lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

"privacy "kısmında olması lazım..

Tarih: 7 Temmuz 2010, 00:26 - İp: 88.***.**0.33
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi bu video yu kim görsün diyor.ama evribadiyi göremiyorum orda

Anyone var .. "herhangi birimi demek istiyor"

#lazut' tarafından 07.07.2010 00:30:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 00:29 - İp: 88.***.**5.18
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi düzelttim..Bi daha bakabilir misin

Tarih: 7 Temmuz 2010, 00:31 - İp: 88.***.**5.18
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

üşenmedim , başından sonuna okudum topiği

benim de kanonum (550d) bu haftasonu geliyor inşallah... ayrı bir topik neyin açmayı düşünmüyorum, artık bana buradan yardımcı olursunuz.. ilk dslr em... kanon olsun istedim , neden biliyor musun hocam ; "tamamen gerçeği çekmek için" ...

şimdilik lense yatırım yapamadım, ücretli örtmenlikten kazandığım ancak kit lensle almaya yetti... ama zenitten miras 3 tane prime lensim var, aparat ile kullanmayı düşünüyorum...

özelikle kadir abinin yorumlarını okuyunca, içim çok daha rahatladı 550d seçimimde... fujiyi 3 sene kullandım, artık bu makineyi 4-5 sene kullanır, bu arada süper lensler biriktiririm... sonra da ff bir kanon almak kalır geriye, 5d mark 3-4 filan çıkar sanırım o zamana kadar...

bu arada video n izleniyor hocam, sorun yok... balıkların rengi baya bir turuncu göründü benim ekranda...

hayırlı uğurlu olsun makinen, ama kanonun gerçekçi fotolarına alışman için bir ipucu : çehov oku hocam !

Tarih: 7 Temmuz 2010, 01:19 - İp: 188.***.**0.25
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lazut neyki bu oranj balıklar,,yoksa biri dipten elini felan mı çıkarıp hareket çekiyodu sana..

Gitti sensör desene ..

Tarih: 7 Temmuz 2010, 04:55 - İp: 88.***.**3.52
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ya anlayacam dilde konuşun..cehov nedir ki fuji..
Adam mı kitab mı yoksa bilmediğim birdua ismi mi

Emmiler o gördükleriniz sazan balıkları..Yani sazanların kuyrukları..Bu gün güneş olursa 5 den sonra yine oraya gideceğim..Kanomun küreği ile kaflaraına indirip belki bir tane de akşama yimek çıkartacağım kendime

Tarih: 7 Temmuz 2010, 05:46 - İp: 88.***.**9.100
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

sefer hocam
picture style ile bulduğum bilgileri buraya ekleyeceğim.

bir video pic.style ile ilgili.

LİNK

Tarih: 7 Temmuz 2010, 09:57 - İp: 85.***.**9.43
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

bir başka video

kullanılan makine 550d

LİNK

Tarih: 7 Temmuz 2010, 10:02 - İp: 85.***.**9.43
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Kadir hocam ne istersen ekle..

Nasıl olsa serbest kürsüdeyiz..

Bu arada videolara şu an bakmıyorum.

Malum biizm meb izin vermiyor

Tarih: 7 Temmuz 2010, 10:21 - İp: 212.***.**2.131
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Hocam EOS Utiltiy programını yükledin mi.
picture style yükleme işini oradan yapacaksın.
internetten hazır pic.style dosyaları bulmak lazım tabii.

Tarih: 7 Temmuz 2010, 10:23 - İp: 85.***.**9.43