Fotoğrafçılık Forumları
Trt 6 Hayırlı Olsun
Ardı arkası kesilmeyen tavizlere yeni yılın ilk günü TRT (Türkiye Radyo ve Televizyonu) bünyesinde kurulan TRT 6 nın kürtçe yayına başlamasıyla bir yenisi daha eklenmiştir.
Çeyrek asırdır mücadele edip binlerce şehit verdiğimiz pukaka örgütünün ve yandaşlarının sık sık gündeme getirdiği ancak gerçekleşmesini hayal bile edemedikleri konular akp iktidarıyla birlikte oy malzemesi yapılarak birer birer gerçekleşirken verilen her taviz bir yenisinin habercisi olmuştur. Bu yüzden merakla sırada ne var diye bekliyoruz.
Doğuda ise durum pek aynı sayılmaz. Malum toprak ağaları var, eğitim düzeyi çok düşük, yönlendirme çok daha kolay oluyor.
t_yaman
bende artvinliyim
şavşatlı
üstelik gürcüyümde
kalkıpda kıyaslamak anlamsız
çocukluk dönemlerimde kürt olduğunu alevi olduğunu söyleyemeyen arkadaşlarım vardı ama laz olduğunu rahatca söyleyen arkadaşlarımda vardı
o çocuklar bu baskıyla büyüyünce karadenizli gibi rahat olamıyorlar demekki
Lamazikalo;
Hem de Şavşat
Gerçi Sultan da Karadenizli ama Batı Karadenizli. Hemşerim olur kendisi.
#t_yaman' tarafından 07.01.2009 16:14:00 tarihinde düzenlendi.
Tabi bizim karadenizliliğimiz doğu karadenizililer gibi değil elbette hemşo.
Karadeniz dedinmi akla lazlar gelir o da giresundan doğuya doğrudur.
Valla benim arkadaşlarımdan gögsünü gere gere kürt olduğunu söyleyen, hatta biz anlamayalım diye aralarında devamlı kürtçe konuşan o kadar insan tanıyorumki.
Baskyla büyüme edebiyatına hiç bir zaman inanmadım, inanmamda.
Tehlikeli sularda yüzüyorsun Sultan
Niyeki doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama dimi.
Tehlikeli suları severim ben Tayfun bilmezmisin.
Neyse ben kaçayım. Burada fazla kaldık bile.
kürt ler de güzel insanlardır...
bir keresşnde kız arkadaşımı haşlamıştım... kürtçe şarkı söylüüyorlardı kampuste... sonra o beni haşladı, güzel bir insanlık dersi verdi... hiç utanmamıştım hayatımda o kada rutandığım kadar....
topiğe şöyle bir göz attım... malesef bir önyargı hala hayat bulabiliyor bu devirde... her kürt pkk lı değildir...
kürtler diye yazıldığında hala pkk lılar anlaşılıyor....
iyi ki hatayda yaşıyorum... kürt arap sünni alevi türk yahudi ermeni ... beraber yaşıyoruz burada... kimse kavga etmiyor.... yerel kanalları radyoları ibadethaneleri düğünleri var herkesin... herkes herkesle her şeyi beraber yaşıyor... iyi ki hatay dayım....
Fujiciğim kürtlere karşı ben önyargılı değilim.
Sadece etrafımda gördüklerimin, tanıdıklarımın çoğunluğu böyle maalesef. Elbette tamamı değil.
Ben hiç bir kimseye karşı ön yargılı değilimdir.
Benim sigortacım ermenidir senelerdir. Hiç bir müslümandan görmediğim iyiliği görmüşümdür.
Tanıdığım çok iyi musevi iş arkadaşım vardır. Ticari ahlakda (özellikle üstüne basarak söylüyorum ticari ahlakda) hiç bir müslüman iş adamı eline su dökemez.
#sultann' tarafından 09.01.2009 18:54:47 tarihinde düzenlendi.
Tehlikeli sular
vaayyyy
Nerde Remi
İlgili olabilecek konular
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171711831 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun