Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
öyle deme eray. araba tam 1660 kg. 150 beygir ve 5 litre yakıyo.
herşey yakıt mı pazaremmi bırak ya? dizelidir o hem.
eminim içinden bi ses ikinci el de olsa audi diyodur, tanıdık hem sana 2004-2005 bi a4 olsa dadından yinmez valla
audiiiiiii.... auudiiiii...
sıfır olmalı sıfır
bana malüm oldu..c5 alacağız kocaman gönüllüme..dün sonata geldi dükkana..kulakların çınlatıldı..onların ilk kasalarını çok sevmiştim..ağır-oturaklı bir görünüşü vardı..sonraları çizgisinde çok değişiklikler yapıldı..
abi asıl şimdiki müthiş bence.
hmm sıfırsa yaklaşık 40bin yavroyu hazırlemek lazımmış
gerçi değer o arabaya da...
kesinlikle ben 20 yaşında olanı kullandım. Kesinlikle sıfır hunddaiye tercih ederim
Dün bileceğe gittim. Araba 100 km de 16.50 ytl yaktı. Yani 100 km de 5.7 litre.
HEmen hemen hep 100 km civarında belki biraz üstünde gittim. Bilecik yolunu bilenler bilir epeycede 3. viteste. Seri bir kullanımda bu sonuç iyi. 10.000 km nin dolmasını bekliyorum. Bakalım o zaman ne kadar düşecek.
Bİrde dediğim gibi arabanın motoru dehşet. Sollamalarda banamısın demedi.
Kütahya çıkışındada az kalsın bir köpeğe çarpcektik. Frenlerde tam not aldı benden.
Bu arada kia CEED steyşın çıkmış. O araba gelmeden bir alamancıda görmüştüm. Dehşet bişey.
dizel arabanın gücü de başka zevkli olur. böyle 1000 devire yakın boğulmaması felan süper bişey benzinde yok işte öyle bişey
Evet hele hele daçyayla karşılaştırınca.
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1183714 Şub. 2009, 00:26
cinascinas