Fotoğrafçılık Forumları
Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.
ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR
8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.
Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.
57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR
Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."
amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....
nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....
aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....
bence bu haber yalan. bu kadar arsız gazete görmedim. adamlar tazminata mahkum oluyor. tazminatı ödemiyor ondan sonra günlerce kendilerine hacze gelen avukatı manşet yapıyorlar.
Abdurrahman Dilipak'ın adı ergenekon iddianamasinde geçiyor. Yalan diyen olursa hangi sayfasında olduğunuda söylerim. Adam Emin Gürses i arayıp telefonda yaltaklık yapıyor, bende sizdenim size hizmet ediyorum diye. Her yol var adamlarda maşallah.
müslümanlık bu mu şimdi ? Zina haram da yalan iftira hiç haram değil herhalde. Bunların müslümanlığı başka bir müslümanlık mı ?
ey bilmeden konuşan maqara. senin vakit gazten almanyada mahkeme kararına bile gerek duyulmaksızın idari bir kararla kapatıldı. sebebi de alman cumhurbaşkanı hakkında ileri geri yayın yapmasıydı. gördünmü medeniyeti.
üç beş tane karasakallı milletin başına eşkiya kesilmiş. din adına ahkam kesip duruyor. ondan sonra 14 yaşındaki kızlara musallat oluyorlar gizliden gizliye. Müslümanlık bunların eline kaldıysa vay halinize.
okyanus...
bu haberi vakitten almadım...bugün gazetesinden aldım....bugün gazeteside senin indinde vakit gibidir..o ayrı mesele....
tabi yalan olma ihtimalide vardır...bizzat şahit olmadığım için....
ama konuyu bugün hürriyet gazetesi köşe yazarı ahmet hakan da dile getirdi.....
buda doğru olma ihtimalini artırıyor.....
ayrıca haberin fotoğrafı da var.gazete birinci sayfasına koymuş...
saygılar
biz niye kalkınamıyoruz,
niye refah seviyemiz düşük,
niye sanayileşemedik
niye eğitilemedik
niye niye niye
işte bu yüzden
birbirimize kırdırılmaktan başka şeylere fırsat bulamıyoruz da ondan...
alet olmayın bu politikalara . . . .
dinci, laik
gerici atatürkçü
kürt türk
sen ben falan filannnn.......
NAzim ben dündü galiba vakitte görmüştüm. Sizin gibi şu medya grubu yazdıysa hepsi yalandır da demiyorum. Ama vakit gazetesinin işi gücü provakatif çoğu yalan haberler yazmak.
Herkes gibi benim annemde başörtülü diyeceğim ama gerçekten de öyle.
Heryerin her kurumun kendine has kuralları var. Dayatmayı bırakın artık. Bu işi bu kadar kaşımasanız bu noktalara zaten gelmezdi.
ŞAhsen üniversitede dahi türbana karşıyım. Üniversiteye başladığımda benim sınıfımda bir tane türbanlı vardı. Son sınıfa geldiğimde türbanlı olmayan sayısı on yirmi kişi kalmıştı. Onlar da komunist dinsiz vs. diye damgalanmıştı zaten. 150 - 160 kişilik sınıftan bahsediyorum. Üniversite bittikten sonra da bu türbanlı sayısı tekrar üçe beşe düşmüştü.
Bunları şimdi ABDullah Gül ün Gazi Üniversitesine rektör atadığı Rıza Ayhan çok iyi bilir. Türban takmayan kızları senelerce süründürmüştür kendisi. Pek çok arkadaşım dava açarak Rıza Ayhanın derslerinden geçebildi. Şimdi bir çoğu da hakim ve savcı oldu. Hatta onlardan bir tanesini de Hüseyin Üzmez iyi tanır. Sadece Rıza Aylan mı bilir dersen. Anayasa profesörü Hasan Tunç da çok iyi bilir, şimdi herhalde prof olan Sami Ayhan da çok iyi bilir, Ahmet Akgündüz de bilir.
