Fotoğrafçılık Forumları
Netlik Sorunu....
selam..bilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum...benim 3 optik zoomlu bir dijital makina var...koltukta oturuyorum...1,5-2 metre önümde sehpanın önünde vazoda duran çiçekler var...farklı farklı bir kaç poz çektim...hepsinde ben ikinci plan olarak çıkıyorum..yani vazodaki çiçek çok net gerisinde duran ben net çıkmıyorum....bunun ayarını nasıl yapıyoruz...teşekkürler.....
hem vazo hem kendinizin net çıkmasını istiyorsanız diyaframı kısacaksınız,yani F değerini arttıracaksınız.Eğer diyaframı açar yani F değerini küçültürseniz sadece odaklandığınız obje net, önü ve gerisi flu görünür.
diyaframı kısacaksınız,yani F değerini arttıracaksınız.Eğer diyaframı açar yani F değerini küçültürseniz.kusura bakma inan bu terimlerden birşey anlamadım.benim makinanın klavuzu ingilizce.. diyafram ve f değeri nasıl kısılıp açılıyor...makina fuji a210 teşekkürler.....
bence forum arama kısmına a210 yaz, arama sonuçlarında çıkan forumları oku,böylece o modelin sahiplerine ulaşabilir ve onlara sorabilirsin. Ben o makinenin menüsünü bilmediğim için şuraya basacaksın diyemiyorum. Ama diyafram herzaman F harfi ile belirtilir, ve ingilizcesi de aperture value'dur. Genellikle dijital makinelerde otomatik çekim ve manuel çekim diye 2 mod bulunur. Otomatik çekimde sen sadece ne fotoğrafı çekeceğini(manzara,portre,gece çekimi,makro,spor v.s.) belirlersin ve makine gerekli pozlama ayarlarını kendisi yapar. Ama Manuel çekim modunda poz ayarlamalarına sen müdahale edebilirsin, yani exposure(pozlama), aperture(diyafram), shutter speed yada time(enstantane). Önce makinede manuel ayarlama yapılıp yapılmadığını öğren, sonra eğer demin bahsettiğim terimler sana çok yabancı geldiyse temel fotoğrafçılık terimlerini öğren, ben internetten öğrendim
teşekkürler yardım ettiğin için...ama f diye birşeye rastlamadım benim makinada...auto'da var manuelde..neyse araştırarak öğrenecez.........
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
228629 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-