the_wall
the_wall (üye)
Ankara / Firma

Şak Şuka’cının Tarifi

MALZEMELER
-2 ADET PATLICAN
-1 ÇORBA KAŞIĞI TOZŞEKER
-3-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
-3-4DİŞSARMISAK
-3 ADET SİVRİ BİBER
-2 ADET DOMATES
-250 GRAM SÜZME YOĞURT
-2-3 DAL MAYDANOZ,
-KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
-TUZ
Hazırlanışı
Önce patlıcanları, tüm kabuklarını soyup, büyükçe fındık iriliğinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika
bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Patlıcanları kızgın sıvıyağda kızartıp, delikli kepçe ile yağlarını iyice süzerek geniş bir kaba alın. Üzerine şekerin yarısını serpip, bekletin. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda küçük doğranmış
sarımsakları hafifçe soteleyin. Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp, bekletin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Ardından kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler pişene dek kavurun. Tuz
ve kalan şekeri ekleyerek, ateşten alın. Servis tabağına önce süzme yoğurdu yayın. Üzerine patlıcanları yerleştirin. Patlıcanların üzerine de domates sosunu gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip, servis yapın.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aşçı Notu; Konu ne vakit yemeğin lezzetinden,sunumundan,kalitesinden geçip; aşçıya,yamağına kayar ise; o vakit sen bu mutfağa grime… tek yararı AÇ Karnını doyurmak olacaktır. a.b.


#the_wall' tarafından 05.05.2011 08:08:41 tarihinde düzenlendi.


#the_wall' tarafından 05.05.2011 12:50:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2011, 08:08 - İp: 88.***.**0.82
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ahan da duvar geldi..Günaydın emmi..Bir de patlıcanlı makarna tarifi yapsana sana zahmet

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 08:22 - İp: 78.***.**7.202
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

Karnım acıktı şimdi

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 11:05 - İp: 94.***.**7.184
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Onu da ben yapayım. Geçen sabah home tv'de gördüm. İki patlıcanın kabuğunu soyup küp küp doğradı amcam. O sırada bir tencerede makarnayı haşladı. Makarnalar şu parmak boyunda olan cinsten, adını bilmiyorum. Bir tavaya sıvı yağ koyup, patlıcanları kızartırkene bir yandan da domatiz doğradı küçük küçük, onu da kızarmakta olan balcana boca etti. Sonra onları bir tabağa koydu. Allegria kıvamı mı ne öyle bir şey dedi o kıvamdayken makarnayı da süzgeç mukabili kepçe ile alarak domatizli balcanın üzerine dökerken kapadım tv'yi işe geç kalmamak adına.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 11:19 - İp: 213.***.**5.242
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bu tarif çok iyi oldu. keza pirintır yazıcısından çıktısını alıp yarın akşam evde deneyeceğim.
binaleyen şakşuka her büyüklü ( 70 lik büyük ) ortamda aradığım ve sevdiğim bir lezzet şöleni idi.

aldente kıvamı bit ve pire emmi.
keza az pişmiş hafif sert dişe gelen macarna manasına gelmekte.

habire makarna yiyip oy kullanan beleşçiler yüzünden tüm makarna etimolocisini öğrenmek hasılatında kaldık keza.

1 torba kömür = demokrasi

1 torba kömür + 1 paket makarna = kaymaklı kadayıf



#okyanus' tarafından 05.05.2011 12:07:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 12:06 - İp: 88.***.**9.179
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Ne bu yav yemek bölümü falanmı açıldı sitede ne oldu anlamadım.

Yemekle ilgili mevzu varken pazerbeyin ortalıkta görünmemesi de ayrı bir muamma zaten.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 12:19 - İp: 78.***.**1.223
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

Pazarbey kurdele kesmeye gelecek

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 13:07 - İp: 94.***.**7.184
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Emmiler ben de size kara lahna çorbası tarifi yapam bari..
Efendim pazardan özellikle karadeniz ellerindeki pazardan karalahana alıyorsunuz.
Evde lahanaları doğruyorsunuz.Bu sıra suyu da ısıtmaya koyuyorsunuz.Su ısınınca lahanalr da doğranınca lahanayı suya atıyorsunuz..
Derkene içine yakan biber falan da atıyonuz..
Lahanalar bu kaynar suda pişerken içine karıştırırak mısır unu katılır.


neyse uzatmamayım..Piştiğini anladığınızda da erittiğiniz tereyağını döküyorsunuz
Afiyet olsun emmiler

#lazut' tarafından 05.05.2011 13:31:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 13:30 - İp: 78.***.**7.202
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

aldente kıvamı bit ve pire emmi.

Doğru öyleydi, sen deyince hatırladım. İlk iki harfini doğru hatırlamakla beraber devamını da güzel sallamışım ama.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 14:13 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

lazut emmi kara lahana iyi de bütün perde ve mobilyaları değiştirip evi de komple boya badana yapmak suretiyle ancak kurtulabiliyorsun kokusundan

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 14:40 - İp: 213.***.**5.242
the_wall
the_wall (üye)
Ankara / Firma

Bu kadar tek düze beyini bir arada ancak bu sitede görürüm derken içim hiç rahat değildi ancak rahat…

Şimdi dönüp sizlerin açtığı forumlara baksam ki bakmadım eminim ki şunlar vardır yada yorum yazmışsınızdır;

Fotografa yorum yapılırken lütfen teknik katma değer katınız
Yeni gelen üyelerimiz şak şakcıların arasında kendini yalnız hissediyor
Nerde şak şak orda sanat
… her ne ise artık

Konuştuğumuz yere bak; hay emmi,huy emmi,yok nane yok limon; yok pentax yok bilmem ne. ciddiyetsizlik diz boyuna bile şükreder olduk… ben ne diyorum adam ne diyor. Yok hani yaptığı işlere baksak o da tırt…


Şu yazılanları görmeyen şak şakcılar evet hepinize diyorum…
Polemiğe gireceğim husus fotograf olur şahıslar hakkında zevzekliği siz yapın. Bir sıkıntınız var ise de özelden yazın; geoogle bilgesi alır buraya kor zahmet etmeyin yani…

AŞÇI NOTU; KONU NE VAKIT YEMEĞIN LEZZETINDEN,SUNUMUNDAN,KALITESINDEN GEÇIP; AŞÇIYA,YAMAĞINA KAYAR ISE; O VAKIT SEN BU MUTFAĞA GRIME… TEK YARARI AÇ KARNINI DOYURMAK OLACAKTIR.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 14:54 - İp: 88.***.**0.82