tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Deli Topiği

Şöyle 4/4 lük bir polemik bulsam

Milleti birbirine kırdırsam

Canım sıkılıyor…

Tarih: 7 Haziran 2007, 14:16 - İp: 213.***.**2.98
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

apartman hizmetlisini yolladım..mersin yaprağı yerine tokat yaprağı almış..asma yaprağı


ben bi Mersin yapıp geleyim

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 11:18 - İp: 85.***.**5.153
patara1955
patara1955 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

?

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 18:08 - İp: 88.***.**1.24
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

Balık Turşusu yapımı tamamlanmıştır...bekleme süresi iki gündür..

yemek isyteyuenler pazartesi saat 12.00 de topiriğe buyursunnnnnnnnnn..

not: ambulans(LAR) kapıda hazır bekletilecektir.zehirlenenler

Bakırköy merkeze götüreleceklerdir

#nehirden' tarafından 26.01.2008 18:56:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 18:54 - İp: 85.***.**5.153
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Toakt yaprağı güzeldir tavsiye ederim

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 19:42 - İp: 78.***.**5.39
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

güzel tabii potera da yaptığım şey için uygun bir malzeme değil..ama sarması enfesssssss olur..

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 19:50 - İp: 85.***.**5.153
cgpegasus
cgpegasus (üye)
Zonguldak / Meraklı

Balığın ızgarası,tavası,buğulaması tamamda turşusu ne ola ki?

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 20:18 - İp: 85.***.**0.194
cgpegasus
cgpegasus (üye)
Zonguldak / Meraklı

Iıııgh internetten baktım resmen bol tuzlu salata malzemeli,sarmısaklı falan ÇİĞ BALIK (Turkısh sushı)
daha mantıklı yemekler lütfen
Kebap mantı falan

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 20:22 - İp: 85.***.**0.194
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

ya değil ...bir kaç sayfa öncesinde var
levrekten yapılıyor
sushi değilllllllllllllllllllllll çiğ hiç değill

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 20:41 - İp: 85.***.**5.153
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bişim evde sadece fasulye turşusu olur.
balıktan yapılan turşu nasıl bişey acaba
fotoğrafını görebilirmiyük?

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 20:46 - İp: 78.***.**1.110
nehirden
nehirden (üye)
İstanbul / Amatör

fotoğrafı yok! ama pazartesi olacak...yaptığımı çekip ekleyeceğimmmmmm


Saraylı (Balık turşusu)

(20 porsiyon)
Daha önceden temizlenmiş ve ayıklanmış fileto halinde 10 tane levreği tavada zeytinyağıyla çok az kızartın. Daha sonra soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bir litre sirke, bir çorba kaşığı süzme bal, bir tatlı kaşığı safranı kısık ateşte 15-20 dakika kaynatın ve soğumaya alın.
Toprak kabın altını limon yaprağı, defne yaprağı ve Mersin yaprağıyla döşeyin. Üzerine levrekleri dizin. Birer tatlı kaşığı tarçın, zencefil, dövülmüş karanfil ve kakule tohumunun karışımını çok az miktarda levreklerin üzerine serpin.
Levrekler bitene kadar kat kat aynı işlemi tekrarlayın. Daha sonra soğuttuğunuz sirke, bal ve safran karışımını gezdirerek yemeğin üzerine dökün. İki gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz


http://www.bizdeniz.net/250-y-ll-k-tur-u-tarifi-t14887.html?s=d57bce2d190358c5faf8be6757621141&
BU DA LİNKİ...

 

Tarih: 26 Ocak 2008, 20:49 - İp: 85.***.**5.153