Fotoğrafçılık Forumları
Sony İçin İkinci El Objektifler
Arkadaşlar,
Sony için tesbit ettiğimiz yeni veya ikinci el objektifler ile flaş vs. malzeme ilanlarını; site linklerini bu başlıkta verebiliriz.
Böylece birimizin rastladığı ama ihtiyacı olmayan parça duyurulmuş olur.
#fipar' tarafından 29.03.2008 16:52:29 tarihinde düzenlendi.
Ha bu arada unutmadan söyleyeyim en başta makineyle beraaber aldığım Soligor 100-400 tele objektifimi Aydınlara geri verdim. Optik kalitesi iyiydi ve orjinal japon malıydı ama sorunluydu. Objektifte kilitlenme sorunu yapıyordu. Sağolsun Selçuk ilgilendi tamire falan gönderdi ama nafile. Sorun şu objektif eski model olduğu için üzerinde bulunan AF ünitesi makinenin AF hızına yetişemiyormuş. Manuel odaklamada hiçbir sorun yok. İşte bu yüzden de kilitlenme yapıyormuş. Geri verdim bende.
Aklınızda bulunsun denk düşerde biri almaya yeltenirse oradan kesinlikle tavsiye etmem. Alacak olan olursada manuel modda kullanmak zorunda kalacak uyararmak istedim.
Objektif bu
#warp83' tarafından 22.05.2008 18:54:59 tarihinde düzenlendi.
Dışarıdan alışveriş yapabiliyorsan hala sıfırı bulunan Minolta 100mm ler var.
Ayrıca ikinci el piyasası da çok sağlam Abd de Minolta 100mm ler ve 50 mm ler için.
Soligorun aralığı çok iyi ama benim alacağım tele böyle olmayacak.600 ytl bulmam halinde mükemmel bir uzun tele alabilirim.Neredeyse Canon 400 f/5.6 kalitesini yakalayabilir.Kısmet...Para...
Dediğim gibi Mavi İzci Sirkeci' ye de bir göz atacam oraya daha gitmedim. Linkini verdiğim Tamron ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Bana oldukça ucuz geldi.
Yurtdışından alışverişe bir türlü sıcak bakamıyorum. Bir de alışverişlerimi genellikle kredi kartına taksitle yaptığım için yurtdışı bana pek yaramıyor açıkçası.
fipar kardeşim
değerli tavsiyelerin için çok teşekkürler gerçekten faydalandım.
eğer yanlış anlamadıysam sigma 18-50 nin kendi aralığında sony veya tamronun 18-50 kısmından daha iyi sonuçlar vereğini ifade ediyorsun. ben de bu lenslerin kullanılış amaçlarından ziyade şunu öğrenmek istiyordum: örneğin f/5.6 değerinnde dış mekanda aynı hız ve iso da bir portre veya obje çekiyorsam hangi lens bana daha iyi detay - keskinlik ve renk sunabilir. zira benim için çok önemli olan bir uğraşım var yaptığım tabloların fotoğrafını çekmek. bu hususta küçük bir çalışma yapmış ve kafam bir hayli karışmıştı. aynı tablomu dışarıda nikon d100 nikkor 50 mm f/1.4
canon d30 sigma 28/135 f3.5
sony a100 18-70 kit lens
sony a350 18-70 kit lenslerle çektim. En iyi detayı canon 30d ve sonyler verdi. fakat sony ıle resmi tam kadraj ile çekince canonla aynı detaya ulaşıyor. bu fark lensten mi kaynaklanıyor
Gürel, geçen gün sony 100mm macro vardı 800 ytl ye düşünürsen sorabilirim senin için...
ifade ettiğim lensler konusunda beni aydınlatmanızı rica eder saygı ve sevgilerimi sunarım.
Pollyteks sıfırmı bu Sony 100mm macro. Sıfırsa bile tiko paramı. Gerçi dediğim gibi biraz daha beklemem gerekcek galiba macro objektif için. Malum duygusal nedenler. Kredi kartı elektronik taksidinden geçilmiyor. Açıkçası tiko para alacakta durumum yokvalla.
