Fotoğrafçılık Forumları
Trafik Güvenliği Bakanlığı ,acil !
Son dönemde trafik kazalarında acaip bir artış var. BUnda en büyük sebep tabiki kullanıcılar. BEnim kazaların önlenmesi için öngürdüğüm bazı tedbirler var. Bunların acil olarak uygulanması gerektiği kanaatindeyim.
1-Öncelikle Trafik güvenliği bakanlığı veya genel olarak bir güvenlik bakanlığı oluşturulmalı. Trafik ve genel anlamda acil olarak satandartlar uygulamaya konulmalı.
2- Arka koltuklarda emniyet kemeri zorunluluğu olmalı.
3-Tüm otobüs ve minübüslerde emniyet kemeri takma zorunluluğu getirilmeli.
4-Çocuk koltuğu zorunluluk haline getirilmeli. Bİzim anne ve babalarımız maalesef dünyanın parasını sigaraya ona buna verir ama 100 liraya bi çocuk koltuğu almaz. Alanda monte etmeden çocuğu oturtur.
5-Cahelat seviyesine yakın eğitim düzeyindeki trafik polislerimiz eğitilmeli. Zira kendilerini hiçbir zaman emniyet kemerini takmış vaziyette görebilmiş değilim.
6-Gece gündüz far yakma zorunluluğu getirilmeli.
7-Kamyon ve kamyonutların arka ön ve yanları otomobil gibi alçak araç çarpmalarında alta almayacak seviyede alçaltılmalı. Zİra pekçok kazada ölüm sebebi kamyonların arkadan altına girmedir.
8-Mucırlı asfalttan vazgeçilmeli, incede olsa sıcak asfalt atılmalı, geçilemesi bile mucırlar silindirle yola tamamen yapıştırılmalı, kalanlar temizlenmeli.
9-Bizim yol mühendislerimizin mühendislikle hiç alakası olmadığından mümkünse yurt dışından yol mühindisleri getirtilmeli. Virajlar, adalar vs ince ince hesaplatılarak apılmalı.
10-Hiç ama hiç kimseye ayrıcalık tanımamalı, trafik suçu işyelen herkes en ağır biçimde cezalandırılmalı. Bir hukukçu olarak hakim ve savcıların ayrıcalık istemesini hukuk adına utanç verici buluyorum. Bu sebeple hakim savcı milletvekili, bakan başbakan hatta cumhurbaşkanıda olsa bu konuda ayrımcılık yapılmamalı, toplumda trafik polisinin affı olmadığı izlenimi uyandırılmalıdır.
11-Çocuklarını ön koltukta oturtan veya kucağına ön koltukta alan anne ve babalar sadece ceza ile kurtulamamalı, trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan ayrıca ceza almalı.
12-10. maddedede belirttiğmi gibi sigara yasağı nın delinmezliği hususunda olduğu gibi trafik kurallarına uymamanın çok ağır neticeleri olacağı kanaati toplumda işlenmeli ve hiçbir ayrımcılığı mahal vermeden cezalar kesilmeli.
13-Araçların teknik yeterlliği müsamaha gösterilmeden sağlanmalı.
14-Eğitimsiz şöförlerimiz için eğitim seferberliği başlatılmalı, televizyonların en yüksek izlenme saatlerinde bunlar gösterilmeli.YAbancı bir video vardı bunun gibi etkileyici videolar olmalı.
15-Üretilen ve ithal edilen araçların çarpışma testlerinde yeterliliği husususnda aşırı hassasiyet gösterilmeli. Ford connect ve transit çarpıştığında nasıl oluyorda transit yarısına kadar göçüyor anlamak mümkün değil. DEmekki aynı firma farklı dayanıklılıkta araçlar üretebiliyor ve bunlar aynı güvenlik düzeyinde olmayabiliyor. Bu tür üretimleri asla izin verilmemeli. Türkiye tofaş macerasını çok acı biçimde yaşadı.
trafiğin şakası olmaz
http://www.izlesene.com/video/kazalar-cok-kotu-araba-kazalari/258293
Bizide düşünerek geniş bir kitleye hitap eden linkler verdiğin için tşk.ler
bayanların kazaları bile değişik bir estetik barındırıyor.
Şahsen yolda arabası arıza yapmış bir bayan görsem durur yardım ederim.
Ama arabadan iki zonta çıkarsa ne yaparım bilemem.
