Fotoğrafçılık Forumları
Kene Ve Fotografçı
Bu iki terim nasıl olur da bir biri ile alakalı olur diye hiç düşünmeyin..
Dikkat eden arkadaşlar olabilir bir haftaya yakındaır sitede fazla gözükmedim..Çünkü hem sergimiz vardı onun telaşı vardı hem de kene tarafından ısırıldım..
Aman dikkat arkadaşlar..Dün çekim için Durağanın çevresinde gezindim..Ve parkta bir çiçek yığını buldum..Bol bol fotografını çektim o çiçeklerinn..
İçlerine girdim..sağlarından solundan vs bir çok çekim yaptım.. Sonra eve geldim ve bacağımda tesadüfen henüz yeni ısırrmış olan bir kene buldum..Tuttuğum gibi aldım onu..Doğruca doktora koştum..Onu da o yaratığı da bir kaba koyarak onu da götürdüm..Hastane Sinop DH ye sevk etti.Biyokimya cihazları bozukmuş onun için..
Bugün Sinopa gittim.Tetanoz ve bir başka iğne yaptılar....Yapılması gereken tahlillerin bir tanesi yine cihaz arızalı olduğu için yapılamadı..Ama diğer tahliller temiz çıktı..P.tesi tekrar gideceğim..O zamana kadar kendi kendimi gözetmem gerekiyor..Yüksek ateş ve deride kızarıklıklar gözlemlersem hemen gidecekmişim..Yani kırım kongoun belirtileri bunlarmış..
Özellikle doğa fotografçılığı yapan arkadaşlar benim durumumuma kalmamaları için eve döndüğünüzde mutlaka bütün elbiselerinizi çıkarın ve üstünüzü başınızı kontrol ediniz..Sahada çalışırken de yere bir şey sermeden oturmayınız..
Herkese saygı ve sevgilerimle
Lazut hocam geçmiş olsun. Açıkçası hiç dikkat etmiyordum. Etmek gerekiyormuş..
Merhaba herkese ben de Işık Dağından yeni döndüm(kamptan).
Zamanında böyle birşeyin başına gelmesi gerçekten çok korkutucu olsa gerek.
Bizim izci grubunda çeşitli komisyonlar ve altbirimler var ve ben de ilkyardım altbiriminin bir üyesiyim.Neyseki başımıza daha kene vakası gelmedi(Genelde sonbahar - yaz arası kamp yaparız).Ama ben iyice araştırdım ilkyardım kitime bir cımbız bile yerleştirdim.Bildiğim ve emin olduğum şeyleri yazmak istiyorum lütfen dikkat!
* Eğer gidebileceğiniz ilk sağlık kuruluşu uzaktaysa(doğada iken),mesela 1 saatte gidemeyecekseniz 3-5 saatte ancak varabilirsiniz.Keneye müdahele etmelisiniz!Çünkü kene olası virüsü ilk ısırdığı anda bulaştırmıyor yani hala zamanınız var olabilir.
* Kene ilk ısırdığı anda uyuşturucu bir madde salgılar vücuda ve siz ısırığı hissetmezsiniz.Kendinizi belli aralıklarla kontrol etmenizde yarar var.
* Keneyi çıkarırken bir cımbız veya pens ile deriye en yakın yerden kavrayarak sağa sola oynatıp tek bir harekette çıkarmanız gerekiyor.Burada kenenin vücudunun herhangi bir parçasının kalmamasına dikkat ediyorsunuz.Emin olduktan sonra da sabunlu suyla yıkayıp üstünü kapatın ve kesin olarak bir acil servise gidin en yakın zamanda.
* Keneniz kusmaması çok önemli,kustuğu an olası virüsü size bulaştırır.Bu yüzden alkol,yağ vb. hiç bir şey damlatmamanız,dökmemeniz yani keneyi boğmamanız gerekiyor.
* Çıkardığınız keneyi bir kavanozda mümkünse alkol içinde saklayıp gittiğiniz sağlık kuruluşuna vermeniz gerekiyor.
* Ve tabii ki en önemlisi ilkyardımın altın ve ilk kuralı TEDBİR! Paranoyak olmanıza gerek yok çoraplarınızı paçalara sıkıştırmak mantıklı,dahası kenenin yoğun olduğu bölgelerde gittiğiniz yöre halkından kenenin orada ne ölçüde tehdit olduğunu öğrenin.Bunun dışında vahşi hayvanlardan ve sürü hayvanlarından uzak durmaya bakın.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın,sakın ha fotoğraf çekmekten ülkeminizin güzelliklerini gezmekten geri kalmayın.
