panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Objektif Grubu.. Kapatılmıştır!

Kafanıza göre takılın gari : )

#panctom' tarafından 04.11.2011 02:39:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Mayıs 2008, 17:50 - İp: 94.***.**7.104
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

bu topiğa yazıp ta, katılmak isteyen herkesin avatarında "objektif" yazcaktır arkadaşlar..

Bu durumda 3 yeni katılım daha oldu

hoşgeldiniz

................

selif, bu konunun başlığını güzelce okursan..
ve sitede yapılan yorumları takip edersen öğrenirsin..

tabii fotoğraf güzelse güzeldir zaten.. o zaman beğenini yazarsın. ama neden beğendiğini de yazarsan daha iyi olur.
eksik görürsen eksiğini yazarsın.

lazut, husmenaga, ozzy baba, gaijin gibi arkadaşların yaptıkları yorumları oku.. onlar senin için yol gösterici olacaktır

#panctom' tarafından 11.06.2008 17:49:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Haziran 2008, 17:37 - İp: 88.***.**9.146
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

abi ne oldu bizim A300 paraları daha objektif olabilmem için biliyorsun ne yapacağını

Tarih: 13 Haziran 2008, 10:15 - İp: 81.***.**7.150
sern
sern (üye)
İstanbul / Meraklı

lazut, husmenaga, ozzy baba, gaijin gibi arkadaşların yaptıkları yorumları oku.. onlar senin için yol gösterici olacaktır

takıldım

bu kadar üye olan sitede bu arkadaşlarmı iyi anlıyo fotograftan yoksa yazıyorum kardeşim varmı aksini savunan diye yazıyolar ve bu arkadaşlarım FOTOGRAF adına her hangi bir kariyerleri varmı

okudum paylşamadan edemedim

ve bana göre sitede en iyi yorum yapan kırrmada inciltmede

tek

savasim

onu takip etsinler

#sern' tarafından 14.06.2008 19:44:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Haziran 2008, 17:58 - İp: 88.***.**3.233
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

tabii ki..

savasim çok iyi yorum ve eleştiri yapan bir arkadaşımız..

kesinlikle benim de tavsiyemdir!

Tarih: 16 Haziran 2008, 05:25 - İp: 88.***.**9.118
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

SEvgili sern kariyerim yok..Okulunu okumadım..Yaptığım yorumların her hangi bir bağlayıcılığı da yok..Fotoğraf bilgim sadece yorumlarımdaki kadardır.Ve o bilgilerin tümünü de bu siteden sizden, panctomdan, hüsmenagadan ...vs vs den öğrendim..

Tarih: 16 Haziran 2008, 12:48 - İp: 88.***.**2.18
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Hadi barim yüzsüzlük yapıp bir daha yazayım.Yoksa RÜTÜK'emi takılıyoruz anlıyamadım.

Tarih: 16 Haziran 2008, 13:46 - İp: 88.***.**7.103
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

suana kadar bu sitede gordugum en gereksiz cıkıslardan biri?
ne kariyeri aranıyor anlamıyorum acıkcası?
işe muhendismi alıyorsunuz?
kaldıki, tamam eleştirel yorum yapanların belli bir bilgisi olmalı-ki bu sayılan isimlerde azcok oda var,(asırı tevazuyu sevmem bendede var) peki "yok bunlar degil sudur asıl eleştiri yapan" tavrı nedir?
nerden cıkmıstır?
alınganlıgın sebebi nedir anlayamadım anlamlandıramadımda.
savasim benımde fotografıma yorum yazsın istedigim ucbes kişiden biridir,fotograf okuma seklini severim,zevk alırım..ama kendisinin bile bu sayılan isimler bos yorum yapar,asıl yorumu ben yaparım diye içinden bile gecirmeyecegini dusunuyorum.

gereksiz cıkıslarla ortamıda germeyın..
adı ustunde gereksiz.
baskalarının yaptıgı yapacagı eleştirilere takılıp laf atmaktan yada ovmektense kendiniz yapabiliyorsanız eleştirin,gosterin ogretin vs vs.