Abi ne demek. HEpimizin ders alacağı şeyler var. Geçen yanımdaki arabaya kızıyorum diye kırmızıda geçmişim. Allah korusun ya bişey olsa idi. Dİkkat etmek lazım.
Gecenin en iyi linkini veriyorum. Bu televizyonlarımızda her daim yayınlanmalı.
http://www.izlesene.com/video/tv-polonya-da-trafik-kazalari-vtrsi/603769
Yalnız ben bazı insanların ki bu bayağı büyük yekün tutuyor, yaklaşık %87 kadarı araba sürmeyi hakeden insanlar değil.
Hız yapmayı marifet sanan densizler var bu toplumda maalesef.
Bazen kavga edesim gelir bazen küfür. Bazende terbiyemi bozasım gelmez niyeyse.
Bazen de muhteviyatında insan barındırmayan cansız nesnelere çarpmasını dilediğim cani sürücüler olur. Bu aralar çok rastlıyorum nedense.
Özellikte e5 te ve sahil yolunda makas atıp yarışanlar.
Kim dur diyecek bunlara. Nerde polis teşkilatı nerde pvsk.
Dün gece arkamdan vurdu vuracak diye bana papatya falı baktırtan siyah şahin sürücüsü arkadaşın annesine de sevgiler gönderiyorum burdan.
Yalnız benim huyumdur şehiriçinde yolda polis denk gelirse durup bu hayvanların plakalarını polise bildiriyorum bazen. Biz ceza yazar göndeririz diyorlar.
Bir gün de alman hastanesinin arka kapısının sokağından karşımdan ters yola girmiş araba geldi. Ben sokağın başındaydım geri almadım. Adam da inat etti almadı. adam sonra el frenini çekip arabayı kitleyip gitti. bu arada güç gösterisi olmuştu tabi. adam gelene kadar bekledim sonra inat ettim geri geri çıkarttım onu sokaktan.
Ya neyse bu memlekette ne yol yapmayı bilen var ne araba sürmeyi. Boşuna konuşuyoruz biz.
Adamlar haliç köprüsünün bitişine rampa koymuş. Geçen 90 la girdim hiçbir işaret yok. rampadan havalandı resmen araba. ne işaret var ne birşey. gece yol boşken 180 le geçenler ne yaptı bilmem.
Sonra metrobüs ayağına yaptıkları bariyerlerle ayırıp labirente döndürdükleri yollar. çizgisiz e5 ler. vs.vs.
İstanbul da polis denetimi diye birşey yok. Ne e5 de ne tem de bugüne kadar hiçbir zaman seyir halindeki bir hayvanı durduran veya takibe alan polis de görmedim.
o ters yönde arabayı kilitleyip gittiğinde adam, arabada tornavida yok muydu aklına gelmedi mi hiç
valla denetim ankara'da yok diyoduk da yeni emniyet müdürü öttürüyo trafikte milleti. deli gibi ceza yazılıyor. gece sis farı yakana yazıyorlar, emniyet kemerine yazılıyor. telefonla konuşma meselesini zaten hiç söylemiyorum. çevremde birsürü insan telefonla konuşmaktan ceza geldi eve diyor yanlış park olayını da geliştirdiler kızılay sıhhiye gibi kalabalık yerlerde polis elinde kompak makineyle geziyor, park edenin direk fotoğrafını çekiyor plakayı alarak. eve günahını gönderiyorlar
büyük yollara da kameralı radar konuluyor. eskişehir yoluna taktılar faliyete geçti. her şeride bir tane koymuşlar hız limiti 50 yazıyor. bakalım yakın zamanda belli olur 50 üzerine ceza yazıyorlar mı yoksa 70'e kadar fln tolerans gösteriyolar mı. çünkü o yolda 50 ile gitmek sabır işi. gerçi çok süratli giden arabalar oluyor orda 140km'de kaza yapanı biliyorum. 70 olsa ideal oraya.
yani kısacası bizim burda trafikte "ceza" sistemi tıkır tıkır işliyor. faydalı olur mu olmaz mı trafiğe tartışılır tabi. inşallah düzelir biraz.