Genel itibariyle anlattım,ilkyardımcının yapacakları bilecekleri de bunlarla sınırlı zaten.19 kampa gittim ,gitmeye de devam edeceğim.Arkadaşlarımı bazı tedbir konularında uyaracağım.Siz de uyarın hadi sağlıcakla kalın.
bu konuyu tekrar açmakla unutlan bilgilermizi gün yüzüne çıkarmakla en iyisiniz yaptığınız kanaatindeyim lazut hocam. kenelerin ayaklarındaki hava yastıkları nedeniyle vücudunda gezindiğini hissetmemiz imkansız. genelde terli olan ve zor ulaşabileceğimiz yerleri seçiyorlar. o yüzen en kolay farkedilebilecek yöntem arkadaşların bahsettiği gibi beyaz giysiler giymek ve çorapları içeri sokmak. doğada çalışırken yanımızda bir arkadaş daha olursa farkedilme oranı artacaktır. TEDBİR herşeyden önce gelir. biz tedbiri alalım takdiri Allah'a bırakalım. ecel gelmişse bu kırım-kongodan da olur kalp krizinden de o nedenle kendimizi doğa fotoğrafları çekmekten mahrum etmeyelim. yalnız öncekine farkla biraz tedbirli davranarak. hepsi bu
geçmiş olsun
sevgili hocam asi yaptir 5 yil kafan rahat etsin
konu iyi anlasilmasi icin biraz detayli yazmam gerekiyor sanirim.
kene asisi almanya,da daha önceleri yoktu, yada vardi fakat kene isirma vakasi cok az oldugundan cok az kisi tarafindan biliniyordu.
son zamanlarda almanya,da yogun bir kene isirmasi vakalari cogaldi.
keneler kendi aralarinda farkli türlere ayriliyor.
bizim bulundugumuz bayern(bavyera) eyaletinde genelde zehirli olmayan tür keneler mevcut.
kuzey eyaletlerinde ormanlara girmek yasak sebebi zehirli yani kongo kanamali atesi virüsü bulunan keneler olmasi.
ben doktorumla bu konuyu konustugumda bana asi olmami önerdi.
asi ölmüs kene virüslerinden olusuyor ve 3 kez 3 ay icinde yapiliyor.
3. asi bittiginden 2 hafta sonra asi etkisini gösteriyor ve zehirli keneler size bir sey bulastiramiyorlar. bu asi 5 yil boyunca etkili.
sanirim türkiye,dede olmali.
arastirma yapip bu asiyi mutlaka yaptirmalisiniz.
özellikle fotograf ceken arkadaslara önemle duyurulur.
#gencmenn' tarafından 16.07.2007 00:02:44 tarihinde düzenlendi.
Öncelikli olarak ben de geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum...
Önemli bir konuya değinmişsiniz.. Özellikle doğa fotografçısı arkadaşlar dikkate alsın...
Ben çok korkar oldum bu durumdan..Her an her yerde başımıza gelebilir..
Sevgili gencemen ilk işim bu aşıyı araştırmak olacak emin olabilirsin..Çünkü doğaya çok sık çıkan birisiyim ve iyice paranoyak oldum diyebilirim..
sevigili mavi izci verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.. Yalnız çıkardığımız keneyi yanımızda taşımanın hiç bir faydasaı yok.Geçen yıl ben o şekilde çıkarttığım keneyi OMÜ ye götürdüm bakın bakalım dedim virüs varmı bu hayvancıkta falan diye ..Bana verdikleri cevap bu araştırmayı ancak İngilterede bilmem hangi üniversite yapıyor olmuştu..Onun için Ün öğrt üyelerinin cbaşkanlığı seçimi için Anıtkabire yürümlerine karşı çıkmıştım..Elektron mikroskobunun altında bir ktrım kongo virüsünü bile tanıyamıyorlar öğretim üyeliği yapıyorlar..Bir de yok şu olsun cbaşkanı yok bu olsun diye ayaklanıyorlar..
