panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

a700 ilk çıktığında, yüksek iso performansı pek iyi değildi.
sonra firmware 2 de de pek değişmedi.
ama sonradan gitgide düzeldiğini duyuyorum.

yani a700 ün ilk çıktığı haline bakınca, a300 ün yüksek iso performansı daha iyiydi.
ama şimdi a700 daha farklı tabii

o yüzden sordum, özellikle şunu merak ettim:

firmware 4 yüklenmiş bir a700 ün, iso1600ü mü daha başarılı?

yoksa A300 ün iso1600ü mü ?

gelelim beercan'a..

bu lensi belki alacaktım polat'tan..
ama ekonomim çok bozuk bu ara..

beercan, özellikle f:4 sabit değer olması yönünden avantajlı diyebiliriz.
ama çok sağlam testler yaptım, sony 75-300 biraz daha keskin bir lens..

eskiden hbaykal'ın sony a100 topiği vardı, hala duruyor.
ve ocaklılar'ın a100 topiği..

orada okurdum, konuşurlardı hep o zamanlar..
örnek fotolar çokçaydı. beercan ve 75-300 fotoları eklenirdi hep..
genel fikir, 75-300 ün daha keskin olduğu yönündeydi.
ben de öyle görmüştüm.
şimdi iyice emin oldum. 75-300 daha keskin..

ama beercan efsane bir lenstir. Ve FF uyumludur.
FF makinelerde performansı daha iyi olacaktır.
bunu da gözardı etmemek lazım.

Tarih: 28 Nisan 2010, 15:32 - İp: 88.***.**0.36
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Valla mustafa eskileri bilmiyorum ama v4 ile makine bayağı iyi durumda ama benim görüşüm bu makineyle daha çok RAW çekilir diye düşünüyorum. Geçen çocukların 23 nisan törenlerinde 3200 ü bile kullandım gerçi fotoğrafları işleyemedim ve lens Tamron düşün yani...

Ama çoğu zaman bu isolara çıkmak gerekmiyor sen benden daha iyi bilirsin ama performansından AF sinden, seri çekiminden ve özellikle bodysinden memnunum... Yeniler çıkınca bir durum değerlendirmesi yaparız artık A750 mi olur A800 mü olur göreceğiz.

#muratreis' tarafından 29.04.2010 11:51:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Nisan 2010, 11:45 - İp: 81.***.**9.145
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

AF ile ilgili bir sorum var ;
Geçenlerde bir arkadaşıma D90 18-105 vr aldık.Makineyi kurcalarken fark ettim fokuslama A300'e göre çok daha hızlı.Zayıf bir ışıkta bile çabucak odaklanabiliyor.Benim makine olsa biraz zorlanabilirdi hatta bazen gün ışığında bile kontrastın zayıf olduğu bir yere odakladığımda makine zorlanabiliyor. Merak ettiğim konu bu duruma ana etken nedir ? Sensör mü lens mi af moturu mu ? Sony 50 mm 1.8 ile ilgili bir arkadaş 18-70 lensten 2 kat daha hızlı odaklanabiliyor yazmıştı.Durum buysa lens öne çıkıyor açıkcası görüşlerinizi merak ediyorum .

Tarih: 29 Nisan 2010, 13:19 - İp: 78.***.**6.243
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Valla bildiğimi yazayım ben... Mesela 16-80 A300 de farklı A700 de farklı odaklama yapıyor daha hızlı yani.. Lensin ışık alma ve özelliğide bu konuda etkili diye biliyorum. Sony böyle hızlı lensler var, Canonda USM diye tabir edilyor sanırım hızlı ve sessiz odaklanmayı sağlıyor. 18-70 e göre örneğin Sony için konuşursak 16-80, 16-105 gibi lensler daha hızlı odaklanıyor.

