lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

çöydürmüşlerdir havuza zati emmi.

Tarih: 1 Ağustos 2010, 23:56 - İp: 95.***.**4.246
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Tarih: 1 Ağustos 2010, 23:58 - İp: 81.***.**6.184
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

hayır hayın yüzbinkere hayır. inanmıyorum sanaaa...

Tarih: 2 Ağustos 2010, 00:04 - İp: 95.***.**4.246
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yahu sen bu alatın ayarları ile mi oynadın ne ettin,neden böyle çekmekte ki bu..

O suda acaip kolibasili olabilir belki emmi,girdin mi yoksam..İnsanların evden çkarken de ayak araları bile bakteri taşır,,hadi sonra o ayakla havuza de mi..

Tarih: 2 Ağustos 2010, 00:26 - İp: 88.***.**3.203
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmi her yerde var bu mikiroflar. engelleyemezsin.

Tarih: 2 Ağustos 2010, 19:28 - İp: 95.***.**4.246
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tabi tabi emmi,götür sen daha o mikiroplu yirlere çocuklarını,,sonra koş 55 km git 55 km gel o astane senin bu astane benim diye..

Tarih: 2 Ağustos 2010, 20:26 - İp: 88.***.**4.62
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ben hergün havuzda yarım saat yüzüyorum , spor mukabili ....

Tarih: 2 Ağustos 2010, 23:03 - İp: 46.***.**6.229
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

Hocam bugün nikon d300 üzerinde de tamron 17-50 vardı, baya bir gezdim makine ile... sonra sıkıldım, ver kardeşim benim makinemi dedim, aldım, üzerinde tamron 11-18 lens vardı... harika manzaralar çektim, sarp kayalık bir sahilde... deniz feneri filan... gökyüzü masmavi, kayalar akşam ışığı ile sapsarı...

gerçekten, ucundaki eğer geniş açı ise, insan manzara çekmekten zevk alıyormuş, bundan sonraki hedefim 70-300 is idi , şimdi kararsız kaldım, tokina sanırım 8-16 mm lens yapmış, öyle bir şey mi alsam...

sana da kesinlikle tavsiye ediyorum, sigma 10-20 al en azından, en ucuz geniş açı o dediler, baya da keskinmiş...

selamlar, 3 günlük bir geziye çıkıyorum, dönünce yüklerim geniş açı fotoları...

Tarih: 8 Ağustos 2010, 22:58 - İp: 188.***.**1.199
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ben de dün geceyi sinop sahillerinde cadırda geçirdim.E tabi boş durmadık.uzun pozçekimleri yaptım.Ancak 30sn lik çekimerde her defasında hem noise üretti - ortalama 600 ISO- hem de 3 -4 tane hot piksel..

Bunu beni üzdü.Ancak ps ile iki tık yapıp birazcık olsun düzelttim onları..İşte bir kaç gece çekişmi.

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:04 - İp: 88.***.**6.19
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Tarih: 8 Ağustos 2010, 23:05 - İp: 88.***.**6.19