Fotoğrafçılık Forumları
Objektif Grubu.. Kapatılmıştır!
Kafanıza göre takılın gari : )
#panctom' tarafından 04.11.2011 02:39:06 tarihinde düzenlendi.
Merhaba Objektif Grubu...
Aranızda olmaktan çok mutluyum...
Saygılar...
“Objektif” lerden “- - - -” kullanıcı adlı üye ile ilgili küçük bir istatistik çıkardım.
Grubun kuruluşundan (mayıs-2008) bugüne kadar (mart-2009) geçen
10 ay=300 gün içersindeki karnesi şu şekilde yansıdı:
A) Toplam = 190 yorum (her 3 günde 2 yorum)
B) 6 üyeye = 48 yorum (toplam yorumlarının % 25’i bu 6 kişiye)
C) 15 üyeye = 86 yorum (toplam yorumlarının % 45’i bu 15 kişiye)
D) Yorum yaptığı 15 üyenin 6’sı (%40’ı) ”Objektif” grubundan.
Değerlendirme:
“Objektif” ilkelerin objektif olarak uygulanabilmesi için:
-Bu üyenin “Objektif” ünvanı geri alınmalıdır.
-Benzer özellikler gösteren 30 üyeden daha bu unvan geri alınmalıdır.
-İlk iki madde uygulanamayacaksa grup topyekün lağvedilmelidir.
-Üçüncü madde de uygulanamayacaksa grubun adı “Subjektif” yapılmalıdır (10-12 üyesi hariçte bırakılarak)
Unutulmamalıdır ki galeri ve forum (serbest kürsünün “geyikler” e ait bölümü hariç)keyfi ve istismarcı bir tavırla kullanılamaz.
(Aslında kullanılabilir, kullanılmakta da. Son cümleyi boşveriyorum….)
Saygılarımla…
Bu kadar derin araştırmak PC başında, küçümsenmeyecek kadar, hatta bayağı bir emek ister
Henüz yeni zaten 12 arkadaş tekrar "üye" konumuna döndü. Bu aralar yeni bir objektif iptali olmamalı fikrimce..
Bu arkadaşa gerekirse (kim olduğunu farkedersek) uyarı verilebilir. Uyarı verilmeyecek gibisinden bir kaidemiz yok.. Ama gidişat umutsuz görünüyorsa bu arkadaş tekrar "üye" olabilir.
Ama bu gruba mensup arkadaşların hergün yorum yazmak veya bol bol yorum yazmak gibi bir zorunlulukları yok.. Herkesin kendi hayatında işi gücü var. Ben bile bazen siteye 2-3 ay ara verip aktivitemi azaltabiliyorum.
Ama değişmez kuralımız: Gerçekçi eleştiri.. En yakınına bile açıksözlü eleştiri..
Objektif üyeleri, başlıkta da yazdığı gibi birbirini denetleyebilir, bu mümkün ve basit..
Ben şahsen yoğun olduğum halde (yönetimdeki işlerim, normal üyelik çalışmalarım, günlük hayatım vs) buna bazen vakit ayırıyorum.
Objektif üyesi arkadaşlara hatırlatmam:
"grobjektif" adlı üyenin favori fotoğrafçılarını açıp..
(Bu favori fotoğrafçılar bizleriz zaten..)
Tüm objektiflerin gidişatını, çizgisini takip edebilirsiniz.
Ve birbirinizi ikaz edebilirsiniz, birbirinizle iletişim içinde olabilirsiniz. Bu çok güzel olacaktır.
slmlar objektif grubu aranıza katılmam mümkün mü acaba
saygılarımla...
sevgili staticc..
Forum başlığındaki kurallarımızı okudunuz ve kabul ediyor musunuz?
Aşağı yukarı 1 ayda bir filan üyelik durumlarını gözden geçiriyoruz. Müracaatınızdan itibaren yaptığınız yorumları zaman zaman takip ediyoruz. Buna göre bir karar veriliyor.
sayın yetkili, ilginize teşekkür ederim. eleştirime verdiğiniz cevabın: "Ama değişmez kuralımız: Gerçekçi eleştiri.. En yakınına bile açıksözlü eleştiri.."
kısmına hazırlıklıydım. "küçümsenemeyecek" kadar çok çalıştım PS'de hakikaten.
bu üye "arkadaş"ınız, 190 yorumumun "tamamı"na yakınını "çok güzel" anlamını aşmaz bir beğeni ile gerçekleştirmiş.
evet hocam okudum ve katılmam gerektiği düşündüm kuralları da okudum kabul ediyorum eleştirilerin bana çok şey katacağını düşünüyorum ayrıca umarım objektif grubuna tam anlamıyla katılmış olurum ... (bu arada kendimce eleştirmeye çalışıyorum ama tam anlamda eleştiri yapacak yeterlilikte görmüyorum kendimi; ama inanın eleştirilmeye çok ihtiyacım var )
ilginiz için teşekkürler panctom hocam
O zaman bu arkadaşı buraya yazıp teşhir etmeyelim. Bu zaten asla etik olmaz. Ve hiçbir zaman yapmadığımız birşey..
Yeni iptal edilen objektif grubu üyelerinden 1 tanesi günlük hayatımdan "canciğer" bir arkadaşımdı. Ama yorumları asla objektif olmadığı için tekrar "üye" statüsüne döndü. Ve hala dostuz. Çünkü bu işin dostlukla ilgisi yok, o ayrı bir platform..
Bu bir çeşit oyun gibi birşey.. Sarı kart, kırmızı kart misali..
Bu üyenin ismini bana özelden iletin, ben "bizzat" iletirim. Gerçi bir tahminim var ama kafanızdaki kişinin o olduğunu anlamam için, istatistikleri sizin kadar yoğun incelemem lazım..
----------------
sevgili staticc.. Başvurunuzu değerlendireceğiz. Tahminim en fazla 1 ay gibi bir süreç alabilir. Belki daha kısa olur.
#panctom' tarafından 14.03.2009 00:42:34 tarihinde düzenlendi.
teşekkürler hocam ... umarım seçilebilirmm
haklısınız, ben de onun için "- - - -" şeklinde beşirtmiştim.
özelinize gönderdim...
İlgili olabilecek konular
-
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0146211 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
-
Nikon D70 Body İle Uyumlu Objektif Almak İstiyorum
19 Nis. 2018, 16:05 henca
2311624 Nis. 2018, 17:15
ercan43 -