baris2357
baris2357 (üye)
İstanbul / Amatör

Kitap Ve Site Önerisi

Selamlar..

Dslr makina almaya karar verdim.2 haftaya elimde olacak .Kendimi yetiştirme adına bana ,başlangıç düzeyinde kaliteli bir türkçe kitap önerirmisiniz.Ve tabi varsa dergi.Birde bu siteden başka hangi siteleri incelememi tavsiye edersiniz.Teşekkürler..

Tarih: 21 Mart 2007, 11:25 - İp: 88.***.**6.248
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Evet arkadaşlar kendi takip ettiğim yayınları ve kitapları burada açıklayayım.
Öncelikle National geographic'in verdiği 4 CD 'ye sahip olmanı öneririm.Ben ilk 2 CD'yi izledim ve hayli başarılı buldum.

Yine Alfa yayınlarının çıkardığı,ve arkadaşların değindiği Scott Kelby'nin ''Dijital Fotoğrafçının El Kitabı'' 'nı alman sana fayda sağlar.Normalde 22.5 YTL olan bu kitap(bende o fiyattan almıştım),şimdilerde 18YTL'ye inmiş kampanya dolayısıyla.Kitabı 15 gün önce bitirdim ve eğitici olduğunu söylemeliyim.

Geçen gün bir kitap daha aldım ve içeriği ile kapsamı bakımından çok bilgi verici görünüyor.Sanki filmli makinalar üzerinden/yada ağırlıklı olarak anlatım yapmış ama hepimizin bilmesinde fayda gördüğüm bilgiler içeriyor kitap.Eline alıp incelerin diye adını veriyorum.

Say yayınlarının çıkardığı,Özer Kanburoğlu'nun ''A'dan Z'ye Fotoğraf'' isimli kitabı.
Kitap 35 ytl-2004 basımı.
Daha yeni başladım ama 2004 basımı olduğuna bakmayın,çok kaliteli ve bilgi verici bir kitap.
Ama size önerim bu kitabı,fotoğrafçılık ile ileri eviyede ilgilenmeyi düşünüyorsanız alın,çünki içerisinde bir miktar eskiye ait teknik bilgi içeriyor.Sıkılmamanız için söylüyorum.

Takip ettiğim aylık yayınlara gelirsek;

2 ayda bir çıkan İZ dergisini muhakkak alıp okuyorum.Ara Güler'in yönetimindeki dergiyi tavsiye ederim.Özellikle içerisinde bol reklam olmaması ve kaliteli fotoğraflar ile biz izleyenleri buluşturduğu için...

Bir ara Photoline'ı takip ediyordum.Genelde güncel haberler,çekim teknikleri ve makina incelemeri gibi konuları yayınlıyorlar.

Fotoğraf dergisi var.Arada bir aldığım.

Bu ay yayın hayatına başlayan bir dergiden bahsetmek istiyorum sizlere.
f: dergisi.
Dergi sahibi:Süha Derbent
Editör: Emre İkizler

Herhalde tahmin etmişsinizdir ama ben yine de derginin yüksek baskı kaitesine daha da önemlisi içeriğinin başarısına dikkati çekmek istiyorum.

Tavsiye ederim herkese.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Tarih: 21 Mart 2007, 19:26 - İp: 81.***.**8.139
komazec
komazec (üye)
Kocaeli / Amatör

Baris , hangi makinayi almaya karar verdin D200 mu?

Tarih: 21 Mart 2007, 19:40 - İp: 85.***.**3.42
baris2357
baris2357 (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim arkadaşlar.Notlar alındı .Yarın bilemediniz cuma kitap ve dergiler alınıp ders çalışılmaya başlanacak.

Komazec d 200 ve 18-200 mm lens almayı düşünüyorum.

Tarih: 21 Mart 2007, 23:13 - İp: 88.***.**3.225
baris2357
baris2357 (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar..

Bugün dediğiniz kitabı aldım.İlk incelememde bana hitap ettiği her halinden belli.

Yeni çıkan dergi daha çıkmamış sanırım.
Diğer dergilerden "İZ" beni çekmedi.
Photoline ve Photo Dijital dergilerinide aldım.Henüz inceleyemedim.

Ancak PC EXTRA adında bir dergi bu sayısını tamamen benim için çıkarmışlar.Dergi baştan sona dijital fotoğrafçılığı anlatıyor.Ben çok beğendim.Yanında güzel de bir cd var.İncelemenizi öneririm.Yardımlarınız için teşekkürler..

Tarih: 22 Mart 2007, 21:35 - İp: 88.***.**3.225