Fotoğrafçılık Forumları
Zugurdun Cenesi
Bugun size 1 milyar dolar miras kaldigini ogrenseydiniz,
hayatinizda neler degisirdi?
Ilk olarak ne yapmak isterdiniz?
Sovuk mukabili kargo eli gönder sanya bana. Dondur köpüğün içine koy göndergali.
Pişmiş mi,, pişmemişmi.
Gönderirim de otobos firms gidip demem lazım..Akşama koydun mu gece ikide engeç kırsalında olur otobos..
Teşekkür ederim emmi. Sağol. Düşünmen yeter gali. Gelir buralarada balık yakında. Yiriz u zıman.
Gırgırlara gitsem para da almazlar bagacı doldururlardı ya, fırtına yüzünden iş o günü kesattı gali.,,bende buraya gelenden aldım ..Gidip gelmekde o kadar yakacaktı zira..Aynı kapıya çıktı.
Gelir sizin oraya da bekle sabret,fırında yaptırt,ya da bir fırına götürüp pişirt gel,yisin çocuklar..Onun siyah eti varya boy uzattırıyor,çocuklara yidirmen lazım gelişme çağında..
Ya emmi. Bizim oğlan fazla sevmiyor balğı. Bende aşırı ısrar etmemekteyim ki iyice soğumasınlar. Her hafta yiriz genede kışın.
E senin oraya ithal norveç geliyor,onu da çocuklar beğenemez tabii..Şansları yok, ..
emmi capon balığı gibi olan kırmızı balıklardan olsada yesek.
barbunmudur adı barbunmayımıdr.
keza zarbunda var lakin.
evde levrek var idi metro dan donma mukabili alınmış.
geçende çeşmeye bacanağın malikaneye gider iken mordoğan dan levrekin küçüklerinden almış idim emmi. çok lezzetli balık imiş. ilk defa yemiş idim ömrü hayatımda.keza orda da beş gün paso balık bir günde et yemek nasip oldu.
Ona ispendek denir emmi,daha çok dolapta tutarsan bayatlarda gali,, tez yimen lazım, (levrek) ispendeği..Yoldan da getirdin bir de,,bakteri salar içsel etlerine balık..,ya yi ya da şiy ettir onu derhal.
O gıpgırmız balıkların irisi barbundur,diğer çeşitleri tekirdir..Lezzetlidir, tavası uygundur genelde..
Emmiler bizim burlarda çok güzel tatlı su balıkları var İri sazan, levrek, aynalısazan. çapak. kolyos, yayın. lakin en lezzetlisi tatlısu yılan balığı. Demirköprü baracı var salilli kula arasında hep gideriz olta mukabili. Rakısız balık yinmez gali emmiler zira zebil olur balıklar miğdede.
doğru dersin bre tesfiyeci.
emmi balıkları izmirden getirmedim.
dün hanımı metroya göndermiş idim beşli paket a4 kağıtlarından on top alsın diye.
lakin o da gitmiş iken balık almış netekim.