Fotoğrafçılık Forumları
7d Alma Macerası
Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim
Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.
1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?
2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..
3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?
4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.
5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?
Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?
Şimdiden çok teşekkür ederim
#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.
Eyi o zaman gönder de pasını alak bakam de2yüzün
ne olmuşki okyanusun deikiyüzüne , çaldırmış mı yoksa ..
Yok emmi pasını aldırmak için bağa gönderecek onu..
Aracı ol arkadaşa..
Adresimi sen bilirsin .
Ver oğa da tez elden gönderirversin o paslı alatını..
oralara hecizz içün gidecekti lakin o zaman getirip bıraksa daha iyi ya aslında, koli bekleyip zamanını öldürmezdin kırsal da..
Emmi biliyosun ben gemicikciyim ..
Onüçün yollamaz bağa
Sen uydursana bizi..
bir işin içinde AKP var ise o işten hayır gelmez lazutsal emmi neden mi
1. Haydarpaşa yı yakan şirketin patronu AKP de aktif olarak görevli
2.Bursa'da faaliyet gösteren AKP Otomotiv'in işçilerine uyguladığı iddia edilen tuvalet kısıtlamasına ilişkin şirket yetkillileri tarafından açıklama getirildi. Şirket tarafından yapılan açıklama şöyle;
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren AKP ( Acar Koparta Plastik ) Otomotiv’in uyguladığı bir sistem ile çalışanlarına tuvalet sınırlaması getirildiği iddialarına, şirket yetkilleri haber yayınlanmadan önce konuşmak istemezken, haber yayınlandıktan hemen sonra bir açıklama yaptı.
AKP Otomotiv'den yapılan açıklama şöyle;
Firmamızla ilgili olarak 10/02/2010 tarihinde web sitenizde yayınlanan “İşçinin Tuvaletini patronu tutuyor” başlığıyla vermiş olduğunuz haber ve yapılmış olan değerlendirme kesinlikle doğruları yansıtmamakta, firmamızda uygulanan çalışma şeklini göstermemekte ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici niteliktedir. Yapmış olduğumuz uygulamanın esası şudur;
Firmamız, 19/07/2009 tarihinde çıkarılan ve Türkiye genelinde uygulanması zorunlu olan 4207 nolu “Tütün ve Tütün mamullerinin kapalı alanlarda kullanılmaması” ’na dair gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamış olup (kanunla koyulan yasaklarla ilgili firma içi çalışanların haberdar edilmesi, sigara içim bölgelerinin gösterilmesi v.s.) ilgili kanunu uygulamaya almıştır. Bizce kesinlikle faydalı ve gerekli olan bu kanuna başlangıçta uyum problemleri yaşasak da firmamızda çalışan çoğu personelimiz özenle konuya dikkat göstermeye başlamıştır.
Her kurumda olabileceği gibi, firmamızda özellikle kontrol dışı olan kapalı alanlarda, tüm eğitim ve uyarılarımıza rağmen suistimallerin önüne geçilememiştir. Gün içerisinde öğlen yemek molasının haricinde tüm çalışanlarımıza ilaveten verdiğimiz 16 dakikalık, (ayda yaklaşık 350 dakika yapmaktadır) ihtiyaç molası haricindeki üretim zamanlarında, suistimallerin önüne geçmek için böyle bir uygulama üzerinde çalışılmıştır.
Özellikle altını çizmek istediğimiz konu, haberinizde yazan 2,5 dakika veriliyor ibaresi yanlıştır, doğru süre 16+2,7= 18,7 dakikadır. Çalışan arkadaşlarımız her çalışma günü kendilerine verilen bu süre dahilinde istedikleri faaliyetlerde bulunabilirler. Günlük olarak verilen bu sürenin de çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılaması için yeterli olduğunu düşünüyoruz ve konunun insan haklarına ve iş barışına aykırı olmadığını düşünüyoruz.
