lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.

5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim

#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

fatihkoc kimin hakkında ne yazdığının farkında olmadığından bir şey demiyorum. Sana tavsiyem hakkında yazdığın kişiyi birazcık araştırman sitede bol bol materyal var. Kim parayı kolay kazanıyormuş kim amatörmüş kim görgüsüzmüş ondan sonra gel konuşalım.

Tarih: 3 Temmuz 2010, 11:30 - İp: 81.***.**6.116
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hata abi olayı kaçırdım..Koçoğlulları da yine ilk mesajını burayay mı yazmış..Hiç birşey anlamadım..Biz burda aldığımız malın rekamını mı yapıyoruz sanıyorlar..

Oysa topik başlığına baarsanız sayın beyefendiler burası DSLR satın alma rehberi..Bir çok kişi ya DSLR almak üzeredeir ya yeni almıştır ya da ufaktan ufaktan da olsa araştırma yapmaya başlamaktadır.Biz burada aldığımız makine ile ilgili tecrübelerimizi paylaşırken bir nevi niya bana kimse yardımcı olmuyor diye gereksiz yere topik açanlara "bak kardeşim bi yeni topik açmadan burada aradaığın makineyi yeni almış birinin makine ile ilgili görüş ve önerileri var"demek istiyoruz..

Ama bu birilerinin zoruna niye gider anlamış değilim..

Bu arada yönetimden ricam bu topiğin serbest kürsü hayatın içindenin altına taşınması.Böylece satın alma rehberinde böyle sohbetler olur mu diyenlere engel olmuş olalım..

Tarih: 3 Temmuz 2010, 14:06 - İp: 88.***.**1.114
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Sefer hocam boşveeeerrr.

Tarih: 3 Temmuz 2010, 14:27 - İp: 81.***.**6.116
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Beyefendi beni FK den bulmuş...

Tarih: 3 Temmuz 2010, 15:01 - İp: 88.***.**1.131
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Klavyesi olan yazıyor işte.

Niye oraya kadar gitmişki burda da vardın.

Tarih: 3 Temmuz 2010, 15:46 - İp: 81.***.**6.116
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ne bielyim.:Canı sıkılan sataşacak olarak bni buluyor..

Önce beyzade efendileri..Şimdi de bu koç efendi..

Tarih: 3 Temmuz 2010, 16:22 - İp: 88.***.**1.131
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Hımmm,, taşınmamış daha..

Tarih: 6 Temmuz 2010, 14:58 - İp: 85.***.**5.180
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Emmi sesimi duyuramıyorum k...

Tarih: 6 Temmuz 2010, 15:37 - İp: 212.***.**2.138
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Hadi ya tam ben sataşayım derken elalem elini çabuk tutmuş
Abi ne aldın söyle de destekli sataşayım, konuyu okutma bana baştan sona

Tarih: 6 Temmuz 2010, 20:56 - İp: 78.***.**7.142
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi özetleyeyim..

Uzun araştırma taraştırmalardan sonra Canon 7d aldım..

Aldım ama sonra baya bir hayal krıklığına uğradım..

Çünkü renkleri o kadar gerçekçi idi ki...

Olmaz böyle falan dedim..

Derken bazı zevatlar dolandı ayağıma..

E tabi ben de onlara dolandım..

Bu sırada satmaya karar verdim daha bir haftalık makinemi..

Vaayyy sen misin satmak isteyen..

Ondan sonrası işte devam ediyoruz..

Bu arada sen de hoş geldin..

Yoktun uzun zaman..

Tarih: 6 Temmuz 2010, 21:00 - İp: 88.***.**9.77