lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ben üye müye olmadığımdan ne aldıklarını bilmiyorum keza..

Sahabısı olana ver gider amel'e fiillere noel evveli..(noel evveli okutmaya bak dedi dersin tiyoyu)

Tarih: 2 Aralık 2010, 01:01 - İp: 88.***.**4.27
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sefer hocam yazık ediyorsun valla makineye.
7d yi beğenmeyip k10d özledim diyorsun
neyse lens satışın için sana mail atmıştım.
madem memnun değilsin yardımcı olalım

Tarih: 2 Aralık 2010, 11:28 - İp: 85.***.**9.43
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Kadir abi senin 7d ile çektiğin ve çok beğendiğin fotoğraflardan bir iki tanesinin orjinalini bana meil ile gönderebilir misin

Tarih: 2 Aralık 2010, 11:32 - İp: 88.***.**0.107
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

sana mail ile k10d ile çektiğim ve aynı mekanı 2 sene sonra 7d ile çektiğim fotoyu gönderiyorum.
satıştan vazgeçeceksin ama lensi i sat yinede

Tarih: 2 Aralık 2010, 11:34 - İp: 85.***.**9.43
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

gmailine gönderdim hocam

Tarih: 2 Aralık 2010, 11:37 - İp: 85.***.**9.43
silzey
silzey (üye)
Şırnak / Amatör

Bugün, 00:51 #1
lazut
Canonturk Üyesi
Mesajlar: 12 Satılık Canon 7d Body+ Canon 15-85 mm + Canon 50 mm+ Sandisk 16Gb kart
--------------------------------------------------------------------------------

5 ay önce Hayyamda Odak Fotoğrafçılıktan sıfır olarak aldığım 6500 çekim sayısında olan hiç bir sorunu olmayan, sadece 3 yıl gibi pentax k10d kullandığımdan renklerine alışamadığım için satmaya karar verdiğim tertemiz bir makine..Ekipmanın tüm parçaları orjinal kutusunda gönderilecektir.

Makineyi mümkünse set olarak satmak istiyorum.

Canon 7d Body ..........................................1800 TL
Canon 15-85 mm f/4,5-5,6..........................900 TL
Canon 50 mm f/1,8 ....................................150 TL
Sandisk CF 16 gb 60 Mb/Sn kart.............. ..100 TL

Takas temiz ve çekim sayısı çok fazla olmayan Canon 5d veya Canon 5d Mark II için düşünülebilir.
Lütfen özelden mesaj atınız..
[email protected]

sefer hocam sana daha önce ciddi olarak 2500 tl vermiştim makinana ve yanındaki aksesuarlarına ama bu fiata kabul etmedin bende 10 gün önce 2000tl ye doğubanktan Canon EOS 550D ve yanında 18-200IS lens aldım şimdi artık hepsine 2500 tl de vermeyecekler neden aldığın yere götürüp 2 el olarak teslim etmiyorsun bakalım ne verecekler sana bu paraya satabilirsen iyi aslında seni seven çok forumda bu dediğin fiyata arkadaşlarında alabilir.bakalım ne kadar bu makinayı senden alacak olumlu arkadaşların var hep beraber görelim..

Tarih: 2 Aralık 2010, 13:22 - İp: 78.***.**3.75
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

İki hafta önce Hayyamda makineyi aldığım firmadaydım..

Orda henüz satış tarafdarı olmadığım halde bana kaç fiyat verildiğini istersen kumköy emmiye sor..
Ama o zaman satıcı değildim.
Öte yandan senin takımın hayırlı olsun.

.................................................

Sevgili kadir abi hani lens kiralama diye bir firma olsa hemen gidecem br iki farklı lens ile deneyeceğim..

Gönderdiğin fotoğraflara baktım ancak ne yazık beni ikna edemedi.Gerçi şu an okuldaki pc den baktım onlara.Akşama bir de kendi pcden bakıp tam kararımı söyleyeceğim ama çok fark olduğunu görmedim..

Şu an ki kararsızlığı giderecek sadece iki adım var..

1-Makineyi 18-55 2,8 canon lens ile denemek
2-L serisi bir lens ile denemk

Tarih: 2 Aralık 2010, 13:38 - İp: 88.***.**0.107
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

sefer hocam senin detay beklentin ne anlayamadım valla
arada 10 gömlek fark var
keşke 50 1,4 lensin olsaydı,yokmu yakın çevrende canon kullanan fotografçı yada sinopta

Tarih: 2 Aralık 2010, 13:41 - İp: 85.***.**9.43
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yok emmi malesef...

Tarih: 2 Aralık 2010, 14:43 - İp: 88.***.**0.107
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Sefer hoca çekinen versin ben alem o aleti

Tarih: 2 Aralık 2010, 18:26 - İp: 78.***.**2.19