Kur'an da türbandan çok daha açık net ve kesin emredilmiş hükümler var. O hükümlere karşı neden bu kadar duyarlı değilsiniz. Mesela aynı türbanlı kadınlar neden eylem yapmıyor biz kocalarımızın dört yada daha fazla karı almasını da istiyoruz diye. Veya mirastan yarım hisse almak istiyoruz diye. Veya iki kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğine eşit olsun diye.
Dinin memleketin insanlığın bütün meselelerini hallettik, bir tek türban kaldı galiba geriye.
Okyanus tebrik ederim seni o kadar haklısın ki
Okyanus sen hanki üniversitede okudun.
Kaç yıllarında okudun.
İstanbul üniversitesini ben 92-97 yılları arısanda bitirdim. DEdiğin gibi bir duruma rastlamadım.
ben selçuk ta okudum. Rıza ayhan bizim ticaret hukuku hocasıydı. 88*94 arası.
sen bizim biraderlerle aynı okumuşsun. biri 6 biri on senede sopa zoruyla bitirdi. Hatırla bakim kantinde gördüğün en karizmatik gençler benim biraderlerdir hatırlamaya çalış. BAna çok benzerler de.
Yer yüzünde kendi kahramanına düşman olan başka bir toplum varmı?
Burda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve devrimlerini eleştiren onu bağnaz, dinsiz, korkak gösteren arkadaşlar size tavsiyem Nurten Aslan'ın ''küçük anılar büyük sırlar'' adlı kitaplarını okumanızdır.
-Sizin yalnızca laiklikten ibaret olup dinsiz yaftası yapıştırmaya kalktığınız o kahraman suudi arabistan devletinin Hz. Muhammed (S.A.V) mezarını yıkmak istemesi üzerine Suudi Devleti’ne Hazreti Muhammed’in mezarının yıkılacağını derin bir üzüntü ile öğrendim. Bu kutsal emanete asla dokunamazsınız. Bir tek taşının bile zarar gördüğünü duyarsam, orduyu aşağıya gönderirim diyor.
-Sizin eleştirdiğiniz o kahraman 1934 yılında nobel barış ödülüne aday gösteriliyor hemde kim tarafından savaşta yendiği düşmanı Yunanistan başbakanı venizelos tarafından.
-Sizin bağnaz demeye kalktığınız o kahraman Winston Churchill tarafından dahi olarak nitelendiriliyor.
-Sizin geri kafalı demeye kalktığınız o kahraman ölümünden 50 yıl sonra açılmak üzere bir vasiyet bırakıyor.
Bu millete düşman olan herkesin değerini anladığı kahramanın değerini bir biz bilemedik. Buda tarih bilgimizin kıtlığından olsa gerek. M.Kemal Atatürk'ün karakterini ve devrimlerini sorgulamadan önce onu tanımak gerek.
biz burcuva çocuğu değildik nasıl okuyalım istanbulda.
Gerçi ben aile yanı tam pansiyon diye selçuk yazmıştım ama birinci sınıfın ikinci devresinde istanbul da işyeri açıp buraya geldik. hayatıma kaldığım yerden bir proleter olarak devam ettim. konya daha zor oldu gidip gelmek.
sizin okulun arka taraflarında az nargile içip tavla oynamadık. Süleymaniye camisinin meydanın karşısında köşede bir lokanta var bilirmisin. Sizin okulun arka bahçe kapısının karşısına falan düşüyor. Kuru fasülyesine hastaydım oranın. HAla giderim arada bir. RAmazanda çok giderim özellikle iftara. Gelirsen senide götüreyim.
okyanus devlet okulu bu nere kazansan okursun, büyükşehirde okuyanlar burcuva mı şimdi
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
072004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
063116 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -
Kırşehir Deki Fotoğrafçılar Buraya...
27 Ağu. 2009, 14:21 yakamoz40
5474626 Eyl. 2022, 00:54
samen383862 -
Google Chrome Yer İşaretleri Çubuğu Gizleme Göster
02 Haz. 2022, 18:34 prodersler
0139502 Haz. 2022, 18:34
prodersler -
Bu Fotoğraf Makinası Ne Kadar Eder