Fotoğrafçılık Forumları
Anadolu Gayfe..
Entel cafe denen yere muhalif olarak açılmıştır
Anadolu ruhu taşıyan her türk vatandaşını gayfemize bekliyoruz
Forum müdavimlerinin pek ortada görünmediği ve forumun bu durgun günlerinde, bu gayfeyi açmak akıl karı değil belki ama..
Olsun, nasip
Anadolu'ya dair herşey, her düşünce, her uygulama müessesemizde geçerli olup, entel hareket ve girişimler yassahtır
HOŞ GELDİNİİİZZZZZZZ....
FOTOĞRAF: Rıdvan Çelik..
Cevdet bey türk kahvesi alim ben çikolatam var saolsun kahvem şekerli olsun...
Geliyorr..
nargile istenmi yanında acaba?(elmalı var sadece)
Denizin Tuzu (Yaşar)
Şarkıdan benden olsun..
"Eski Yazlar" albümünü 2010 yılınında çıktı...
Ezginin Günlüğü ve kısmi olarak da rembetika Yeni Türkü şarkılarının havası var... nakaratı beni sardı. Zaman içinde yerini bulacağını ve sağlamlaşacağını düşünüyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=RylUqHQlYHs
Yok nargile falan içmem ben zira öksürtüyor Mağlum az grip olmuş gibiyim tikkali olmam lazım
Şuan dinlemekteyim;güzel müzik..
KAHVE 150 YILLIK BİR İLAÇ
Kahvenin astım üzerine olan olumlu etkileri 150 yıla yakın zamandan beri biliniyor.
Kafein, İskoçya’ da 1859 yılından bu yana astım tedavisinde kullanmış. Kendisi de
bir astımlı olan 1871 doğumlu ünlü yazar Marcel Proust, ‘’Çiçek Açmış genç
Kızların Gölgesinde’’ isimli eserinde çocukluğunda nefesini rahatlatması için kafein
kullandığını yazar.
Kahve, ne olduğu belirsiz bir kocakarı da ilacı değildir. Nefes açıcı özellikleri olduğu,
düzenli içilmesi durumunda astım riskini azaltabileceği bilimsel araştırmalarla gösterilmiştir.
1988 yılında, 72.284 İtalyan üzerinde yapılan bir araştırmada kahve içimi ile astım görülme
oranı arasında bir ilişki olduğu belirlenmiş ve günde 3 veya daha fazla fincan kahve
içenlerde astım riskinin %28 oranında azaldığı sonucuna varılmıştır.
1992’ de, 20.322 Amerikalının katıldığı bir başka araştırmada ise, astım riskinin kahve içenlerde içmeyenlere göre %29 daha az olduğu sonucuna varılmıştır.
KAHVE ASTIMA İYİ GELİYOR
Kahvenin karışık bir kimyasal yapısı olmakla beraber, nefes yollarını açan bu etkisi
içerdiği kafeinden dolayıdır. Kafein, astım ve bronşit tedavisinde günümüzde de hâlâ
kullanılan bir ilaç olan teofilin gibi metilksantin grubundan bir kimyasal maddedir.
Ayrıca, kahvenin sıcak bir içecek oluşunun daralmış bronşların genişlemesine katkısı olduğu gibi, alınan sıvının yapışkan salgıları yumuşatması ve daha kolay çıkarılmalarınakatkı sağlaması da mümkündür.
cafein kahve çekirdeklerinden başka, çay ve kolalı içeceklerde ve çikolatada da bulunur, yapay olarak sentez de edilebilir.
KAHVE SADECE HOŞA GİDEN BİR İÇECEK DEĞİL
Bizde kahve daha çok ‘kırık yıl hatırı’ olması ile tanınır, ama kahve nefes yollarını açan solunumu rahatlatan ve astıma da, bronşite de iyi gelen bir içecektir aynı zamanda.
Hatta son yıllarda yapılan araştırmalar düzenli kahve içen kişilerde diyabetten Parkinson’ a, kalın bağırsak kanserinden böbrek ve safra kesesi taşlarına.. kadar pek çok hastalığın daha az görüldüğünü gösteriyor.
Hadi, kendinize şöyle güzel bir kahve yapın, afiyetle için.
#milagro' tarafından 11.02.2011 23:41:48 tarihinde düzenlendi.
Güzel bilgiler.
Emeklerinize sağlık;iyi geceler..
İlhan Şeşen-Bu sabah sevinçle uyan...
http://www.youtube.com/watch?v=Dxpm0ksApqU
bir çocuğun saçını okşayarak gülümse küçük bir pırıltıyla yolunu o göstersin..
İyi geceler...Umutlu mutlu hafa sonu diliyorum hayat objektifine hep gülümsediğimiz gülerimiz bol bol olsun inşallah....
burede yapıştıralım efemm
oohh miss ya miss. paktom emmii bu resmi, şey pardon foturafı gayfenin duvarına neyim asıver hele. dükkanın bereketi artsın
Yapıştır remi hee bir burası kalmıştı
Panctom abiiiii nirdesin meideyyy S.O.S
İyi geceler diliyorum....
İlgili olabilecek konular
-
Istanbul Anadolu Yakası Yerler?
25 Tem. 2014, 17:13 schwarzqeist
2210012 Eki. 2014, 14:49
boranyildirim -
İst. Anadolu Yakası Fot. Eğitimi
22 Şub. 2005, 13:17 gugux
81227923 Mar. 2011, 02:38