ahmetçiçek
ahmetçiçek (üye)
Kırşehir / Amatör

Şincan

Çin'in Şincan özerk bölgesindeki
Uygur Türklerine yaptığı katliamı
kınıyorum.
Bu konuda ne yapılabilir?
Kafa yormak lazım..

Tarih: 8 Temmuz 2009, 17:17 - İp: 88.***.**0.197
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkür ettim

Tarih: 9 Temmuz 2009, 12:48 - İp: 78.***.**5.148
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Tarih: 9 Temmuz 2009, 13:02 - İp: 88.***.**3.249
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

t_yamana, mgirgine, cinascinasa ve last hope'a katılıyorum.

ahmetçiçek'e katılmak nedense içimden gelmiyor.

Bu arada İstanbul'da yağmur yağıyor.

Tarih: 9 Temmuz 2009, 13:47 - İp: 81.***.**8.153
ahmetçiçek
ahmetçiçek (üye)
Kırşehir / Amatör

Sen bilirsin sultann kardeş
Keşke bide niyesini yazsaydın..

#ahmetçiçek' tarafından 09.07.2009 15:41:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Temmuz 2009, 15:19 - İp: 88.***.**0.197
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Çin'de iki çocuktan fazlası yasakken Sincan bölgesinde 1 çocuktan fazlası yasaktı

Çin’de yüzde 92’lik nüfus oranıyla çoğunluğu oluşturan (ama toprakların yüzde 34’ünde yaşayan) Hanlar dışında, toprakların yüzde 66’sına yayılmış bulunan 55 etnik milliyete pozitif ayrımcılık uygulanır. Mao Zedung’un 1950-1970 arasındaki yaklaşık her 10 konuşmasından biri, devrim öncesindeki “Büyük Han Şovenizmi”nin izlerini silmek ve azınlıklara hak ettikleri değeri vermek üzerinedir. Çinli azınlıklar, kültürlerini geliştirmeleri, korumaları konusunda teşvik edilirler… Ekonomik açıdan, bir Han Çinlisi’ne göre daha çok desteklenirler. Örneğin, 1981’den beri “Tek çocuk” politikasının son derece sıkı uygulandığı Çin’de, azınlıklar bu uygulamanın dışındadır. Aynı şekilde üniversite giriş sınavlarında azınlık milliyetlerden öğrenciler, puanlama açısından ciddi avantajlara sahiptirler.

Örneğin, 1981’den beri “Tek çocuk” politikasının son derece sıkı uygulandığı Çin’de, azınlıklar bu uygulamanın dışındadır.

dönemin ABD Dışişleri Bakanı Condoliza Rice’ın, 2005’teki Çin ziyareti sırasında, casusluk yaptığı gerekçesiyle altı yıldır tutulduğu cezaevinden neredeyse bizzat çıkardığı, hemen ardından da ABD’de güllük gülistanlık “sürgün hayatına” başlayan Rabiya Kader, kışkırttığı isyan bastırıldıktan sonraysa, “Halkım için korkuyorum, ailem için korkuyorum” demekte.

Tarih: 9 Temmuz 2009, 15:55 - İp: 85.***.**5.14
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Çin'de iki çocuktan fazlası yasakken Sincan bölgesinde 1 çocuktan fazlası yasaktı, ayrıca hergün psikolojik baskı altındaydılar anlattıklarına göre.

Tarih: 9 Temmuz 2009, 15:59 - İp: 78.***.**5.148
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Çiftçiler ve etnik azınlıklara birden fazla çocuk serbest... Eğer Çinli iseniz birden fazla çocuk yapan PARTİDEN BİLE KOVULUR

LİNK

LİNK 2

#okyanus' tarafından 09.07.2009 16:04:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Temmuz 2009, 16:00 - İp: 85.***.**5.14
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Ben Ahmet beye katılıyorum.

Tarih: 9 Temmuz 2009, 16:04 - İp: 81.***.**5.139
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bir de böyle şeyler var ama;

Link

link

Tarih: 9 Temmuz 2009, 16:06 - İp: 78.***.**5.148
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bu konuda Uygur´ları “bilinçlendirmek“ için kurulan Chung Tan Enstitüsü, özellikle Uygur erkeklerin Çinli kadınlarla evlenerek başka bir bölgeye taşınmaları için 1000 Yuan ödeme yapmakta, bu evliliklerin boşanması da yasaklanmaktadır. Ayrıca devlet, “Sağlıklı Nüfus Yapısı“ gibi yanıltıcı isimler altında zorla nüfus kontrolü uygulamakta, özellikle Uygurların yaşadığı bölgelerde yıllardır uygulanmakta olan “Tek Çocuk Politikası“ farklı bir boyut kazanmaktadır. Doğu Türkistan bölgesine yerleştirilen mahkumlar bu zorunlu uygulamadan muaf tutulmakta, bölgeye yerle‚ tirilmiş etnik Çinlilere iki çocuk sahibi olmalarına izin verilmektedir.

Tarih: 9 Temmuz 2009, 16:09 - İp: 78.***.**5.148