Sanırım Gövde üstündeki AF motorundan kaynaklanıyor bu farklar ama iki noktayıda hem gövde hemde lens kalitesi bu işte etkin diye biliyorum... En azından ben böyle biliyom

Tarih: 29 Nisan 2010, 16:19 - İp: 81.***.**9.145
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Murat abi Af motorunun azami ulaşabileceği hıza erişmek için hızlı lensler kullanmak gerekiyor şeklinde anladım ben...

Tarih: 30 Nisan 2010, 09:35 - İp: 78.***.**6.243
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

AF hızı lensle de alakalıdır, makineyle de..

Ama öncelikle lensle alakalıdır.
Muratın dediği gibi a700, a300 e nazaran biraz daha hızlıdır.
bu fark bazen saliselerle ölçülür ama farkı hissettirir.

her markanın, giriş, orta seviye, ileri seviye vs vs modelleri farklı AF hızlarına sahiptir.

gelelim a300'e..

bu makinenin daha hızlı af yapabilmesi biraz da bizlerin elinde.. eski sayfalarda hızlı ve doğru AF ile ilgili uzun bir yazı paylaşmıştım.
öncelikle seçmeli AF kullanın. yani AF noktasını kendiniz seçin, duruma göre sürekli değiştirin.
seçtiğiniz noktayı ana temaya nişanlayın.

zayıf ışıkta ne yapacaksınız?

seçtiğiniz af noktasını mümkün olduğu kadar kontrastlı bir bölgeye isabet ettirin.
yani, açık-koyu renklerin olduğu veya çizgilerin olduğu küçük bir nokta olabilir.

mesela obje çekiyorsunuz zayıf ışıkta, o objenin üzerinde küçük bir açık renkli zemin vardır, o zeminin üzerinde de bir sembol veya yazı vardır.
buraya nişanladığınızda, hemen netleyecektir.

ama dediğim gibi..
netleme hızı tek faktöre bağlı değil

1- lens
2- makine
3- uygun ortam ışığı veya şartlar
4- kullanıcı faktörü

Tarih: 30 Nisan 2010, 13:09 - İp: 88.***.**8.210
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

kumköy abi, yazını atlamışım özür dilerim. 23 nisan sebebiyle gelmişti volkan konak..

keşke, keşke, keşkeee...
her arkadaşımın imkanı olsa da, şu CZ 16-80 i alıp kullansanız.

çok çok güzel ve keskin bir lens..
lense alıştıkça daha iyi işler çıkarıyorum.
ışığı doğru yöne alın, doğru pozlayın. sonra korkmayın, cz 16-80 gözlerinizi kamaştıracaktır.

çok çok çok ama çok seviyorum bu lensi ve SONYi..

a300 + cz 16-80

fotoğrafa tıkladıktan sonra 2. kez tıklayıp tam büyütün, yoksa keskin görünmez.

büyük çatılı pazar yerine akşam saatlerinde, çatının altından güneş düşer parça parça..
bazı tezgahlara vurur. diğer yerler gölgedir.
doğru yerde, doğru pozlarsanız, bu sonuç çıkar.

gölgelik yerlerin, gölgesi çok az arttırıldı PC de.. keskinlik orjinaldir.

#panctom' tarafından 30.04.2010 14:45:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Nisan 2010, 14:40 - İp: 88.***.**8.210
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bahçe domatesi mi bunlar yavvvv

Tarih: 30 Nisan 2010, 16:10 - İp: 81.***.**9.145
nhr1903
nhr1903 (üye)
İstanbul / Meraklı

hdr tonlaması yapıldı

fotoğrafa baktıkça cız sesini hissedeceksiniz

#nhr1903' tarafından 30.04.2010 17:43:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Nisan 2010, 17:36 - İp: 88.***.**4.58
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Anladım paktomemmi,gelsinler tabii..Etkinlik iyidir,sende git katıl oturma evde bahçede bari..

Tarih: 30 Nisan 2010, 17:49 - İp: 85.***.**0.90