panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony Alpha Kulübü

Kulübümüz tüm Sony DSLR modellerini kullanan arkadaşlara açıktır. Tüm Sony DSLR modellerini, örnek fotoğraflarla ve teknik detaylarla tanıtalım.

Sony A100 - A200 - A300 - A330 - A350 - A380- A500 - A550 - A700 - A800 - A900.. Ve yeni çıkan sony modelleri.. Herkesi bekliyoruz.

*İlk ricamız, bu topiğe ekleyeceğimiz Sony fotoğraflarında özenli olalım arkadaşlarım.. Özensiz çekilmiş, hatalı pozlanmış, kullanıcı hatası olup ta netliği bozuk fotoğrafları lütfen eklemeyelim.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip etmiyorum şahsen..
Türkiye garantili ürünleri öneririm mümkünse..

*Amacımız, bir zamanlar bu sitedeki Sony topicleri altındaki havayı tekrar yakalayabilmek ve teknik paylaşımlar yapmaktır. Ve forumumuza biraz hareket, renk katmaktır.

*LÜTFEN, yazacağınız her cevap başına en fazla 3 fotoğraf ekleyiniz. fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olsun. Yoksa sayfamız bozuluyor.

*Fotoğraflarınızı bilgisayarda küçültünce MUTLAKA bir detay ve netlik kaybı oluyor. Bu yüzden küçülttükten sonra çok az ve tadında bir keskinlik ilavesi yapmanızı öneririm.

*Fotoğraflarımıza kontrast, renk tonlama gibi müdaheleler yapabiliriz. Ancak bunu belirtirsek çok iyi olur. Ayrıca fotoğrafınızı HANGİ MAKİNE ve HANGİ LENS ile çektiğinizi mutlaka her fotoğraf için yazınız.

*Sony markasını her ne kadar sevsek te, yazılarımızda OBJEKTİF olmalı, bizi okuyan arkadaşlara doğru fikir vermeliyiz. asla yanıltıcı olmadan.. Memnun olmadığınız birşeyler olursa, paylaşmaktan çekinmeyin, beraber tartışalım burada..

*Sadece fotoğraf değil, zaman zaman teknik bilgiler paylaşacağız ve sorularımıza cevap arayacağız.

Ayrıca, bu topicteki fotoğrafları büyütmek için tıkladığınızda, ikinci bir kez daha tıklayıp, tekrar büyütünüz. Yoksa fotoğraf net görünmeyecektir.

Markamı seviyorum, Sony dostluğunu canlandıralım tekrar.. kulübümüz hayırlı olsun

---------------------------------------------

Bir sony A300 fotoğrafı..

12 yıllık canyoldaşım Panç.. bir yarışmada ona 1.lik onurunun verildiği fotoğrafı:

Tarih: 6 Mayıs 2009, 03:26 - İp: 88.***.**2.91
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Bence beyaz tavandan doğru açı ile yansıtınca çok soft bir ışık oluşuyor, parlamalar olmuyor ve difüsera gerek kalmıyor. İstenilen net alan derinliği için diaframı istediğiniz kadar kısıp açabiliyorsunuz. Aynı şekilde isoyuda ayarlayabiliyorsunuz. Flaş makine ile çok uyumlu olduğu için autoda kaldığı sürece yaptığınız ayarlara göre gücünü ayarlıyor.

Yalnız gerçekten güçlü bir flaş. O yüzden dikkatli kullanmak gerekiyor. Çektiğiniz kişiyi kör edebilirsiniz. Misal 75-300 ile epey uzaktan çekmeme rağmen teyzem şimşek çaktı zannetti. Yanına gittiğimde gözler hala fıldır fıldır dönüyordu.

Wireless özelliği ile alttan ışıklandırma. Flaş ayaklarının altında idi.

Tarih: 19 Ocak 2010, 16:26 - İp: 85.***.**9.143
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bayağı deneme yapmışsın, gene varsa yükleyin de bakalım..

Sende üçyüze aldın değilmi bunu..!!

[diyetisyen bu kızı hatırladım, tanıdım şimdi.]

Tarih: 19 Ocak 2010, 20:00 - İp: 88.***.**3.57
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Selami abinin yanındakini diyorsundur herhalde diğerlerini nereden tanıyacaksın ki?

325'e garantili sıfır aldım.

Şimdilik bu kadar daha olursa yüklerim.

Birşey daha. A300 normalde az ışıklı ortamlarda netlemede epey zorlanıyor yada ben fazla yakından netlemeye çalışıyorum. Herneyse ben yakından netleme çalışsam bile harici flaş takılı ve açıkken, flaş kullanmak istemesemde AF yardımcı ışığı çalışıyor ve sıfır ışıkta bile netliyor. Tabi normalden biraz geçikmeli (en fazla 1 saniye) netliyor ama netliyor.

Tarih: 20 Ocak 2010, 00:32 - İp: 85.***.**9.143
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Flaşlı örnek fotolar bence çok iyi, fiyatta uygun , mimarbey özel masj gönderdim bakarsanız sevinirim.

#ocanic' tarafından 21.01.2010 11:34:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ocak 2010, 11:30 - İp: 78.***.**6.243
mimarbey
mimarbey (Objektif)
Ankara / Amatör

Kumköy abi işlerin yoğunluğundan vakit ayıramadım flaşı kullanmaya.Ama fırsat bulur bulmaz yükleme yaparım.Bu güçlü flaş olayına benim de kafam takıldı.Gerçekten insanın gözlerini yormaya yeten bir flaş.Kalabalık ortamlarda rahatsızlık verebilir.
Ocanic mesajına cevap attım.Yardımcı olabileceğim birşey olursa yazarsın.

Tarih: 21 Ocak 2010, 22:51 - İp: 78.***.**6.26
mimarbey
mimarbey (Objektif)
Ankara / Amatör

3 tane fotoğraf ekliyorum.Bu fotoğrafların özelliği şudur.Tamamen karanlık ortamda çekildi.Flaş makinaya takılıyken şahane odaklıyor kapkaranlık ortamda.Öte yandan wireless özelliğinde o kadar olmasa da hız tatminkar.
Fotoğraflarda hiçbir müdahale yok.Çektiğim gibi ekliyorum.

50mm f5.6 1/80sn iso100 wireless flaş

55mm f7.1 1/80sn iso100 wireless flaş

55mm f5.6 1/80sn iso100 flaş takılı

Selamlar..

Tarih: 21 Ocak 2010, 23:17 - İp: 78.***.**6.26
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Evet,eline sağlık..

Tarih: 21 Ocak 2010, 23:25 - İp: 88.***.**0.210
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

ooo flaşlı fotolar showromu gibi olmuş burası
elinize sağlık arkadaşlar..

mimarcım, harika olmuş, çok beğendim. ne güzel sonuçlar böyle..
yalnız bir de küçültüp ekleseydin dedim, boyutlar büyük olmuş, sayfa geç açılıyor.
ama harika fotoğraflar, çok beğendim

badboy, tavan taktiği farklı ve güzel sonuçlar vermiş. flaş alabilirsem birgün deneyeceğim ben de

Tarih: 23 Ocak 2010, 00:44 - İp: 88.***.**4.188
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

Tarih: 23 Ocak 2010, 10:01 - İp: 85.***.**3.102
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

ilk kar tutunmaya çalışıyor...

Tarih: 23 Ocak 2010, 13:05 - İp: 85.***.**3.102