Firmamız Otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren saygın Ana sanayi –OEM firmalarına hizmet vermekte olup, üretim ve yönetim olarak her türlü verimlilik çalışmalarını desteklemekte ve yatırımlarını bu yönde sürdürmektedir. Otomotiv sektörü memleketimizin lokomotif sektörü olup, ülkemize ciddi bir ihracat girdisi sağlamaktadır. Bu nedenle ülke olarak işimize sahip çıkmalı, rakip ülkelere işimizi kaptırmamak için maksimum verimlilikle ve rekabetçi fiyatlarla çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. Maaleseftir ki bizim sektörümüz ve çalışma şeklimiz, çok az sayıda da olsa çalışanlarımızın, günde 7-8 kere birçoğu da sigara v.s. içmek için bu tip alanlara gitmelerini kaldırmıyor. Müşterilerimizin üretim hatlarından ortalama 7-10 dakikada bir araç üretiliyor ve bizim ürettiğimiz detay parçalar zamanında hat kenarında olmak zorundadır.
Açıkladığımız üzere; yapmış olduğumuz çalışma, haberde belirtildiği gibi “işçinin tuvalette kaybettiği vakti kazanmak” değil, aramızda çok çok az sayıda bulunan ve çıkarılan kanuna muhalefet eden arkadaşlarımıza doğruyu göstermek için oluşturulmuştur. Biz bu kanunu istisnasız uygulamak zorundayız, aksi takdirde herhangi bir şikayet veya tespit durumunda firmamıza para cezası da dahil bir takım yaptırımlar kanunen uygulanabilir.
Ekotrent
Bu haber toplam 1029 kez okundu.
Yorumlar
Yorum Yaz
yalan olurda bu kadarı olmaz
evet tuvalet parası kesılıyo cay 5 dakıka ve butun bolge kamera oda yetmedı tuvalet gırış kamera sıgrayı bahane edıyo srun yetkılıler hangı gerı zekalı kapalı yerde kokuda sıgara ıçermı ve dınımzde veya ülkemızde ıbadet yasağı varmı adam yemek paydsunda 2dakıka namaz kılıyo onu bıle yasakladı
zamane - 2010-09-23 15:16:59
tuvalet ucretı
ağzınaç çıkışın al hemde anında suçluymuşsun gıbı adamlar iş bulsa bı dakıka durmazlar yabancı ulkede bıle boyle cezayokboyle ışkence yok bu adamlar işcının tuvalet parasın kesıyo zengınmı olucak o zaman buyuk fabrıkalar ıflas eder bu olay dunyanın neresınde görulmüş soruyom yetkılılere saygılar
zamane - 2010-09-23 15:16:37
yazıklar olsun,
bursada oturuyorum,bu işyeri adam gibi denetlenirse kapatılır,
recep - 2010-07-07 09:46:37
NO
şartlar oldukça kötü tuvalet kısıtlaması çag dışı
İSİMSİZ - 2010-05-24 10:43:42
KÖLE KAMPI
BERBAT BİR FABRİKA .. ÇAY MOLALARIDA 8 DAKKADAN 5 DAKKAYA DÜŞTÜ .. ÇAYINI BİTİRENE HELAL OLSUN ...
