Fotoğrafçılık Forumları
Pazarbey Hakkında Bir Kaç Soru
Merhabalar arkadaşlar
forumu okuyorum fotoğrafları izlerken yorumlara bakıyorum pazarbey inde affına sığınarak sormak istedim neden herkes pazarbey e namı diğer pazar emmiye sardırıyor merak ettim.
Kesinlikle sevildiğinden de kimisi portlerine kimisi giydiği kıyafetle çekim yapmasına kimisi makrolara kimisi araba aramasına)
nedir forumun pazarbey le alıp veremediği) merak ettim valla
taktakalede yirmibeşlira sanırım kollu mollu,,
İst'a geldiğinde durmuyorsunki, zımpadanak kaçıyordun kırsalına hemen..Dur da accık alat malat gör bari,,hazır arabanın bagacına da koyar giderdin az mazıt yakarakten..
emmi adileri ucuz
hususiyetle bim de satılmakta
keza sıkma yerinin portişin (portakalın kibar söylenişi emmiler) üstüne gelen şapka mahiyetli kısımları yamulmakta (ince saç olması hasebiyle) yahut alttaki karşılığının üstüne tam oturmamakta ( tam oturmayanda arada sıkılması gereken portakal boşlukta kalıp yeteerince sıkılmamakta + halbuysa biz insanoğlu boşta kalınca sıkılırız x tabiat tezatlıklarla dolu emmiler=diyalektik materyalizim),
yahut benim gibi adaleli kaslı bir yağız anadolu delaanlısı iseniz o vida sistemi ve kaldırça sistemini harmanlayıp gücü artırarak ileten kol yamulup elinizde kalmakta. kolu elinize almaktasınız sizin anlayacağınız lisan ile söylersek.
bende iyisinden almak istemekteyim. keza evde iki tane haşat ettiğim bu aletten mevcut emmiler.
lakin iyisi döküm olmakta herhal. parlak tenekeli olanlarından uzak durmak menfaatiniz icabıdır.
portişleri hali hazır durumda braun ( 15 senelik emmiler ) tepesi vızır vızır her dokunuşta bir sağa bir sola dönen narenciye sıkma aparatı ile sıkmaktayım. lakin nar için faide etmemekte bu ecnebisel aleti.
döküm olan kalitelisi de pahalı. ucuz bulan var ise beri gele hele.
emmi akiki ağır sağlam dökmesi de var, danıdık bi bifeci kullanır idi, pazu maahiyetinde..Satılıyor hâla,paradan haber ver sen evvela..
kaç liradır emmi o dediklerin tl bazında.
elliden fazladır emmi, taktakalede zabuncuhanın karşısında sarrılgann tiçarete git bak,orada var..sonra eski tiç udasının yukuşundan da çıkarsan sağa sola bakarakten,(araba çarpmasın ha tikat et o çattede) orada da sorabilirsin merak mukabili ,ayın yirmibeşinde daha ucuza alaraktan ilgi esinafların birinden mesela..
gitmişkene bana da habar et de bari panndeli rests'da bana yuğurtlu bideli özel küfte ısmarlarsın hazır..sevabına..zinginler gider oraya genelde,emmi..
emmiler koçtaş dükkanında görmüş idim 25 tl mukabilli teneke olmayıp dökümsel olanlardan. keza döküm demirin bi ismi var idi unuttum. buraya yazsam komik olacak idi. lakin yaşlılık işte unuttum. keza bizim pimapenlere ki dorusu fıratpenlere kafam bozuldu. keza balkon kapısının alt tarafı açık kalmakta. keza herkes evde bir esinti var demekte idi. bende pisikonavrotik demekte iken böyün görende kendim tamir etme gayreti içine girdim. lakin faide etmedi. keza saçlarımı kırkıtırp banyoda yapmış idim. yarım sahat açık kapı tamir failiyetinde bulunanda kafam ağrımakta. neyse pik denmekte idi o demirsel türe sanırım.
zaatler olsun emmi, keza sana baştan dedik, kafana bi şapka giy,üşütecen diye..Çek şimdi ağrıyı sinizütünü..
emmiler bu sıktırma aletlerinin ucuzundan almayın keza yamuluyo denedim biliyorum. döküm mukabili olması şart bu bendekine 160 tl verdim
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/16732239.asp?gid=373
Güle güle kodaksal emmi. Şimdi kodakı bi türk firması alır foto makinası üretir gali. vestel mesela.
İlgili olabilecek konular
-
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0145111 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
-
Magnum Photos Ve Çocuk İstismarı Hakkında Konuşabilir
15 Şub. 2021, 19:34 miratcenk
1150616 Şub. 2021, 01:37
ertugrulkoca -
Nikon Af-s Nıkkor 24-70mm F/2. 8g Ed Lens Hakkında İstişare
20 Oca. 2021, 15:21 fotografci3
0225720 Oca. 2021, 15:22
byhudai -
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2196210 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -