Fotoğrafçılık Forumları
Hafıza Kartı Sorunu
Arkadaşlar ben makinemi bilgisayara bağladığımda hafıza kartı içeriğini görüntüleyemiyorum. Sorunun kaynağı ve çözüm yolu nedir? Forumdaki benzer konularda hafıza kartına format atma tavsiye edilmiş. Hafıza kartına format atmak kartaki fotoğrafların kaybolmasına neden olurmu.
#mechul75' tarafından 09.12.2010 01:32:11 tarihinde düzenlendi.
pcyi yeniden başlatın
usb kart giriş çıkışlarını kontrol edin
usb driverında sorun yok bilgisayarda usb ile bağlı hafıza kartı görülüyor ama içine giremiyorum dersen virüs yemişsinizdir.
autorun.inf adında yada bu virüsün türevleridir bunu yapan. hafıza kartını okuyan sistem dosyası bozulmuş yada silinmiş olduğu için windows bunu okuyamıyor. ayarları geriye getirmemiz gerekecek.
yapılacaklar;
HAFIZA KARTINI GİRİLEBİLİR HALE GETİRMEK
usb hafıza kart okuyucunuza kartı takın ve usb yide pcye bağlayın sonra;
1- combofix isimli programı indirin. (tıkla ve download yazan yerden indir>>)
2- interneti kapatın ve programıa çift tıklayın. şu adresteki ekran görüntüleri>> ile karşılaşacaksınız. tedirgin olmayın ve panik yapmayın ve sürekli YES yada NEXT tuşlarına basın. makineden dit dit diye sesler çıkacak ekran mavi olacak. aldırış etmeden devam edin.
tarama esanasında pc yeniden başlatılması istenebilir. siz sadece yes yada next tuşlarına basın. program en son size not defteri şeklinde döküman açacaktır burada deleted diye yazdığı yerlerde sildiği virüslerin isimlerini görebilirsiniz.
tarama bittiğinde masaüstündeki ayarlar sıfırlanır, hafıza kartı ve sabit diske giriş ayar dosyaları sıfırlanır yani bir nevi onarma ve virüs silme programıdır bu.
öylece hafıza kartına girebilir halde olursunuz.
FOTOĞRAFLAR YOKSA GERİYE GETİRMEK
eğer fotoğraflara zarar gelmişse dert etmeyin. piyasada bir çok fotoğraf urtarma programı mevcuttur. bunlardan birini kurarak fotoğrafları geriye getirebilirsiniz.
http://forum.netfotograf.com/photo_editing_sofware.asp?msg_id=30952
anlamadığınız veya takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz.
#remi5861' tarafından 09.12.2010 04:59:58 tarihinde düzenlendi.
Söylediğiniz gibi proğramı indirdikten sonra çalıştırdım ancak hiçbir şekilde yes/next ibaresi içeren bir metin çıkmadan gerçekleşen taramanın ardından ınternet explorer dahil olmak üzere birkaç proğram silinmesine rağmen hafıza kartında bulunan autorun dosyası duruyordu. Acaba anlamadığım veya yanlış yaptığım yer neresi olabilir.
yazdıklarınızdan bazı konularda eksik bilginizin olduğunu fark ettim. bu yüzden fazla detaya girmeden anlatacağım. eğer detaya girersem eksik bilgilerinizden dolayı yanlış şeyler yapabilirsiniz. size doğru yoluda anlatsam yanlış yapabilirsiniz. bu sorumluluğu üzerime alamam.
1- mutlaka bir antivirüs programı edinin. mesela avg ücretsiz antivirüs programı ideal olabilir.
2- "..hafıza kartında bulunan autorun dosyası duruyordu" demeniz sizin hafıza kartını açabilidiğinizi gösterir. yani orda bir sorun yok ve bu yönde uğraşmayacaksınız demektir. o halde eğer orada fotoğraf yok ise fotoğraf kurtarma programı ile silinen fotoğrafları kurtarabilirsiniz. daha sonra hafıza kartınıza format atarsınız olur biter.
not: bilgisayardan anlayan bir tanıdığınıza bilgisayarınızı bir çok farklı zararlı önleyici program ile derinden taramasını rica edin.
Microsoft USB Autorun'a elveda diyor
Dün Microsoft Windows Güncelleme altyapısı ile Windows 7 öncesi sürümleri çalıştıranlar için, kullanıcının izni olmadan autorun ile otomatik olarak bilgisayara bulaşan kötü amaçlı yazılımları engelleme amaçlı bir güncelleme sundu.
http://www.olympos.net/haberler/microsoft/microsoft-usb-autoruna-elveda-diyor-51090.html#content
exp xp sp2 ve xpsp3 kullananların yapması gereken güncellelemeleri kurmak.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229029 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Emekli Dijital Kimlik Kartı Oluşturma E Devletten
09 Tem. 2024, 03:41 prodersler
033309 Tem. 2024, 03:42
prodersler -
-