Fotoğrafçılık Forumları
Lexar Cf Pro Mu Sandisk Cf Ultra M?
Selamlar,
Bu iki kartı kullananlar ve kart hakkında fikirleri olan arkadaşlardan düşüncelerini söyleyerek yardım etmelerini istiyorum.
Bildiğim kadarıyla Lexar daha hızlı bir kart(80 X)Sn'de 12 mb veri akış hızı var. Ama şu ana kadar hiç lexar kullanmış biriyle tanışmadım. Sandisk daha popüler ama hızı daha düşük. (60X galiba)Sn'de 9 mb hızı var. Ayrıca sirkeci de konuştuğum bir kaç esnaf "sandisk'ten uzak dur, fabrikasını uzak doğuya taşıdı ve yeni gelen malların birkaç ay sonra bozulup geri dönüyor" deyince zaten bu konuda hiç tecrübesi olmayan birisi olarak aklım karıştı.
Sizin bildiğiniz ve buradaki arkadaşlarla paylaşmak istediğiniz düşünceler varsa buraya yazarsanız sevinirim.
İyi günler.
İkisi hakında da olumsuz şey duymadım ve okumadım
Sandisk extreme III cf kart ile olaya son noktayı koymuş.
20 mb/sn 133X okuma/yazma hızıyla piyasada bildiğim en hızlı kart.
kartın hızı ve kapasitesini seçmeden önce ihtiyacını belirleyin.
bu 80x'lik süper hızlı kartlar 8-10 mp'lik kameralar için.
3-5mp kamera için gidip da 40x'ten fazla yazım hızı olan bir karta para vermek müsrifliktir çünkü işine yaramaz
Makinam D70 ohara. Seri çekimde ultra II'yi öneriyorlar çünkü ardarda kaydedilen resimlerde bildiğin gibi kartın yazma hızı çok önemli. 40x ten yukarısı müsrüflik değil bence çünkü dslr sahibi olupta normal cf kullanmak biraz zor diye düşünüyorum.
Bilgi sahibi olan arkadaşlar bizi bilgilendirebilirler.
Seri çekimde raw formatı kullanmak isterseniz ultra II veya lexar pro öneriliyor yanlış mı biliyorum?
crossor zaten sandisk ultra II'lerin yazım hızı 40x civarından ve işini görürü. benim dedğim 80x'lik pro kartlarla 90x'lik extremem kartlar.
teşekkürler ohara. Ama ufak bir yanlışın var sanırım. Sandisk Ultra II ler 60 ya da 66 X (yanlış hatırlamıyorsam)
Lexar Pro zaten 80X
Extremler ise 133X.
CF Ultra II'lerin 60X yazma 66X okuma hızı var.
Teşekkürler arkadaşlar. Ama kimse tercihini belirtmemiş.
Sanırım Sandisk Ultra II alacağım. Aranızdan d-sler kullanan var mı, seri çekimlerde bu kartın hızı yeterli oluyor mu (D70 için konuşuyorum)
Selam, Sana sandisk in fabrikası nı uzak doğu ya taşıdı diyenlere bir sorum olucak? Lexar nerde üretiliyor? o da uzak doğuda Hafıza kartların tümü ne marka ve hangi ülke firmanın olursa olsun iscilğin ucuz olmasından dolayı uzak doğuda ürettiriyor.Tabiki kalitesindende(bilindik dünya markaları) taviz vermez.Vermiş olsaydı Sandisk bu duruma gelemezdi artı bende de satıcıyım şu ana kadar satmış olduğum hiç bir sandisk geri gelmedi. Ama %100 bozulmaz diyede bir şey yok tabi, fabrica hatasında dolayı belki milyonda 1 çıkar size rast gelir ama sonuçta ürün garantili yenisiyle değiştiriliyor sorgusuz sualsiz (kartı kırmamak şartıyla) SANDİSK ULTRA II nin hızı gayet iyi baence fazla para vermenize hiç gerek yok. Eğer almadıysanız fiyat konusundada size yardımcı olurum.Benimle kontak kurmanız yeterli [email protected] www.yilmazfoto.com
Uzak dogu muhabbetine bende katiliyorum uzak dogu olunca nooluyo ki onemli olan markanin kalitesini dusurmemek ki hicbir uretici fazladan kazanacagi 1kacyuzbin dolar icin bu riski goze alamaz. Ornek olarak opel in turkiye fabrikasi zamaninda en kaliteli uretim yapan opel fabrikasi secilmisti ama Turkler Avrupada hintliler ve pakolardan sonra gelen en ezik irk olarak gozukuyo simdi biz 4. 5. sinifiz diye dandik opel mi yapiyoduk fabrika kapanmadan once?
Ama gene derimki ben LEXAR
merhaba
bizler Nikon servisteki tecrübelerimize dayanarak Sandisk al diyoruz.Nikon un D-SLR makinelerinde Lexar kullanıldığında birkaç kez sorunlar yaşandığına şahit olduk.Ama Sandisk le hiç bir problem yaşanmadı.Bu Lexar ın kötü bir kart olduğu anlamına gelmez ancak Nikon la bazen uyum problemi oluyor.Mesela dün bir müşterimiz 1GB lık Lexar kartla D70 de problem yaşıyordu.Makine bir tanıyıp bir tanımıyordu.Sandisk kart taktık ve denedik sorunsuz çalıştı.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Programsız Bilgisayarda Virüs Ve Zararlı Yazılım Temizleme
12 Eki. 2024, 01:02 prodersler
016812 Eki. 2024, 01:03
prodersler -
Premiere Pro Yukarıya Kayan Yazı Kapanış Jenerik Yazısı
05 Eyl. 2024, 22:54 prodersler
018605 Eyl. 2024, 22:55
prodersler -