Şimdi söyle düzelteyim;
tamron 17-50 nin bu aralığı, sony/tamron 18-250 nin 17-50 lik kısmandan çok çok daha iyidir.
bunu sigma 18-50 için de söyleyebiliriz.
Yani 18-250 gibi geniş aralıktaki bir lensin 18 ile 50 mm arasındaki optuk başarısı sırf bu arakılta çalışan lenslerle boy ölçüşemez.
Tabiatiyla tamron 17-50 veya singa 18-50 daha işi detay verir. İncelemelere bakılırsa da tamron sigmadan daha keskin gözükmektedir.
17-50 veya 18-50 lenslerin diyaaframları 2,8 e kadar açılabildiğinden daha az ışık bulunan ortamlarda işinize yarar ve yapay bir aydınlatma kaynağı olmadan da çekim yapmanıza imkan verebilir. tamron 17-50 F:2,8 de bile çok keskin olduğu ifade edilirken sigma 18-50 nin F.2,8 ne nasıl olduğunu bilemiyorum.(Tabi sigma 18-50 nin iki versiyonu var ve benim kastettiğim Sigma 18-50 F2.8 EX DC olanı diğer versiyonu almaya değmez ve sıradan bir lens olarak bedavaya denkgetirsem muhtemelen kullanmam)
Detay meselesi biraz da makine ve sensörüyle ilgili bir hadisedir. Mesela sony a-100 yüksek iso sözkonusu olduğunda çok noise verse de normal şartlarda en çok detay yakalayan kameralardan birisidir.
Ancak iyi bir lens kullandığımızda güncel DSLR makinelerin hepsinin de yeterli detayı vereceğine kuşkum yok.
Bu durumda tablo çekimi için hangi lensi kullanmalıyız sorusunun cevabını verirken bir de lenslerin geniş açıdaki deformasyon faktörünü de hesaba katmalıyız.
Genelde lenslerin 50 mm den küçük olanlarınde az veya çok deformasyon oluşur. Sen tablo çekersin ama elde ettiğin resim tam diktörtgen çıkmaz.
Elbette yazılımla bu iş düzeytilir ama aslolan yazılıma gerek kalmadan gaometrik deformasyona maruz kalmamış bir resim elde etmektir.
Tamron 17-50 nin 40-50 mm cevarında bu deformasyon yok denecek azdır diye biliyorum.
18-70 sony kit lens biraz diyafram kısılınca yeterince detaylı resim verir. Ama ışık yetersizse ve difaframı açmak gerekirse öncelikle F:3,5 ten aşağınısa imkan vermez. Ve F:3,5 ta da performans oldukmça kötüdür. Demek ki kit lensi baştan elemek gerekiyor.
Makro bir objektif alırsan (minolta veya sony 100 mm vey tamron 90 mm gibi) hem makro hem de portra veya tablo çekimleri için iyi netice verir.Bir parça AF hızları düşüktür ve 90/100 mm aralığında iç mekanlarda tabloyu kadraja almakta zorlanabilirsin. Bunun dışında jilet gibi keskin lenslerdi bu makrolar.
Ben olsam önceliği Gürhan'ın bahsettiği minolta 100 mm macroya veriridim. Ben kullandım ve halen kullanıyorum. Harika bir lenstir.
Bunun dışında bu forumda linki bulunan minolta 35-70 F:4 sabit diyaframlı lensleri çok ucuza alabilirsin (70/100 YTL gibi) Bu lens te işine yarar ve her halükarda kit lensten çok daha iyi olur,
İnşyallah yararlı olabilmişimdir.
Kolay gelsin, ekipmanını iyi günlerde kullanmanı dilerim.
Gürel, bahsettiğim sony 100mm macro kullanılmış..
Turgay , minoltayı satmaktan vazgeçtim..Bu sözünü ettiğim Sony 100mm..
fipar
teşekkürler ve saygılar. kafamdaki tüm sorular cevabını buldu
minnetkarım.kolay gelsin
#palet444' tarafından 23.05.2008 15:57:24 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
023613 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar