Fotoğrafçılık Forumları
Carl Zeıss Varıo-tessar??
BURKAY ABICIM NEDIR BUNUN FARKI??VALLA SONY MARKA ÜRÜNLERE BAKTIĞIMDA İLLA GÖZÜMÜZE ŞU İBARE SOKULUYOR:"BİZİM MERCEĞİMİZ CARL ZEISS-VARIO-TESSAR" DİYE!
NE LDUĞUNU BİLMEDEN "VAY BE ADAMLAR CARL ZEISS HEMIDE VARIO TESSAR MERCEK KULLANIYOLARMIŞ!" DİYORUZ..DA NEYE DİYORUZ??NEDİR ABİCİM BUNUN FARKI??(EVET FARKETTİM GİRİŞLE,SONUÇ CÜMLEM AYNI OLDU..DEMEKKİ FARKININ NE OLDUĞUNU HAKKATEN MERAK EDİYOM!!)
Vario-tessar: ünlü Carl zeiss firmasının küçük makinalar için tasarladığı bir objektif modeli. Oldukça hızlı autofocus özelliği olan 3xzoom yapan küçük kompakt bir objektif. Daha ortaboy makinalar için de "vario-sonnar" modelini üretiyor.
Sevgili semioli,
Bunlar senin için bir anlam ifade etmemesi gereken özellikler ....Ben bile kaale almıyorum.. Takma kafana boşver...
Janjan'lı bir ismi olunca bende birşey sanmıştım..Neyse yaşasın Sony DSC W-12
Aslında görüntü netliğinde de fark olur ama küçük boy baskılarda göz o farkı anlayamaz. En az 30x40 baskıda farkedilebilir.
Yani bu minicik makinalar için oldukça iyi bir objektif. Fotoğraf dünyasında yeni olan Sony'nin küçük makinalarda başarılı olmasının %50 payı kaliteli sensör kullanması, %50 payı da Carl-Zeiss gibi bir objektife sahip olmasından dolayıdır.
Arkadaşlar merhaba,
Dilerseniz aspheric lenslere plastik demeyelim.
Sevgili photoman şu % 50 lerle ilgili tespitine çok katılmıyorum.
Sevgili burkay, aslında amacım objektifin önemine dikkat çekmekti %ler önemli değil
Bana göre fotografta ilk önemli şey objektiftir. Eger objektifin ışık geçirgenliği düşük ise arkasında ister 20 Megapixel CCD, isterse Velvia film olsun , bunlar görüntü kayıt araçları ve ancak kendisine ne kadar kalitede görüntü gelirse onu kaydedebilir daha fazlasını değil.
Önce ışığı kayıpsız geçirecek bir objektif olacak daha sonra diğerlerinin kalitesi devreye giriyor.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony A580 Ve Carl Zeiss 16-80 Aldım.
07 Eki. 2011, 11:20 corloene
9363321 Şub. 2012, 08:34
badboy79tr -
-
Carl-zeis 16-80 Mi? Sigma17-70 Macro Mu?
26 Kas. 2010, 14:03 veysel_kaya
12381327 Kas. 2010, 11:38
ozansan -
Nikon İçin Carl Zeiss F2. 8 25mm Çıktı
09 Haz. 2010, 04:55 yukselp
1248309 Haz. 2010, 17:26
paperman -