eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Fotograf Çekmede Devir...

İşyerimin oldugu iş hanında bi üst katımdaki kırtasiyede yüzükleri fotokopii makinasına koyup fotograf çekiyorlarmış ögrenince çıldırdım işte türk milleti'nin icatlarıı.. Gerçekten fotografa verdikleri parayı sokaga atıyorlarmış gibi hissediyorlar bu kadar basit görülüyor anlıyacagınız meslegimiz...

Tarih: 18 Temmuz 2008, 16:49 - İp: 85.***.**8.222
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

walla evde vesikalık için her türlü donanımım var ama fotoğrafçıya gidiyorum. Bilmiyorum olmuyor evde sanki alışkanlık mıdır nedir? :D Yada tembelik bilmiyorum walla :D

Tarih: 5 Kasım 2008, 04:05 - İp: 78.***.**3.31
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

3 boyutlu çekiyorlardır o yüzden makinayı kullanmışlardır belki

Tarih: 5 Kasım 2008, 08:51 - İp: 81.***.**3.185
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

eskidost ,senin komşun allahtan üst kattaymış ,benim duvar dibi komşum kırtasiyeci adam bir renkli fotokopi aldı bir de canon ink jet yazıcı başladı fotoğraf çoğaltmağa ,hanımı çıktı mahalleye reklama "biz fotoğrafı daha ucuza yapıyoruz bize gelin fotoğraf işleriniz için "diye, mahallede ben daha eski esnafım komşular bana yıllarca fotokopi makinesi almam yönünde telkinlerde bulundular ama ben onun ekmeğine mani olmayayım diye fotokopi makinesi almamıştım,her fotokopi ihtiyacı olanı ona göndermiştim o da benim gönderdiğim müşterilere "fotoğraf işiniz varsa ben yapayım"dermiş,o da yetmedi benim dükkana müşteri gelmesin diye dükkanlarının kapısında bekliyorlar sürekli ,yani müşterilerin mantığıyla kırtasiyecilerin mantığı aynı,kısa gün karı,fotoğrafçı dünyanın kirasını verir, emek çeker,müşterilere daha iyi fotoğraf verebilmek için her yeni çıkan fotoğraf makinesi modelini takip eder , fotoğrafçı esnafının emeğine saygı diye birşey yok,tabii bu söylediklerimiz birşey değiştirmeyecek müşteriler yine fotokopicilere gitmeğe devam edecekler

#fotoasli' tarafından 05.11.2008 08:58:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Kasım 2008, 08:52 - İp: 78.***.**7.155
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yaparlar,, iş mi yok memlekette..

Tarih: 6 Kasım 2008, 16:35 - İp: 85.***.**9.183
eskidost
eskidost (üye)

BİZİM İŞİMİZ GERÇEKTENN COOK ZOOR MESLEGİMİZ TAMAMEN sanat ama arkadaş ne güzel işin var süper diyip silkeleyip atıyorlar ...
----
cok zor bi meslek bizimkisiii cooookkkk.........

Tarih: 6 Kasım 2008, 18:15 - İp: 85.***.**7.75
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ee teknoloji hızla ilerliyor,devir de değişti..Olacağına bakın..

İşsiz kalmayın,işten de ayrılmayın bu aralar..Dikkat ..! ,,sabır.

Tarih: 6 Kasım 2008, 18:21 - İp: 85.***.**6.158
eskidost
eskidost (üye)

EWET HEM TEKNOLOJİYLE HEM İNSANLARLA UGRASİyoruzzz.....

Tarih: 6 Kasım 2008, 18:23 - İp: 85.***.**7.75
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Mavi ray cd'leri bile kırmışlar adamlar..Teknoloji böyle, milletin işi korsanlık hep.

Hâla da win 3 yazılımı olan sürümü kullanan şirketler de varmış ama.Bilet kesmeye yarıyormuş..Ne iş ise..

Tarih: 6 Kasım 2008, 18:36 - İp: 85.***.**6.158
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

mustafa ileri uzman oldun bu işlerde(bana göre tabii)..nereden-nasıl buluyorsun..

Tarih: 6 Kasım 2008, 19:52 - İp: 78.***.**3.16
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Gelin hele İst'a da bolca konuşuruz gari..Akşama da dönersiniz ..

Müze kartı çıkarmak için her müzenin girişinde müze kart veriliyor.
Sadece bir fotoğraf ve bir kimlik yeter.Senelik 20 lira..Öğrenci-yaşlı-emekli 10 lira,,bir sene..Yurt genelinde geçerli..

Yeni cami çevresinde kuş dolu lakin çevreye dışkı bıraktıklarından ve havanın nemlenmesi gereği yerler kaygan hâle gelmektedir.Düşüp çanağı,mak kıranlar oluyor keza..Ona da dikkat edin..

Tarih: 6 Kasım 2008, 20:18 - İp: 88.***.**7.68