Neyse konuyu saptırmayalım..Arkadaşlar dikkat ediniz sadece paçalardan girmiyorlar insana..Yüksek ağaçların altından geçerken ayaklarını aniden topluyorlar ve yapraklardan kayarak üstünüze düşüyorlar..Yani şapkasız da dolaşmayın
sevgili lazhopa -last hope derken bunu demek istedin sanırım - sevgili t.y ve hayalsulta iyi dilekleriniz için çok çokm teşekkür ederim
sefer hocam bu asi biraz pahali. türkiye,de arastirdigim kadariyla asiyi devlet karsilamiyor. benim bulumdugum saglik sigortasi özellikle türkiye,ye seyahat edeceklerin asi olmadan gitmemelerini öneriyor. saglik bakanligi bir an önce bu asiyi türkiye,dede yapilmasina onay vermeli. almanya,da hic ölüm vakasi olmamasina ragmen saglik sigortalarinin asi olmaya tesvik etmesi bence insana verilen degeri gösteriyor.ayrica ücretsiz.
yaklaşık 10 yıldır arazide çalışmalar yapıyorum
sürekli çoban köpeği, yılan, akrep gibi tehlikelerle karşıkarşıyayız, (hemen hemen hepsiyle karşılaştım)
son bir kaç yıldır bir de kene tehlikesi çıktı başımıza
son iki yılda iki öğrencimizi kene soktu ikisi de ellerini dokunmadan doktora gittikleri için kurtuldular.
lazut hocam sahada yere sermeden oturmak diye bir şey yok biz yerlerde yatarız, hatta bir keresinde yorgunluktan kendimi atmışım uzanmışım ağacın altına bir kalktım altımda iki adet yılan deliği
bayan komando gibiyim
sıcaklık 38-40 derece yer Niğde Çamardı Demirkazık Dağı civarı bir Allah kulu yok suyum bitti dereye eğildim şişeme suyu doldurdum şişenin içinde neler var neler içmek zorundaydım
traji komik bir anımı da anlatayım (şimdi çok gülüyorum )
eğer köpekle karşılaşırsan sakin bir şekilde oturmalı korktuğunu belli etmemeli (gerçi vücudun salgıladığı adrenalini algılıyor köpekler) kıpırdamamalısın köpek havlar döner dolaşır gider
bir defasında arazide iki kişi çalışıyoruz uzakta 2 köpek bizi gördü oturduk ama köpekler hızla yaklaşıyorlar baktık oturmakla olmayacak sürünmeye başladık köpekler büyümeye ve yaklaşmaya devam ediyorlar biz de çaresiz tabanları yağladık kaçıyoruz, onlar arkamızda biz önde koşturuyoruz
arazi bomboş kimseler yok Allahtan bir yol yarması gördüm biraz daha yaklaşınca orda adamların çalıştığını farkettim hemen oraya yöneldim adamlarına arasına sığındım diğer arkadaş panikle ayağını burktu düştü yanımdaki adamlar dört yandan köpeğe taşlar attı ki o şekilde uzaklaştılar
maalesef köpeklerle çok kez karşılaştım göz göze geldik ama adrenalinin salgılanmasına engel olamıyorsun işte köpeklerde nırmal değil ki benim iki katımda çoban köpekleri
Bizim de kamplarda çok ilginçtir ki başımıza pek bir şey gelmez.19 kampa gittim daha ne canlı yılan,akrep,kurt,geyik,yabandomuzu(benm gitmediğim bir kampta görülmüş bir kere),kene gördük.Hatta tavşan bile bir kere gördüm.
Bunda yaktığımız ateşin büyük bir etkisi var.Bir de Hasan Subaşı(Ünlü bir izci lideri) demiş ki: gerçek bir izcinin karşısına kötü amaçla vahşi hayvan çıkmaz.Çok saçma ama haklı
Bir de baharbahar arazide yaylaevleri ya da köylerin köpekleri gibi birşey herhalde kastettiğin.
İlgili olabilecek konular
-
Okul Fotografçılığı Albüm Ve Diğer Ürünler
04 Eki. 2016, 18:05 bir_dost
4703025 Şub. 2019, 12:13
fotoalbumleri -
-
Psd Formatında Fotografçılar İçin Kostüm
21 Oca. 2016, 23:14 byalicoban88
0259021 Oca. 2016, 23:15
byalicoban88 -
A'dan Z'ye Fotografçılık Eğitimi
22 Eyl. 2006, 20:20 adem yener
29414322231 Ara. 2015, 15:16
adem yener -