lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:05 - İp: 88.***.**6.19
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:06 - İp: 88.***.**6.19
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

sefer hocam bilseydim sinop illerindeydin,sarılırdım telefona,şunu 100 isoya al..diyaframıda 8-13 arası bir değere getir..bir-iki deneme yanılmayla manuel mod çek derdim....

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:52 - İp: 88.***.**9.250
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi zaten k10d ile hep o modda çekim yaptım..
Bu çekimlerde ise bilerekten öyle yaptım..
Ve birazcık ta zorunluydu..

Çünkü ışık çok azdı.Makinede en uzun pozlama süresi 30sn.Ancak bu süre 100 ISO için yeterli değildi. Makinenin kablolu çekim düğmesi de yoktu bulb moduyla çekeyim...Onun için mecburen 400 ile 640 ISOlarda 30 sn çekim yaptım

Tarih: 9 Ağustos 2010, 00:03 - İp: 88.***.**6.19
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

hocam aslında güzel tonlar yakalamışsın... makine içinde bir ayar var, uzun pozlamada hot piksel noise giderme ve yüksek iso da noise giderme ayarları var... onlarla biraz oyna derim... bende baya işe yaradı... ben de gece uzun pozlama yaptım dün, sanırım 200 isoda falan, saat 20:30 civarında idi, çok güzel oluyor deniz, bulut gibi çıkıyor

bugünden bir örnek makineden çıktığı gibi... ne doygunluk ne de keskinlik ayarı açılmadı makine içinde de, tamron 11-18 ile :

Tarih: 9 Ağustos 2010, 01:49 - İp: 188.***.**3.246
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi harbiden geniş açı lens mi yoksam tele zum mu birisinden birisini almam gerekiyor

Ama karar vremiyorum..11-18 veya sigma 10-20 ikisinden biri bana iyi gider..Ama 10 un altı belki de daha çok aradağım bir lens ..

Bu arada çoğu topiklerde 7d nin AF sorunundan bahsederler..

Bu sorun ile bu zamana kadar karşılaşmadım.Fakat makinenin netleme hızı süper diyebilirim..Tabii saniyede 8 kare çekmesi de..

Bakın şu martı çok zor bir anımda yürüken ve aniden çekildi..Gerçi ışık iyiyidi ama genedetam kafadan yakalamak makine için başarı..

Tarih: 10 Ağustos 2010, 23:27 - İp: 88.***.**9.242
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ben 400mm ile dağ taş dolaştım, bir tane bile çekemedim... hoca sen ne yaptın öyle , utanmasan 10-20 ile martı çekecen

ben senin fotolarının takipçisi olarak, sana kesinlikle 10-20 tavsiye ediyorum... hatta yanlış duymadıysam tokina 8-16 mı yapmış ne , doğruysa süper olur...

beni 11 bile kesmemişti, lensi veren arkadaş da sinirlenip, ulen ne maymun iştahlısın ver 11-18 bakim, al şu 24-105 i tak da gör ..... (sansürlemek gerekiyor malum ramazana girdik)

selamlar

Tarih: 11 Ağustos 2010, 01:45 - İp: 188.***.**1.195
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi ne yapayım zum olmayınca artık kuşlara konuşarak anlaşarak falan yaklaşmaya çalışıyorum.

Ama mustafa gerçekten 400 mm de çok merak ediyorum..

Hani keşke bu tarafa falan gelsen de bi de ben denesm onu.

Buraya 400 mm ile çekmiş olduğun fotolardan da koy benim için.Bi görem bakam nasıl çekiyormuş..

Bu arada bugün KPSS sonuçları açıklanıyor sanırım.

Tarih: 11 Ağustos 2010, 08:32 - İp: 212.***.**2.139
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

al hoca bi o kaldı onuda al.

Tarih: 11 Ağustos 2010, 10:17 - İp: 78.***.**6.156
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Emmi bi yardım etsene baban hayrına..

Yarı cumuk parası versen dişinin kovuğuna dokunmaz zaten..

Hem bak remazan ayındayız..Sadaki fıtır mukabili bi eyilik etmiş olursun

Tarih: 11 Ağustos 2010, 10:57 - İp: 212.***.**2.136