Fotoğrafçılık Forumları
Ölü Piksel Meselesi
internetten dead pixel adında bi program indirmiştim.çalıştırdığımda bir resim için 11,406 ölü piksel 674,161 sıcak piksel değerlerini çıkardı.bunları değerlendirebilirmiyiz.resmin görüntüsü kötü değil bu arada.
burukay a
siz canon yetkili servisisiniz size bir soru sormak istiyorum..
Erkayalardan alınan yeni bir üründe bu ölü piksel çıkma durumu söz konusu mu?Yüzde kaç?
Ve erkayaların böyle bir şeyle karşılaştıklarında yaptıkları şey nedir?makineyi tamir mi yoksa değiştirmek mi?Sizce makinenin değişmesi gerekmiyor mu?zira yeni alınan bir ürünün içinin açılması ne kadar dogru
ben makineyi adama teslim ettim kabul etti makineyi..yalnız şimdi netten aydınlarfotodan yine canon a510 almayı düşünüyorum...yalnız aynı sorunla karşılaşmaktan çekinmekteyim..yine böyle bir sorunla karşı karşıya kalırsam acaba aydınlarfotoya mı baş vuracagım ayıplı mal sattıkları için yoksa servise mi getireceğim..
teşekkürler...
ben üç taneyi normal kabul ediyorum diyorsunuzda neye göre...canonların klavuzunda ya da garanti belgesinde bu kponu ile ilgili ne yazıyorr..
teşekkürler
yine burukay a
bir arkadaşın söylediğine göre japon canonlarda çok ii testlerden geçtikleri için böyle bir sorun olmuyormuşş..o zaman bu erkayalar firması neden malezyadan getirtiyorsa bu makineyi japonyadan getirtmiyor..
teşekkürler
bu konuda beni aydınlatır mısınız burukay...bu konudaki uygulamanız nedir acaba..lütfen
sizin sorulara yanıt vermeyişiniz erkayaların vermeyişidir..bir firma bu tarz sorulara yanıt veremiyorsa güvenilirliği tartılışılır..anladıgım kadarı ile piyasanın kaymagını yemişsiniz ve yemeğede devam etmek istiyorsunuz..sorularım kaymak işini bozuyor mu..rahatsızlıgınız bu mu?ben burada özel hayatınızı didiklemiyorum ki rahatsız olasınız
Az önce erkayaların teknik servisi ile görüştüm bu ölü piksel meselesini..Bana bunun normal oldugunu kabul ettirmeye çalıştı..bunun sadece lcd ekranda olabileceğini ccd de olamayacağını bunun fotograflara yansımayacagını söyledi..bu çok ilginç çünkü fotolara yansıyanı da söz konuusu..
Ben;böyle bir sorunla karşılaşırsam ne yapmam gerek dedim..Bana aldıgın yere götür dedi..Peki ora kabul etmezse servise getirirsem sizin uygulamanız nedir dedim..Bana;onun fabrika çıkışı böyle birşey yapamayız dedi..Ben de ne demek fakrika çıkışı ise ayıplı maldır bu dedim..o halde değişmeli dedim..ayrıca makinelerinin japon oldugunu iddea ediyor..ve bana sen makineyi al birşey olursa garantisi benim gibi bir söz söyledi..hangi çağda yaşamaktayız..Az önce lafını on defa döndüren bu adamın delikanlıvari sözüne nasıl inanayım..Tiacaret "ben hallederim abi" ile olmaz..hele erkayalar gibi kendi ile bukadar övünen bir firmanın bu duruma düşmesi çok ayıpça..
Sonuç:Bu işin peşini bırakmayacağım heryere mail atcam ve telefon etcem..Şikayetim var bölümünü de yazcam..
1-Fabrika çıkışı ayıplı mal satıp arkasında durmamak.
2-Malezya malı sattıgı halde japon malı satıyoruz demesi ve lafı değiştirmeye çalışması.
3-Sen makineyi al birşey olursa bana getir gibi sirkeci ersnafının kullandıgı bir söz kullanması..
4.bu sorunun sadece lcd de olabilcegini pc ye aktarılan fotograflarda olamayacagını söyledi..ya yalan söylüyor ya da egitimsiz..burukayın söylediğine göre bu elemanlar yurt dışında ii bir eğitim almışlarbu mu aldıkları eğitim..
erkayalardan başka bir yere telefon açtım ve aydınlarfotoya bana malezya malı satıyoruz dediler..ilginç
Yardımcı olurmu bilmem ama Canon s1 TR klavuzunun 5. sayfasında aynen şöyle yazıyor.
“Lcd Ekran hakkında: Lcd ekran oldukça yüksek üretim teknikleri kullanılarak üretilmiştir.Piksellerin %99.99 luk bölümü spesifikasyonlara uygun şekilde işlem görürken %0.01 oranında pikseller kırmızı veya siyah noktalar olarak görünebilirler.Bunun kaydedilern resim üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur ve bu bir bozukluk değildir.”
Şunu açıklığa kavuşturalım. Lcd'deki pixeller ayrı ,Ccd'deki pixeller ayrı. Sizin dediğiniz Lcd'deki ölü pixeller için yapılmış bir açıklama. Onlar fotoğrafta görünmezler. Ama ccd'de ölü pixel varsa fotoğrafta belli olur. Bu arada benim makinem Japon malı ama ccd'de iki tane ölü pixel var. Yani Malezya'da üretilenlerde ölü pixel oluyor, Japonya'da üretilenlerde olmuyor tezi doğru değil. Zaten bir firma Japonya'da ayrı , Malezya'da ayrı Ccd üretmiyor ki. Hepsi aynı fabrikada üretiliyor. Bu ölü pixel olayını çok fazla kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum. (Eğer 2-3 tane varsa) Şöyle düşünün.5 mp bir makinede 5milyon pixel var. Bunların iki tanesi çalışmıyor. Kabul edilebilir bir durum bence.
#bitpire' tarafından 29.07.2005 12:03:19 tarihinde düzenlendi.
zaten beni rahatsız eden nere malı oldugu değil böylesine bir firmanın sattıgı malın arkasında durmaması..
şunu da belirteyim lcd ekranda kırmızı bir nokta olması hiç sorun değil ama pc ye atılan her gece fotografında bir kırmızı nokta çok rahatsız edici..servisle görüştüğüm kişi bana sadece lcd de olur dedi fotoya yansımaz dedi..benimki nasıl yansıdı anlayamadım...
#huysuzadam' tarafından 29.07.2005 14:27:24 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Fotografik Gündem, Bölüm: 04, Konu:
17 Oca. 2023, 10:24 miratcenk
062617 Oca. 2023, 10:24
miratcenk -
Youtube'a Yüklenen Videodan İstenmeyen Bölümleri K
23 Ağu. 2022, 19:11 prodersler
092623 Ağu. 2022, 19:11
prodersler -
Bahri Altaş Gökyüzünde Bölük Bölük Turnalar [bozlak]
28 Haz. 2022, 02:09 prodersler