Fotoğrafçılık Forumları
Sonya100-k100arasında Kaldım Xtolga
arkadaşlar kusuruma bakmayın çok soru soruyorum ama sony 100 ile k100d arasında kaldım bir türlü çıkamıyorum işin içinden. sony 100 ile k100d arasında 100$ gibi bir fark var yani ikiside bütçeme uygun ikisinide seçimim doğrultusunda alabiliyırum. xtolga arkadaşıma emekleri için çok teşekkür ederim onun bilgilerini çok fazlasıyla okudum ve faydalandım (www.fotoseli.com)ama bir türlü karar veremiyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim. yapacağınız yorumlar vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok çok teşekkürler ederim.
[>:D
levo a100 daha iyi bir sensör kullanıyor(10,7 mp toplam piksel 100 ün sensörü; 6,2mp toplan piksel k100d nin sensörü), AF motoru daha iyi, sunduğu özellikler daha gelişmiş.
Ha k100d kötü mü? Elbette değil, rekabetçi çok başarılı, iso başarımı daha az mp nedeniyle pek çok dslr den iyi.
ama dersen nasıl oluyor da k100d nin resim kalitesi çok başarılı?
d40 da d50 ve d70'ten başarılıdır mesela.
Yukarıda Hisli güzel yazmış.
Eğer noise performansı arıyorsan ya daha küçük sensörlü makine ya da 30D ve üstü makine bakacaksın.
dpereviewdeki test puanlarını toplayarak makine karşılaştıramayız. öyle yaparsak h2, s3 gibi kompaktlar dslr leri tokat manyağı yapar
dpreview testlerini incele derim, bence adil, mantıklı, a100 'ü hangi makinelerle kıyaslamış, pentaxı hangi makinelerle kıyaslamış, d40'ı hangi makinelerle kıyaslamış bak derim.
levobjk;
toyota corolla mı iyidir honda civic mi? eğer toyota iyidir diyorsan neden herkes toyota almıyor? Yok honda iyidir diyorsan neden herkes honda almıyor? Bunun cevabı neyse diğeri de aynı.
buffalo,
o testleri çok inceledim D40 fotoğraf kalitesi olarak A100,D50,K100d filan hepsini tokatlıyor o testlere göre.
sana bir sorum olacak, A100 ile 10mp de değilde 6mp de resim çekersek iso performansı artar mı?
sadece merak ettim.
buffalo,
o testleri çok inceledim D40 fotoğraf kalitesi olarak A100,D50,K100d filan hepsini tokatlıyor o testlere göre.
sana bir sorum olacak, A100 ile 10mp de değilde 6mp de resim çekersek iso performansı artar mı?
sadece merak ettim.
ISO peformansı neyse odur. Mp ile oynamanın hiç bir faydası olmaz
merak edıyorum bır benım elım mi essek kadar
nasıl elınıze oturuyor k100 d40 filan
Artmaz levo
xtolga,
Bu mumkun. Makina dusuk MP ile cekerken hangi interpolasyon algoritmasini kullaniyor bilmiyorum ama teorik olarak gurultunun dusmesi gerekir.
Gurultunun en temel sebebi piksel basina dusen foton sayisinin az olmasi. O kadar azki bir tanecik fotonun bile o piksele degilde bu piksele isabet etmesi gurultuyu olusturuyor.
Ama sonradan pikellerin ortalamasini alarak yapacagin bir interpolasyon islemi o bir tanecik fotonun tesirini, dusurdugun MP oraninda azaltiyor.
yok olmaz, makina ne cekerse o. raw formatinda cekiyor. eger 6 mp`lik istiyorsaniz jpg olarak kayit etmeniz lazim. o da yine ayni raw dosyasini isleyerek yapiliyor. ne kadar noise varsa o kadar kaliyor. sensore sen 6 mp`lik sensor gibi davran diyemiyoruz yani.
Sensordeki dusuk foton/piksel oranini sonradan goruntulerken yukseltiyorsunuz, hele de bu isi dogrudan kayipsiz RAW data uzerinde yapiyorsunuz, bence ziyadesiyle mumkun.
Aksam evde bir test duzenegi kurup teorimi ispatlamaya calisacagim.
İlgili olabilecek konular
-
D40x mi Sonya100 mü Linkli Resimli Yardı
08 Mar. 2011, 15:14 snear
2173510 Mar. 2011, 22:51
badboy79tr -
Sonya100+17-70 Sigma Lensmi?yada...
21 Tem. 2008, 17:57 gülümseyin
8153522 Tem. 2008, 17:31
gülümseyin -
-