mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Trt 6 Hayırlı Olsun

Ardı arkası kesilmeyen tavizlere yeni yılın ilk günü TRT (Türkiye Radyo ve Televizyonu) bünyesinde kurulan TRT 6 nın kürtçe yayına başlamasıyla bir yenisi daha eklenmiştir.

Çeyrek asırdır mücadele edip binlerce şehit verdiğimiz pukaka örgütünün ve yandaşlarının sık sık gündeme getirdiği ancak gerçekleşmesini hayal bile edemedikleri konular akp iktidarıyla birlikte oy malzemesi yapılarak birer birer gerçekleşirken verilen her taviz bir yenisinin habercisi olmuştur. Bu yüzden merakla sırada ne var diye bekliyoruz.

Tarih: 2 Ocak 2009, 00:55 - İp: 78.***.**9.12
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Bencede olumlu gelişme. Fakat,
Yakında ermeniler, yahudiler herkes sıraya girecek bizim dilimizde de yayın yapılsın diyecekler. böyle bişey olursa ne olucak?
olamaz diyemeyiz onlar insan biz değilmiyiz onların istekleri istekte bizimki değilmi derlerse...
al başına bela.
Devlet büyüklerimizin işine karışmak şöyle dursun hele hele çok iyi anlamadığım konularda yorum yapmamaya özen gösteriyorum. Ama durum onların istekleri istekte bizmkiler istek değilmni noktasında suistimal olursa (bence %100 olacaktır) işler karışabilir.

ama bizim trt 6 roj tvyi döver

Tarih: 7 Ocak 2009, 14:56 - İp: 88.***.**5.133
yvonna
yvonna (üye)
Yurtdışı / Amatör

Selamlar arkadaşlar,

Bence de Roj tv yerine TRT'nin bir kanalının izlenmesi daha iyi ama sonu olmayan bir yol gibi bu. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili TÜRKÇE'dir ve TC.'de vatandaşı olan her insanın türkçe bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Lazlar için TRT Laz mı olacak yani? Kürtçe yayın yapılacağına o insanları daha da asimile etmeden türkçeyi Türkiyeyi sevmelerini sağlamak bana daha mantıklı geliyor.

Tarih: 7 Ocak 2009, 14:58 - İp: 77.***.**6.124
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Hiç sanmıyorum Tayfun ama dilerim ben yanılıyorumdur.

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:09 - İp: 81.***.**8.180
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sultan abla kürtlerin tamamı pkk lı değil. hatta pek azı öyle. Nİye genelliyorsunuz ki.

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:10 - İp: 88.***.**0.136
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Valla pazaremmi benim tanıdığım kürtlerin çoğu pkk'ya sempati ile bakıyor nedense.
Elbette tamamı değil ama büyük çoğunluğu öyle. PKK'lı değil elbette ama sempati ile baktıkları kesin.

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:17 - İp: 81.***.**8.180
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aklı başında Kürtlerin öyle bakmadığı kesin.
Ancak Pkk ile mücadele diye köy boşaltıp köy yakar, insaları sürersen insanları isimlerini koydurmaz. dillerinde konuşturmazsan pkk için bol malzeme çıkarırsın.

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:20 - İp: 88.***.**0.136
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Kürtlerde bahane çok. Açız sefiliz derler. Elektriğimiz suyumuz yok derler.
Hadi dağa çıkalım pkk'ya katılalım. Devlete karşı savaşalım.

Karadenizdede aynı sorunlar var. Benim köyüme elektrik geleli şurda bir kaç sene var yada yok. Ama benim memleketimin insanı hiç bir zaman fakiriz, elektriğimiz yok, aşımız yok,yolumuz yok deyip dağa çıkmadı. Devlete karşı olmadı.

Meclisdekiler çatır çatır paralarını alıyorlar senim benim verdiğimiz vergilerle , sonrada gelip milletime küfür ediyorlar. Böyle adamları meclise sokan kim oradaki kürtler.
Nerde görülmüş cezaevinden adam çıkıp direkt olarak meclise giriyor herhalde benim sayemde değil. Ne savcılıktan temiz kağıdı istiyorlar nede başka bir şey.

Ben devlet ihalelerine girebilmek için savcılıktan temiz kağıdı almak zorunda kalıyorum.

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:29 - İp: 81.***.**8.180
alyen.
alyen. (üye)
İstanbul / Meraklı

karadeniz susuyor diye herkes susarmı sanıyosunuz
karadenizliye sen niye lazca şarkı söylüyosun
dinliyosun diyen yokki
milyon tane karadeniz tv var

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:38 - İp: 88.***.**2.176
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Karadenizlinin yüreği öyle vatan sevgisi ile doluki.

Vatan sevgisi ile yüreği dolu olan herkese niye o dilde veya bu dilde şarkı söylüyorsun diye kimsecikler karışmaz .

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:44 - İp: 81.***.**8.180
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Sultan Karadeniz örneği iyi örnek aslında. Evet haklısın Karadenizde de birçok köye pek bir yatırım yapılmadı yıllarca. Ben Trabzon da 4 yıl, Rize Ardeşen'de bir yıl kaldım, köylerini de çok gezdim. Ancak Karadeniz insanının özellikleri biraz farklı. yaratıcılık fazla (bazen gereğinden de fazla :-), eğitime önem verme oldukça üst düzey. İsyan yerine çözüm üretiliyor. Bazı köyler kendi elektriğini üretiyor, kendi geçim kaynaklarını kendileri yaratıyor, kısacası insanların bakış açısı daha farklı. Artvin mesela enteresandır eğitim düzeyi çok ama çok yüksek. Ne kadar Artvinli tanıyorsam (ki çok fazla tanırım) çok kültürlüdür ama mesela Artvin Şavşat a baksan herhangi bir devlet yatırımı göremezsin.

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:44 - İp: 78.***.**5.148