Fotoğrafçılık Forumları
Şincan
Çin'in Şincan özerk bölgesindeki
Uygur Türklerine yaptığı katliamı
kınıyorum.
Bu konuda ne yapılabilir?
Kafa yormak lazım..
Çin'de iki çocuktan fazlası yasakken Sincan bölgesinde 1 çocuktan fazlası yasaktı, ayrıca hergün psikolojik baskı altındaydılar anlattıklarına göre.
Mevzuya geri döndük.
T_yaman Rabiya Kadir in kaç çocuğu var dersin ?
Ben söyleyim 11 . Yani ONBİR ÇOCUĞU VAR.
Çin de yaşayan çocuklarından Abdukahar (45) tüccar, Ruşen (38) fizik öğretmeni, Adil (34) bankacı. Diğerlerini bilmiyorum tanışınca söylerim.
Peki nasıl oluyor çin de iki çocuktan fazlası yasakken sinan bölgesinde 1 çocuktan fazlası yasak olayı ??
Peki nasıl oluyor çin de iki çocuktan fazlası yasakken sinan bölgesinde 1 çocuktan fazlası yasak olayı ??
Tam kesin bilemem ancak Rabia Kader zengin bir kadın hatta Çin in 5. zengin kadınıydı herhalde tutuklanmadan önce. Böyle zengin bir kazın mesela bu 11 (yazıyla ONBİR) çocuğu yurtdığında doğurmuş olabilir mi, prosedürleri aşmak adına? Eminim Çin gibi bir yerde, parası çok olan birçok yasağı delebiliyordur. Ama tahmin tabi bu. Ayrıca benim açımdan mesele Rabia Kader değil yani dürüstmüdür değilmidir bilemem.
Gelelim sincan daki 1 den fazla çocuk yapamama meselesine. Mesajımda da belirttiğim gibi, Doğu Türkistan'dan buraya gelmiş olanların anlatımlarına yani orada yaşayanların anlattıklarına istinaden yazdım bunu. Yalan söylüyor olabilirler mi? Olabilir ama sanmıyorum. Kanunen serbest görünüyor ama birçok yerde de psikolojik baskı yapıldığından bahsediyor, Türk kızların zorunlu olarak başka fabrikalara gönderildiği yazılıp çiziliyor. O bölge tam kapalı kutu, kesin birşey söylemek imkansız. Bakalım zamanla daha net çıkar herşey ortaya.
Az evel çayımı içerken flash tvde takıldım bir tartışmaya. Bu tartışmada boru hatlarının ve büyük orta doğuprojesinin bazı detaylarına hatta Nabucco Projesine ve iç yüzüne değinildi. Hatta bişin ucu burayada vardı.
Çindeki olaylara..
Büyük ortadoğu projesi
Rusya ve abd çini sıkıştırmak istemesi
Rusyanın Nabucco Projesi ni baltalama girişimleri ve bizi ortadoğuya mahkum etme olayları
ve daha niceleri konuşuldu.
Neden ortalık karışıyor durduk yerde? Neden durduk yere savaş çıkıyor?
Durduk yerde değil.. miş..
Rusyanın büyük doğalgaz hakimiyeti ve bu gaz rezervlerinin türkiyeden ceyhandan sıvılaştırıp avrupaya pazarlama planı ve küçükte osa Nabucco Projesinin karşısına çıkması ve bunu baltalama girişimleri planları konuşuldu ve bu planların çevremizdeki komşularımızla olan kırgınlığımızın çindeki olaylarla nasıl bağlantılı olduğu konuşuldu.
Flash tv canlı konuğu (28 temmuz 2009 09:00):
Doğan Aydal
(Prof.Dr.)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Do%C4%9Fan_Aydal
web site: http://www.doganaydal.com/
okumak lazım
Dikkatinizi çekiyor mu?
Şincanla ilgili haberler nasıl da bıçakla kesilir gibi kesildi..
Manipülasyon dedikleri bu olsa gerek..