Fotoğrafçılık Forumları
Bu Site Hakkında Bazı Eleştriler
Site gerçekten güzel ve hızlı diğerlerine nazaran. Ancak şu bir gerçek ki siteyi kullananlar sadece kendi tanıdıklarının fotoğraflarını takip edip yorumluyorlar.
Eğer işin içinde eğitim varsa bence daha objektif olunmalı. Yani erevizyon şarkı yarışması gibi.
ne zamandır bu tip forumlara yazmıyordum.
galeriler için bütün sitelerde aynı tip eleştiriler hep oldu,hep de olacaktır.
Ama netfoto galeri son günlerde eskisinden daha başarılı bence.
tanıdık fotografçılara yorum yapmanın bir sürü sebebi daha önce diğer topiklerde tartışıldı.
bir gruplaşma mantığı ile olmadığı kesindir.
ben de hamit abinin yaptığı gibi
kuşlar kategorisine girip bütün eklenene yeni fotolara bakmaya ve yorumlamaya çalışıyorum.
diğer kuş fotosu ekleyen arkadaşlarda da böyle bir ilgi olduğunu görüyorum ve seviniyorum.
diğer kategorilerle ilgilenen arkadaşlarında bu tip bir çalışma içine girmelerini tavsiye ederim.
mesela makro ile ilgilenenler özellikle o kategoriye öncelik verebilirler.
mimari çekimler içinde ,manzara,insan manzaraları,siyah-beyaz kategorileri içinde geçerlidir.
2.nci sıra yeni ,en doğru sistem olan üst band sistemi.
bu kategori bizlerden birileri tarafından seçildiği için,ben bunu beğendim sizlerde izleyin diye ön plana çıkardıkları fotolar olduğu için bizlerde hep beraber izliyoruz.
3 ncü sıra,bugün eklenen fotolar.
4ncü sıra anasayfada gözüme çarpanlar.
5 nci sıra favorilerimdeki arkadaşlar..
herkes bu tip bir sıra yaparsa.
gizlilik ,mizlilik hikayeside önemli olmaz bence..
tavsiye ederim..
Siteye üye olup fotoğraf göndereli çok olmadı ama tam da söylediklerinizden kendi kendime bahsederkem eleştirinize rastladım.güzel bir konuya parmak basmışsınız.kendi kendime ya fotoğraflarımı hiç beğenmediler ya da eleştirecek birşey bulamadılar diyordum.diğer yorum alan fotoğraflara baktım hepsi demeyelim ama çoğu herhangi bir programla pc üzerinde oynanmış fotolar.halbuki benim fotolarım raw format foto ve ancak belki bazen pozlandırmasıyla oynanması dışında orijinal. size katılıyorum bence de foto ile oynandığında fotoluktan çıkıyor ve resim oluyor.bana göre fotoğraf o anki enstantaneyi yansıtan fotoğrafçının o anki ruh halinin görüntülediği görsel bir olay.bu değiştirilirse fotoğrafın ruhuna ihanetmiş gibi geliyor.ben de bir amatör fotoğrafçıysam(bana göre) o anki ruh halimi değiştirmek istemem.çünkü etik değil.siteye üye olmaın nedeni fotoğraflarıma şöyle bir bakılıp nerde hata yapmışsam söylenmesi ve hatalardan ders çıkarıp kendimi daha da geliştirmek istememdi ama maalesef bu durum bende de sizdeki gibi hayal kırıklığı yarattı.yine de 12 yıllık uğraşım sonucu böyle bir sitede fotoğraflarımı yayınlayabildiğim için kendimle övünüyorum.her şey gönlünüzce olsun.
h.oztekiner....
gurhan_87 ben manipülasyonların sanat olmadığını veyayapılamayacağını söylemiyoru bir, ikicisi bunlardan yapmıyor da değilim, üçüncüsü o konuda da yeteri kadar bilgim var. Ben bu tür çalışmaların yerinin netfotograf gibi fotoğraf paylaşım siteleri olmadığını söylemeye çalışıyorum.
Çünkü bu çalışmalar artık fotoğraf olmaktan çıkmıştır bana kalırsa.
Bir fotoğrafçılık sitesinde dijital manipülasyon ya da dijital düzenleme adı altında bir kategorinin olmasını ben de çok doğru bulmuyorum. Bununla birlikte burası bir topluluk ve birbirimize saygı duymalıyız. Bu işi sevenler var ve çok güzel dijital düzenlemeler yapıyorlar. Ama bu iş çok hassas ve dozunda yapılması gereken birşey, bana kalırsa dijital düzenlemelerin yeri bir fotoğrafçılık sitesi değil, grafiklerler sitesi olmalı. Buradaki fotoğraflarımız perde hızı, diyafram açıklığı, ISO değeri ve kadraj arasında olsa sanırım fotoğraflar zamanla daha gelişkin ve profesyonel hâle dönüşmeye başlardı.
eğer amacınız cidden eleştiri almaksa sadece bir mesajınıza bakar.. bu sitede yardım istediğiniz taktirde kimse sizi görmezden gelmeyecektir..
yorum sayılarını çokda ciddiye almayın derim ben
Bende insanlar tanıdıklarını sadece yorumluyor diye düşünüyordum.
Ama daha aktif oldukça tanınıp yorum alındığımı fark ettim.
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
018415 Kas. 2024, 13:35
miratcenk -
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
074304 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
065516 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
056320 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
051520 Şub. 2023, 23:34
prodersler -