Fotoğrafçılık Forumları
Kafayı Yiyen Sensör Vakası-d80'in Laneti
peşpeşe çekilen ürünlerin neden farklı renklerde çıkmış olabileceğine dair fikir yürütecek arkadaşları sahneye davet ediyorum
soldaki ürüne daha yakın ama buna rağmen birebir aynı renk değil. çekime devam ettikçe renk sağdaki ürünün rengine dönüyor bazanda tek karede iki renkte hakim oluyor.
neden olmuş olabilir sizce? sensör mü bozuk yoksa noluyo bu makinaya.
makina D80
Bir de bu kullanılan ışık kaynağının yenilenme hızı da önemli.
Mesela flurasanları aslında yanmıyor,sık sık yanıp sönüyor ama gözümüzün farkedebileceği hızda değil,çok hızlı.
O sönmelere denk gelen bir anda olabilir mi, ardarda çekim deyince ilk aklıma o geldi.
Yanlış biliyorum da olabilir,ama araştırmakta yarar var.
Başka prog kullan sende makara madem..USB ile çalışandan .., gibi..
bence daha pro bir makine almalı.
mesela d200 gibi. eskide olsa bir d200 daha iyi iş görür.
kaucukları bollaşmış veya keza dışında çizik var gibi mefhumlara takılmamak gerek.
ama satan yokki. nerden bulacaksın şimdi d200.
okyanus....espritüalitene hayran kalmamak ne mümkün...olmayandandan olana ergi mukabili......
De mi ya okyanus..
bende zaten pro makina var
yaşayan efsane Sony A yediyüz
ama kendi makinamı işyerinde eskitmek istemiyorum. o hep yeni kalsın istiyorum.
objektif kapağını hep kapalı tutuyorum içeri ışık girmesin de objektifi de eskimesin diye
bazen white balance ayarı yatak sarıyor w-b sorunu sanıyorum
Demekki önemli olan body değil lens cümlesi her zaman geçerli değilmiş... FF body + ucuz lens daha iyi olur o zaman...
Kısmen doğru kısmen yanlış ftgzgn Evet body kalitesi önemli değil netekim. Önemli olan body nin içineki sensör ve bu sensörde kullanılan paradigmalar. Evet FF sensör daima ASPC sensörden daha iyi sonuç verecektir. Ama ucuz lens ile değil. Diyelim sensörün çizgi ayırma gücü 250 sen bunun önüne çizgi ayırma gücü 150 olan bir lens takarsan bu sensöden verim alamazsın. Çizgi ayırma gücü daima 150 olacaktır. Çünkü lens enfazla 150 çizgi ayırıp gönderebilir sensöre. Tam tersi çizgi ayırma gücü 150 olan bir sensörün önüne çizgi ayırma gücü 250 olan bir lens takarsan bu sefer lensten verim alamazsın. Çünkü lens 250 çizgi göndersede sensör bunların sadece 150 sini ayırabilecektir.
Şimdi dikkat edersen APSC sensörlü makinelere eski ff lensleri takarlar. Bu lenslerin çizgi ayırma gücü bazılarında yüksektir. Ama yeni çıkan ff lensleri takmak boşa para harcamak olur. Tabi ileride ff bir makine almayacaksan.
İlgili olabilecek konular
-
-
Sensör Boyutu Ve Makro Çekime Etkileri
21 May. 2009, 20:15 gaijin
886140325 Ağu. 2016, 12:59
yavuzist -
Fotoğraf Makineleri Ve Sensörler
13 Haz. 2016, 16:24 hasankaleli
2189725 Haz. 2016, 03:58
emretezel78 -
İnceleme: Sony α7s Iı Full Frame Sensörlü E Mount