----
anlayamadıgım bir sekilde eleştirel yorum yapmaya karsı bu sitenin uyeleri.
hatta ben eleştirildimde arastırıp bişeyler ogrendim diyenler bile nasıl oluyorsa eleştirel yoruma karsı geliyor.
nasıl bir ikilemse artık....
biraz destek olmaya calısın, kostek degil.

son olarak ozzy baba ve husmenaga bu sitedeki en iyi fotografcılardandır,lazut hocada kendini encok geliştiren uyelerdendir.
bunalrı eleştiren kişinin enaz bu seviyede olmasını beklerim

soru su sizin kariyeriniz nedir acabaki bu kişileri tartısmaya acıyorsunuz?

#gaijin' tarafından 22.06.2008 15:39:09 tarihinde düzenlendi.

#gaijin' tarafından 23.06.2008 05:44:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Haziran 2008, 15:29 - İp: 78.***.**6.226
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ben SERN'e yanıt vermek istemedim.
Ama açık söyleyeyim yazdıklarından rahatsız oldum YEMİNLE..

Cevap vermeme sebebim, gereksiz bir tartışmaya girmemek adınadır.

Savaşım'ın iyi fotoğraf yorumladığı hiç kimsenin inkar etmeyeceği birşey tabii ki..

Ama bu yaklaşım doğru değil.. "o bilir, siz bilmezsiniz" şeklinde bir yargıya varmak için, bunu söyleyen kişinin de usta olması lazım..

Kaldı ki, USTA olsa dahi bu tür bir yaklaşım ve ayrım doğru değil..

BEN LAFIMI DÜŞÜNEREK BİLEREK YAZDIM..

HUSMENAGA, OZZY BABA, LAZUT, GAİJİN.. Ve adını yazmadığım başka üyeler.. BİLA mesela.. OMERK mesela..

Bu arkadaşlar fotoğrafı iyi okuyan kişiler.. İmzamı atarım bu lafıma..

LAZUT ve GAİJİN'in cevaplarından sonra, benim de fikrimi yazmam kaçınımaz oldu artık..

Tarih: 23 Haziran 2008, 05:35 - İp: 88.***.**1.133
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

oyle bişeyki,
artniyetli biri bak kendine laf geldide celallendi bile diyebilir,ama tutup husmenaga gibi bir fotografcıya,ozzy baba gibi artık aramızda hayali gezen bir fotografcıya (ki ikiside bu tip sacma sapan saldırı ve kıyaslamalardan sıkılarak siteden uzaklastılar son donemde) lazut gibi ilk geldigi gunden bugune surekli gelişme gosteren bir fotografcıya,yaslarını mesleklerini,klişiliklerini tamamen soyutlayarak,sadece fotograf bilgilerini bile hesaba katarak baksak,bu lafın abesligi gozler onune serilir.
bu sitede uye olan ve galeride gezinen yuzbin uyeye ve hatta savasımında kendine sorsanız bunu boyle soyler. (savasım gibi degerli bir fotograf dostunun adını boyle bir konuda gecirmekten bile utanıyor sıkılıyorum yanlıs anlamasından korkarak)

bu kişilere bu konuyu gosterse biri, yahu bosver diyecek kadar tevazuya sahipler,ama işte su kostek olma merakı yokmu acayıp bir merak.
fotograf kariyeri diye bir dal yok,boyle bir terimde yok,zaten adı ustunde amator fotografcılık sitesi,yani bu işi amator ruhla zevk için yapanların yeri.
neden bilmiyorum bu eleştirel yorum yazalım cagrısı bazı kişilere acayıp bir rahatsızlık verdi..
kimin ne oldugunu gordugumuz için mutlu, kimin ne oldugunu gordugumuz için aynı derecede mutsuzum.

kendimizi komik duruma dusurmeyelim...

Tarih: 23 Haziran 2008, 05:52 - İp: 78.***.**6.226
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Bruce lee En büyük ustamdı.

#gorbi67' tarafından 23.06.2008 09:51:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Haziran 2008, 09:49 - İp: 88.***.**1.139