İSİMSİZ - 2010-03-11 23:27:51
GELEN DURMUYOR
AKP OTOMOTİVDE ÇALIŞMA ŞARTLARI ÇOK AĞIR.ÇALIŞANLARA BASKI HAD SAFHADA.BUNUN İÇİN YENİ GELEN İŞÇİLER DURMUYOR.KALIPHANEYE DAHİ ELEMAN BULAMIYORLAR
İSİMSİZ - 2010-02-19 17:09:18
tamamen yalan
akp otomotıvte calısmakta olan bırısıyım anlatmıs oldugu tamamen yalandır.calısma ortamı son derece sağlıksız ve nazi kampı gıbıdır.sesinı cıkartanların hali ortadır.ve bu kış gunu ısıtmalar calışmamaktadır.ben burdan yetkılere seslenıyorum gelın iş yerını kontrol edın ve işcılerle bas basa bır gorusme yapın ama bu gorusmede sırket yetkılılerı olmasın
yok - 2010-02-14 18:53:17
yalan
kardeşim yalan söylüyorsunuz madem öyle işçi kardeşlerim sizde ozaman sendikalı olun ozaman böyle kesintiler veya tuvalet dakikası koya biliyorlar mı bakalım
hasan - 2010-02-14 16:35:08
müdür yalan konuşma
müdür yalan söylüyor. gerçekleri anlatsın. neye dayanarak maaşlarından 5 kat ücret kestiğini açıklasın
ali - 2010-02-13 22:59:04
Katmerli yalan
Firma yetkilisi çok güzel yalan söylemiş uygulamada 9 saat içerisinde 2 defa çay molası ile birlikte 2,5 dakika tuvalet yazıldığı gibi 18,5 dakika kullanılabiliyor (9 saatte) size soruyorum bir insan hasta olupta sık sık ihtiyaç giderirse ne olur cevabı 18,5 dakikayı geçen her saniye ceza olarak 5 katı ile çarpılıp bodrodan eksik saat olark kesiliyor , bodrolar incelenebilir bunun neresi işçi sağlığına uyuyor , ayrıca tuvalet ihtiyacının saati olmaz çay saati dışında günde 2,5 dakika başka şansı yok
kocaman yalan - 2010-02-13 01:21:53
açıklamanın hepsi yalan
Yapılan tüm bu açıklama yalandır insanları hayvan yerine koyuyorlar daha önceden verilen resimler var ihh haber ajansına bunlar insanların mayışını çay kaşığıyla verip kepçeyle alan insanlardır peki neden insanların mayışından kesiyorlar eksik saat diye bunlar insan hakları mahkemesine şikayet etmek gerekir nedense krizden sonra bazı firmalar bu yollara baş vuruyor ama bu olaylar krizden önce yoktu size soruyorum bu adaletmi insanlıkmı hakmı cevabını siz verin...
ismail - 2010-02-13 01:17:13
tuvalet
işciye ne veriyorsunuz ki ne kesmeye calişiyorsunuz bence sacma ?
ahmet - 2010-02-13 01:04:45
navvlun mukabili..
kırkbeş gün sürer..Bir ay'ı garanti zati..
cuma günü ben ekipmanı satıyorum lazutemmi...
5d (eski) + 17-40 + 70-200 f4 de alabilirim... daha bu makine kadar keskin ve felaket detay veren bir makine yapılmadı... nikon d700 var... biraz düşerse fiyatı ben askerden dönünce onu da düşünebilirim... ama kesinlikle FF alacağım... bu hayata bir kez geliyoruz değil mi...
ama artık sana katılıyorum, canon un ufacık sensöre 18mp sıkıştırması , senin gibi detay delisi fotoğrafçıları hayal kırıklığına uğratıyor... ben sana derim ki 7d yi sat ama alacağın makine FF olsun... rahatlıkla eski ikinci el 5d + 24-105 L alırsın elindeki ekipmanı satarsan hocam... para bile artar... belki ileride bir de 70-300 is alırsın... makro filan da çekersin , doğa ile içiçesin sonuçta...
k10d de alabilirsin... artık sana katılıyorum hocam, canon son APS-C makinelerinde bence eski makinelerine göre hayal kırıklığı yarattı... tecrübeyle sabittir , eğer aletin ucuna ultra pahalı bir L serisi lens takmazsan tad vermiyor...
hakkını teslim ediyorum hocam
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1165131 May. 2024, 19:07
compozer -
Capcut Videoyu Programa Çağırma Alma Nasıl Yapılır
12 Eki. 2022, 00:39 prodersler
098912 Eki. 2022, 00:40
prodersler -
-