Sis farına da ceza yazılır elbette, trafikte iken sürücünün ayakkabısı bile topuklu veya sandalet parmak arası terlik olsa bile ceza yazılması şart,, başta EĞİTİM ŞART, denetleyene de kullanana da ehliyet alacak adaylara da,,.
yapsalar ya böyle yunanisitanda bilem cezalar anında kesiliyor,polis gelip aracının kapısını açıp ayakkabılara bile bakıyor işte..Bizde hâla maayenesiz araçları tespit edip trafikten çektirmiyorlar, olmayan araçlar belli kayıtlarda gözüküyor tastamam..
Birde saplama kesmiş yan yan giden araçlar yok mu hele onlar çevreyollarında bile aşırı sürat yapar hız yapar,denetleyen yok hiç, gişelerde alıvereceksin yoklamaya o araçları, ve yolcu taşıyan otobosları, o otoboslar bazen şehirlerarası yolcu da taşıyor ve de bazıları da servisçilik yapıyor,, lastikleri de muamma,diş derinliği yok,trafikteler hâla,, minibüsler de vifdanjörlerde,, vidanjörleri denetlemek kolay, git boşaltım akıtan tesislere bak lastiğine anlarsın..
Daha neler var da trafikte..
İhbar etceksin bunları. Polis tüm ihbarları değerlendiriyor. HEmen durduruyolar. Cezada yazıyolar. Yazmasalar bile adam pisikolocik olarak yıpranıyo. Eskiden hiç af yoktu hart diye yazıyolardı cezayı.
Ancak şimdi ulu yandaş olmayan yargıtayımızın her konuda olduğu gibi bu konudada ortaya attığı akıl almaz içtihatlar yüzünden yazamıyorlar.
Antalyadan gelirken az kalsın kaza yapıyordum bende. ŞU aşırı hızlı motursikletler yüzünden. Sol şeride geçcektim.Arkadan bi araba geliyordu sadece. TAm geçecektim. Vızzttt diye geçti onlardan biri. KAçla gidiyodu bilmem artık. Geri zekalı öküz. Denyo kendin gebercen benimde başımı belaya sokceksin. Motor kullanımı yasaklansa yeridir. %99 u geri zekalı bu motor kullanıcılarının. Hİç acımıyorum o sebepten ölenlerine.Zİra suç genellikle onlarda oluyor. Milletin can güvenliğini tehlikeye atıyorlar.
TRafik denetimlerinin sıkılaştırılmasının ne kadar işe yaradığını Tantan döneminde gördük. Kazalar yarı yarıya düşmüştü o dönem. Karırlılıkla üzerine gidilmeli trafik canavarlarının.
Okyanus ağbi;
Eraya katılıyorum. Niye adamı tornavidalamadın. BEn sana bakardım içerde. KAba itine etine batırsaydın keşke. BEnim arabamda falçata var. Carttt hiç acımam valla. Gödürünüz demi ayarcıımm.
Kumköy abi senmi sorduydun napıyon bunu diye.
Bak bilader bazı şeyleri bilmiyorsun. Yanlış konuşuyorsun.
Adam sokağın ortasında arabayı bırakıp kaçtı gitti. Abi bi dakka nereye gidiyosun saat kaç gibi gelirsin diye arkasından bağırdım.
Artı arabada yanımda bağyan vardı. O yüzden fazla akrasif görüntülü imaj çizmek istemedim.
HImmm tamam o zaman haklıymışın meğer.
Yav abi sağmısın noluyo istanbılda. SEn varoşlarda yaşıyodun nedir durum oralarda. Habarlara bakarsan istınbıl batmış gibi.
SÖz sende.
Ben yüksekte oturuyorum pazaremmi.
Demin öteki topictede belirttiğim gibi çok yağıyor ama bizde altyapı sağlam.
Keza sular aşağılara akıyor. Tepede olduğumuz halde bile bizim sokaklar coşkun akan bir ırmağa bir nehire dönüyor.
Ya bizim kayınbilader bodrum katta oturuyordu. Adamdan ses çıkmıyor iki gündür. Dur bi çağrı bırakıyım. O da bana çağrı bırakırsa iyidir. Bırakmazsa uyuyordur ama içime kurt düşebilir yinede.
İlgili olabilecek konular
-
Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
10 Ağu. 2022, 18:19 prodersler
087210 Ağu. 2022, 18:19
prodersler -
Gençlik Ve Spor Bakanlığı Sürekli (kadrolu) İşçi P
08 Ağu. 2022, 17:36 prodersler
093608 Ağu. 2022, 17:36
prodersler -
-
Trafik İşaretleri Ve Zeytin-zeytinyağı V