kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Günün Fotografı Ve Eleştirisi

nevi sahsına munhasır kriterlele seçilen bir fotograf ve bri yorumdan oluşacak bir topictir. Bizim ekip tarafından seçilecek olup günlük sadece bi tane yorum bi tanede fotograf secilecektir. Sizlerde yorumlayacaksınız.

Amacımız galerideki teknik sıkıntıyı bahane gostererek eleştiriyi oraya yazmak yerine fotografı buraya koymaktan ibarettir..

Tarih: 8 Ağustos 2008, 23:09 - İp: 78.***.**0.183
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

harmancı

kib

Tarih: 16 Ağustos 2008, 01:04 - İp: 88.***.**8.104
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Neredeyse bütün galeriyi didik didik ettim ııh hocam hiç biri fotoğraf eklememiş ekeleynlerde 3 yorumda kalmış 3 yorumda kalanlara girdim uygulamadan önce en az 20...

Kendimce bir sonuç çıkardım hatam varsa düzeltisin isterim..

Burası bir fotoğraf paylaşım sitesi onların dilinden konuşuyorum şimdi her türlü fotoğraf ekelenebilir(kadrajı eğik,ışık patlaması,yeterince pozlanmaması-eksik yada fazla işte ne ise-,kadraj vs vs vs...

Ve bu fotoğraflara herkes istediği yorumu yapabilir özgürdür tebrik,eleştiri vs vs vs...

Dediğim gibi burası bir fotoğraf paylaşım sitesi...

Peki ne oldu şimdi ey değerli nf üyeleri ne oldu..

Hani yorumlar fotoğraflara idi. Hani nerede...

Kişiye yorum yapıp birde buraya çıkıp burası fotoğraf payşaım sitesi diyenler ne oldu...

Teşekkür ederim rahatladım sayılır..

Selamlar...

Tarih: 16 Ağustos 2008, 01:53 - İp: 85.***.**6.156
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

"Hiç biri fotoğraf eklememiş ekleyenlerde 3 yorumda"
HİÇ BİRİ DEDİĞİNİZ KİM OLUYOR??????????

"onların dilinden konuşuyorum"
ONLAR DEDİĞİNİZ KİM OLUYOR?????????????.

Lütfen kendinizi farklı bir yerlere koymayınız.

Hiç biri dediğinizde, onların dilinden konuşuyorum dediğinizde sizden farklı değiller.
Ya nasıl bir düşüncedir bu anlayamıyorum.
Kendinizi nasıl bir yere koyuyorsunuz.
Yazınızı okuyunca hayretler içinde kaldım.
Objektif yazıncamı ayrıcalıklı oldunuz.
Kimse bir şeyden anlamıyor. Hep siz anlıyorsunuz.
En sonunda siteyi bölmeyi başardınız. Güle güle kullanın.

Siz rahatladınız. Bende rahatladım.

Tarih: 16 Ağustos 2008, 02:24 - İp: 78.***.**2.130
sansabosa
sansabosa (Dedektif)

Siz benim yazdıklarımı taa en başından takip edin bakalım ben ne konuşuyorum forumdakiler ne konuşuyorlar...

Siz çok iyi anladınızda ne demek istediğimi herkes anlıyorda...

Yapmayın kendinizi kandırmayın sözüm size değil haaa tabi alınırsanız orasını bilemem...

şak şak yorumlar malum son zamanların tatrışması hani biz eleştiri olsun dedik insanlar kendisini geliştirsin dedik ya...Biz derken yine yanlış anlamayın benim gibi düşünenler...

Hani karşılık olarak dendi ya burası bir fotoğraf platformu herkes istediğini ekler istediği fotoğrafa yorum yapar diye...

Hah tam da orayı diyorum hani fotoğraflara yorum yapılıyordu...

Hani bunca insan boş konuşuyordu...

Neden fotoğraflar yorum almıyor...

Çünkü kişisi gizli...

Sonunda bana da dedirttiniz...

Gerçekçi olun biraz azıcık ufacık miniminnacık...

saygılarımla...

Ha objektif sizde olabilirsiniz kısıtlama yok ki...

Buyrun tıklayın..

#arifuzumcu' tarafından 16.08.2008 02:43:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Ağustos 2008, 02:40 - İp: 85.***.**6.156
sansabosa
sansabosa (Dedektif)

Kim ne derse desin gerçekleri görmek lazım...

Sevdiğin fotoğrafçıya yorum yazarsın bu senin bileceğin iş ki çoğu zaman bende bunu yaparım ama fotoğrafa fotoğrafta ne gördüğüme...

Fotoğrafı ekleyene değil...

Bu yanlış haa doğrudur belki ama bunun yeri bu site değil...

Ben bu sitenin amacının fotoğraf oluğunu düşünüyorum ki zaten adı üzeri ''Netfotoğraf''

Buraya arkadaş tavsiyesiyle kayıt oldum...

Neden mi fotoğraf adına birşeyler öğrenmek için...

Çünkü burası kişinin egosunu şişirme platformu değil...

Şimdi sevgili kad-ir 'in sözüne katılıyorum yorum alan fotoğraflar ya galeride gözükmesin yada yorum diye birşey hiç olmasın...

Birde hep okudum topiklerde her insan aynı değil ki herkesin dediğini yapasın..Doğrudur bu neredeyse imkansız...

Ama bende dedim ki bari safım belli olsun...

Saygılarımla...

Tarih: 16 Ağustos 2008, 02:51 - İp: 85.***.**6.156
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Arif bey,

Ben sizin yazdıklarınızı gayet iyi anlıyorum. Safınızda belli merak etmeyin.

Sözünüzün bana olmadığınıda biliyorum. Ben bu konuda müsterihim. bu konuda hiçççç alınmam.

