Düğün Kaydı 2005
05 Şub. 2025, 14:25 prodersler
04005 Şub. 2025, 14:25
prodersler -
Ekrem Çelebi Duydun Mu Anam Düğün Canlı Kayıt 2005
28 Oca. 2025, 13:52 prodersler
06828 Oca. 2025, 13:53
prodersler -
Vakıfbank Mobil Fast 7/24 Eft İle Para Gönderme Nasıl Yapılı