İnsanlar bu kadar rahatsız, şak şakçı tayfası dediğiniz o kişilerin fotoğraflarını yönetim niye yayınlıyor.

Bu kişiler o fotoğrafları uzaydanmı siteye yüklüyor.

Madem bazı insanlar rahatsız oluyor. (Bu rahatsız olanlarıda saysan kaç kişidir o da ayrı konu) Yönetim kabul etmesin. Niye kabul edilmedi diye soranda yok.

Ya da şak şak yorum yapanlara (bu sizin tabiriniz) özelden uyarı yapılsın. Madem bu kadar rahatsız olunuyor.

Anlayamadığım bazı kişiler yorum yaparken " biraz emek lütfen, albüm fotoğraflarını buraya koymayın, yönetimede yazık" gibi laflar yazıyorlar. Yönetim veya patronun elçilerimidir bunlar.

Yönetim bu konuda rahatsızsa kendileri uyarıda bulunamıyormu?

Emek harcamadıklarını nerden biliyorlar, o kişi ile beraberlermiydi.
Kendi portfoyüne bakmadan ahkam kesiyorlar.

Eğer burada yayınlanmayacak bir fotoğraf ise yönetim yayınlamaz olur biter.

Ayrıca bu topiğin konusu değil ama, gizli yorum konusunu önce insanlara bir açıklama yapılması gerekirdi.
Çoğu insan forumu bilmiyor, takip etmiyor. Kaç arkadaş bu konu nedir biliyormusun diye msg gönderdi.

Bu arada ben gayet gerçekçiyim. Objektif olmak içinde "objektif" yazmasına gerek yok kanımca.

Özellikle bu konular hakkında bugüne kadar hiç birşey yazmadım. Yazdığım zaman bir kaç kişi gereksiz saldırıp polemik yaratıyorlar. Bu sıcaklarda benim tansiyon fırlıyor.

Birde bazı arkadaşlar yorum yaparken alaycı ifade kullanıyorlar. Bir kaç fotoğrafda rastladım. Bir kişi başlıyor alaycı yoruma arkadan 3-5 kişi daha aynı alaycı uslüpla yorum yaptıklarını zannediyorlar.
Bu alaycı yorumların fotoğraf sahibine hiç bir faydası olmadığı gibi, insanları fotoğrafdanda soğutuyor.

İnsanların kalplerini kırmadan, saygılı bir şekilde eleştirmekde, yorum yazmakda o kadar kolayki. Yeter ki istensin.

Saygılarımla,

Tarih: 16 Ağustos 2008, 03:52 - İp: 78.***.**5.164
sansabosa
sansabosa (Dedektif)

Efendim beni tam anlamıyla anlamış değilsiniz...

Tekrar ediyorum ben fotoğrafların kalitesini tartışmıyorum yayınlanıp yayınlanmayacağınıda...

Diyorum ki; yorum fotoğrafa yapılsın tebrikler vs...(tabi bu ayrı bir tartışma konusu neyse)

Kişiye değil yani x helal sana yada y aaa sen bu işi aştın devam devam vs vs değil..

Şudur fotoğrafınızda şunları iyi kullanmışsınız ama biraz yavan kalmış gibi vs vs...

Yada sadece tebrikler...

Galeride çekende konuşulur elbet ama fotoğraftır aslı olan ve ona gelmelidir yorum...

Ve sürekli kişiye yorum yapıp meşgul edilmemelidir galeri sayfası fotoğrafta ilerlemek ihtiyacı olan kişiler arada kaynamaktadır bu sebep ile kaynamasınlar efendim arada eleştirilsinler ki daha iyiye gitsinler şahsen ben kendimi örnek vereyim...

Çok değer verdiğim kişiler beni uyardılar özelden de fotoğraf yolladım onlara dediler ki arif pek kulak asma nf de harika diye gelen yorumlara...

Efendim şimdi söyleyin bana yanlış mı düşünüyorum herkes birşeyler öğrenme bilincinde olsa mesala hemen hergün paylaşım yapmasa bir günde eklenen fotoğrafları incelese, sonra eleştiri yapmaya çalışsa(o çalışsa bu çalışsa epey kişi eder bu arada) kötü mü olur fotoğrafa eleştiriye ihtiyacı olan kişilere kendiside dahil faydalı olsa sonra paylaşımların kalitesi yükselse kötü mü olur...

Şimdi tekrar soruyorum can-ı gönülden bir fotoğrafa harika demek varken gerçekten fotoğraf hak ediyorsa ama kişiye demenin ne mantığı var...

saygılarımla..

Tarih: 16 Ağustos 2008, 04:04 - İp: 85.***.**6.156
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Arif bey sana katılıyorum. Seni tam anlamıyla anlıyorum.

Benim en çok rahatsız olduğum konu alaycı yorumlardır.
Bana yapılmasa bile beni çok rahatsız ediyor.
En azından alaycı yorumları grup halinde yapmayınız. (Kim yapıyorsa)

Tabiki gerçekçi yorum elbetteki fotoğrafa yapılmalıdır, fotoğraf sahibine değil. Haklısınız efendim.

Gecenin bu vaktinde bile hala ben ayaktayım ve size katıldığımı söylüyorum. Ve iyi geceler diliyorum.
Kalın sağlıcakla, hayırlı kandiller dilerim. Saygılarımla,

#sultann' tarafından 16.08.2008 04:22:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Ağustos 2008, 04:20 - İp: 78.***.**5.164
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

yeni bir köye taşınma varmış. Biz de gidelim o köye . gönül dostları.

Tarih: 16 Ağustos 2008, 18:36 - İp: 85.***.**2.112
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

orada bir köy var uzakta

Tarih: 16 Ağustos 2008, 18:50 - İp: 88.***.**5.155